Leo’s week 5: persreisje naar Malaga, omaweekend in Wissel en ik heb een bril

Goedemiddag leuke mensen! Het is woensdag en dus tijd voor mijn terugblik op de afgelopen week. Volgens mij begin ik iedere week hetzelfde, maar man; wat was het een week. Ik vloog even op en neer naar Zuid Spanje voor de lancering van een nieuwe auto, verbleef het weekend in een hutje op de hei zonder bereik met m’n beste vriendinnen, draag sinds deze week een bril (!) en heb nog meer te vertellen.

As always; ga er lekker voor zitten. Dan neem ik je mee in mijn vijfde week van 2020. Let’s go!

Maandag: Ik heb een bril!
Maandag was vooral een werkdag vanuit huis. Omdat ik een paar dagen niet achter m’n computer zou zitten deze week, moest ik flink wat dingen doen. Zo hield ik me bezig met belasting, blogs, een cursus die ik binnenkort ga geven en wat campagnes.

Aan het einde van de middag stapte ik op m’n fiets richting Ace & Tate om de bril op te halen die ik een weekje geleden besteld had. Ja beste mensen; ik ben binnenkort 30 en haal de dertig niet met het perfecte zicht dat ik ooit had. Mijn ogen zijn helemaal niet slecht, maar ik merkte dat ik af en toe aan het scherpstellen was en vond het eind december dus toch tijd voor een oogmeting. Ik blijk een kleine afwijking te hebben en heb daarvoor nu een bril. Voor werken achter m’n computer en autorijden bijvoorbeeld.

Schermafbeelding 2020-02-04 om 15.21.09
Het voelt nog wat onwennig.

Maar als ik een gezellig gezicht trek, ziet het er best oké uit.

FullSizeRender 2
Groetjes!

‘s Avonds ging ik sporten bij Robin (PT) en daarna chillen op de bank.

Dinsdag: workworkwork
Ook dinsdag was gewoon een drukke werkdag. Ik hield me bezig met blogs, fotografen-sollicitaties, schreef alvast Leo’s week en had een telefoonmeeting over een nieuwe toffe samenwerking.

De kutste klusjes van de dag had ik helaas tot het laatst bewaard en zo stond ik aan het begin van de avond te stofzuigen, m’n belasting te betalen en Teddy’s bak te verschonen. Maar! Nu was ik wel klaar om een paar dagen weg te gaan…

Schermafbeelding 2020-02-04 om 15.21.17
Ik HAAT stofzuigen. Fucking lawaai.

Woensdag: naar Malaga voor de lancering van Ford Puma
Op woensdagochtend ging mijn wekker heel vroeg; om 4 uur stond ik naast m’n bed om me klaar te maken voor een persreisje naar Malaga, waar ik om 10 uur landde.

Ik was uitgenodigd door Ford Nederland om bij de lancering te zijn van de nieuwe Ford Puma. Ik heb een goede band met de pr mensen van Ford en vond het dus ook niet heel gek om uitgenodigd te worden (ik rij immers al een jaar i.s.m. Ford mijn Ford Fietsa en hiervoor de Ford Ka+), maar toch was het wat onwennig. Ik was echt bang dat ik tussen allemaal auto-nerds zou zitten als meisje dat de ballen verstand heeft van auto’s, maar er toch content over maakt.

Maar! Dat viel ONTZETTEND mee en ik vond het écht een te gek en leerzaam tripje.

IMG_7045
Om 10 uur landde ik op Malaga en werd ik door iemand van Ford begeleid naar de auto’s, die allemaal vet mooi uitgestald stonden op het parkeerterrein van Malaga airport. Check de nieuwe Ford Puma!

Iedereen werd gekoppeld aan een buddy en met diegene ging je de komende twee dagen autorijden. Mijn buddy was Ana, de Editor in Chief van de Spaanse Cosmopolitan. Want oja; we waren met allemaal buitenlandse pers.

Met de auto reden we naar de eerste locatie van het programma. En je moet nog even weten dat ik had gekozen voor het ‘relaxation program’, wat betekende dat ik de hele dag in de watten gelegd zou worden en tussendoor van a naar b zou rijden met de nieuwe Ford Puma. PRIMA 😀

Schermafbeelding 2020-02-04 om 15.21.27
De eerste locatie was Club Marbella en het was De Hemel. Een superdeluxe hotel met allemaal prachtige tuinen, een zwembad, fantastische inrichting én het lag aan het strand.

IMG_7063

IMG_7094
Op deze mooie plek kregen we een gezonde lunch, onder begeleiding van een presentatie van een voedingsdeskundige. Super interessant verhaal vertelde ze.
FullSizeRender 3
En het was zulk mooi weer <3

Daarna was het tijd voor een massage in de spa van Club Marbella. En dat was echt gewelllldig:

Schermafbeelding 2020-02-04 om 15.21.39
Hier ben ik ZO zen na een massage van een half uur, samen met mijn auto-buddy. Echt fantastisch was dit!

Na nog 2 uur chillen in de spa, gingen we naar ons hotel. Via een strandwandeling kwamen we uit bij Nobu hotel. En ook dat was De Hemel:

IMG_7231
M’n kamer was prachtig, mega groot en ontzettend luxe. Jongens, wat was dit genieten!

‘s Avonds stond de echte lancering van de Ford Puma op het programma. Waar dit normaal een beetje een saai onderdeel van zo’n persreis is (zo’n presentatie is vaak vrij boring), was het dit keer écht te gek. Het was super mooi aangekleed, er waren lekkere drankjes, veel eten, comfortabele banken om in te hangen tijdens de presentatie én de presentatie an sich was ook mega interessant. De daadwerkelijke designer van de nieuwe Ford Puma vertelde zijn verhaal over hoe deze auto tot stand was gekomen. En dat was echt veel interessanter dan je van te voren denkt. Hij vertelde over de lichtinval op de auto, waarom bepaalde lijnen lopen zoals ze lopen, over de bekleding, het rooster. Echt; mega interessant. En echt een aanrader om dit soort info te weten over de auto die je rijdt; geeft toch meer gevoel bij het geheel.

Schermafbeelding 2020-02-04 om 15.21.51

Daarna dronken en aten we vet veel en was het rond half 11 tijd om in m’n fantastische bed te duiken. Wat. Een. Dag.

Donderdag: Persreis
Op donderdagochtend werd ik wakker met een vet toffe zonsopkomst. En via het strand liepen we naar…

Schermafbeelding 2020-02-04 om 15.21.59

De volgende locatie waar we ‘morning yoga’ gingen doen. Een deel van de groep ging gewoon yoga doen en een deel mocht in de buitenlucht een lesje Aerial Yoga volgen. Je kunt al raden waar ik voor koos…

Schermafbeelding 2020-02-04 om 15.21.01
Natúúrlijk ging ik voor Aerial yoga! Dit is zo te gek! Het is een vorm van yoga waarbij je in een soort gordijnen hangt en het is én grappig én intensief én heel relaxt. En het was prachtig zo in de buitenlucht met een zonnetje dat door de bomen piepte. Heeeel ontspannend <3.

IMG_7241

Daarna ontbeten we bij Nobu hotel en dat was GEWELDIG. Zo goed dat ik er niet eens een foto van heb genomen, haha.

En daarna stond er weer een autorit op de planning. Waar we gisteren in de rode Ford Puma Titanium hebben gereden…

IMG_7290

Mochten we vandaag een tourtje maken inde blauwe ST-line. En dat was eeeeecht een vette bak.

IMG_7266
Blij meisje achter ‘t stuur
IMG_7297
Ik vond de ST-line fantastisch rijden; het stuur is heel gevoelig, er zit lekker veel power in de auto, i lovvvv de signalering in je buitenspiegels als er iemand in je dode hoek rijdt en verder vond ik de auto heel erg lijken op de nieuwe Ford Fiesta Active waar ik nu in rijd. Qua functies dan hè? Het uiterlijk was net weer ff stoerder dan de Fiesta. Oh en ook een duidelijk verschil; in deze stoere Puma zit achterin heel veel extra laadruimte; ónder de kofferbak zit nog een ruimte verstopt waar een maxicosi in past. Vet chill.

Oh en de route mensen… Ohhhh wat is Zuid Spanje mooi! Ik had echt geen idee, maar wil hier zeker nog eens naartoe <3.

IMG_7311
‘s Middags lunchten we bij een super luxe restaurant. Dat wil zeggen; het staat goed aangeschreven, zit op een toplocatie in de haven van Malaga en ziet er allemaal ge-wel-dig uit. Maar ik heb nog nooit zulke zoute vis gegeten. Echtttt niet best, hahaha.
Schermafbeelding 2020-02-04 om 15.22.36
Wel een toplocatie! En check ff hoe lekker weer het is; ‘s ochtends en ‘s avonds was het fris, maar overdag gewoon ruim 20 graden. Heerlijk, even de zon op je gezicht.

Om 3 uur ‘s middags vloog ik weer naar Nederland en ‘s avonds plofte ik met Teddy op de bank. Ik zou nog een etentje hebben in Rotterdam met leuke oud-collega’s, maar zo’n druk persprogramma én twee vluchten in zo’n korte tijd hebben allebei een slechte uitwerking op mijn darmen (gotta love PDS) en dus moest ik ff een avondje plat op de bank. Moest ja; ik kon niet meer rechtop lopen van de buikkramp. Tot ik ging liggen, toen was alles weer goed <3.

FullSizeRender 4

Vrijdag: hard werken & OMAWEEKEND
Op vrijdag moest ik hard aan het werk; ik had alleen de ochtend en een klein stukje van de middag om werk dat was blijven liggen weg te werken. En ik moest aan de slag met een campagne.

Dat lukte allemaal precies en om 3 uur stond ik alweer klaar om te vertrekken naar het volgende uitje…

IMG_7465
Teddy was het niet eens met mijn vertrek. Sorry schatje; ik ga alwéér weg.

Het laatste weekend van januari is het altijd OMAWEEKEND. Het weekend waarbij ik met m’n 5 beste vriendinnen naar een hutje op de hei ga om te chillen in een huis. Dit keer gingen we naar Wissel en ook dit weekend hing van tradities aan elkaar;

Schermafbeelding 2020-02-04 om 15.22.26
Te beginnen met vrijdagavond-friettafel. We bekleden de hele tafel met aluminiumfolie, lieten friet en snacks bezorgen en verdeelden alles over de tafel. Eten met je handen en nul afwas. Woop woop!

Zaterdag: Escaperoom!
Omaweekend staat altijd vooral in het teken van heel veel kletsen, wijntjes en thee drinken en heel veel eten.

Dit keer gingen we echter ook nog iets anders doen; op zaterdag deden we een Escaperoom in Epe. En dat was leuk! We ontsnapten binnen 49 minuten uit het lab van een gestoorde professor. Woop woop!

En daarna gingen we weer lekker in ons huisje chillen in pyjama met heel veel eten en goede gesprekken. Love it!

Zondag: Op huus an
Op zondag chillden we nog tot een uur of 3 in het huisje en toen namen we afscheid en gingen we terug naar huis. Ik vervoerde 4 vriendinnen in m’n auto naar Haarlem en Yoka sloeg af richting Arnhem. Man, wat hadden we het weer fijn gehad met z’n allen. Ik kan echt iedereen zo’n weekend eens in het jaar aanraden.

IMG_7495

Zondag einde middag kwam ik thuis. En ik was kapot. Ja, op dat reisje in Malaga had ik keihard gechillt en ja, tijdens omaweekend hebben we ook alleen maar onderuit gehangen op de bank. Maar ik was wel al sinds woensdagochtend 4 uur ‘s ochtends onder de mensen en was nu even helemaal klaar voor tijd met mezelf.

Jan kwam terug van Wintersport, dus die had ik ook al dagen niet gezien en amper gesproken, dus we doken lekker op de bank met z’n twee, bestelden eten en chillden ‘m de pan uit. Kapot, allebei.

En dat was mijn vijfde week van dit jaar! Inmiddels is het woensdag in de week erna en ik heb ietwat moeite met deze week. Ik merk dat ik moe ben van het missen van een echt weekend en dat heb ik maandag behoorlijk proberen in te halen. Maar dinsdag ging ik weer volle bak aan het werk en was ik ‘s avonds ook echt kapottttt moe en nu is het woensdag en kan ik door de werk-bomen het bos niet meer zien. Er ligt zo veel. De grootste uitdaging is deze week de balans vinden tussen achterstalling én nieuw werk wegwerken én lekker m’n rust nemen.

Volgende week ga ik je vertellen hoe dat me afging ;-). Voor nu ga ik gauw weer verder met werken, hahaha. Ciao!

Word jij nummer 40.000?
Ik heb net 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven en gaan we samen gezellig richting 40K.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

7 reacties op “Leo’s week 5: persreisje naar Malaga, omaweekend in Wissel en ik heb een bril

 • Oooh dit wordt een lange reactie. Maar! Ik snap je punt heel goed en denk hier zeker over na, vanuit milieu-overwegingen. Paar dingen, niet omdat ik me aangevallen voel, maar omdat ik graag uitleg waar ik nu sta en dat ik hier ook zeker mee struggle, maar in de tussentijd wel keuzes maak.
  – Ik probeer zo bewust mogelijk met het milieu om te gaan, op een manier waarop m’n leven nog leuk is voor mij. Dat betekent dat ik nadenk over de kleding die ik koop, welk schoonmaakmiddel ik kies, hoeveel vlees ik eet, waar ik m’n spullen koop, welke politieke partij ik stem, voor welke energiemaatschappij ik kies, etc. Ik probeer dus wel m’n steentje bij te dragen.
  – Maar ik vind het ook heel belangrijk om wel dingen te doen waar ik blij van word. Vroeger was dat véél meer vlees eten dan nu en nu word ik blijer van minder vlees eten, omdat dat beter is voor de wereld én omdat ik nu beter weet hoe ik dat voor mezelf ook leuk kan maken. Ik was geen voorloper in vegetarisch eten, maar nu het bij het grotere publiek populairder wordt, probeer ik wél mensen te inspireren om ook meer Vega te eten.
  – Ditzelfde heb ik een beetje met vliegen; ik ben er nu “nog niet aan toe” om drastisch minder te vliegen, omdat dat gewoon el echt vrij veel vreugde weghaalt. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het helemaal kut is dat het milieu eraan gaat (en al helemaal als iedereen deze instelling houdt).
  – Daarover; ik probeer m’n vluchten te compenseren (heb een stukje regenwoud geadopteerd in Costa Rica en steun goede doelen)(druppel op een gloeiende plaat, maar het is lig iets), maar..
  – -ik geloof vooral dat ik als consument niet heel erg veel kan doen en dat het vooral bij de bedrijven en politiek vandaan moet komen. Daar spreek ik me voor uit, door groen te stemmen.
  – Ik zou ook met liefde veel meer betalen voor een vlucht (zoals ik graag veel betaal voor goed duurzaam vlees), als dat wel betekent dat het gecompenseerd is. Maar dat gaat bij een persreisje natuurlijk niet op.
  – Laatste ding; het lijkt een beetje bij dat influencers leven te horen dat je te pas en te onpas maar de wereld over vliegt, maar ik hoop dat er meer influencers zijn als ik die hier dus wel daadwerkelijk over nadenken. Nog steeds wel in het vliegtuig stappen, maar er wel over nagedacht hebben en aan de achterkant wel met goede dingen bezig zijn. Ook al zijn die dingen nog zo klein.
  – Daarnaast denk ik dat er ontzettend veel andere beroepen zijn waarbij de hele wereld over gevlogen moet worden (denk aan modellen voor fotoshoots of corporate mensen voor random meetings aan de andere kant van de wereld), maar doordat dat veel minder zichtbaar is, lijkt het alsof influencers hierin iets heel raars doen. Omdat hun leven wel zo zichtbaar is. Ik denk dat er echt heel veel mensen iets verkeerd doen; dat neemt niet weg dat het verkeerd is (en hopelijk over een aantal jaar veel minder is, als er een goed alternatief is (zoals bij de vleesvervangers, die waren 10 jaar geleden ook nog niet te pruimen maar zijn nu fantastisch)), maar maakt het iets minder VRESELIJk als een influencers weer in een vliegtuig stapt.

  Weet lig dat ik er mee bezig ben en er over nadenk en begrijp dat ik een verantwoordelijkheid naar de buitenwereld heb. Ik struggle er mee dat ik nog graag veel van de wereld wil zien en denk er over na hoe ik dit het beste kan doen :).

 • Ben het eens met Ella en Karin. Juist dit soort 1/2/3-daagse vliegtripjes hebben super veel impact op het milieu.

  Ook vind ik je reacties best kinderachtig Christa. Volgens mij geeft Ella op een normale toon haar mening dus beetje vreemd om haar dan droeftoeter en aansteller te noemen. Als jij recht hebt op jouw mening heeft zij recht op de hare.

 • Christa zegt:

  Jammer van die droeftoeters hier. Probeer een ander niet je eigen levensstijl op te leggen. Als iemand een gratis reisje wil accepteren prima!

 • Ik ben het eens met Ella. Ik vind het echt lastig te lezen dat je hier zo makkelijk over lijkt te doen; zo vaak vliegen vind ik echt te veel van het goede.

 • Christa zegt:

  @ella: stel je niet zo aan. Iets van de wereld zien is AWESOME, thuis een compostkroket eten of soya latte drinken is NIET AWESOME!

 • Ik vind het echt tof voor je dat je wordt uitgenodigd voor zo’n PUMA-event, maar vind je het in deze tijden van overweldigende milieuproblematiek waar we nu al mee kampen (en die we nog voor onze kiezen krijgen) echt verantwoord om voor zoiets op en neer te vliegen? Ik wil je met deze niet veroordelen, maar hoop je wel uit te dagen om je keuzes in perspectief te zetten. Ik snap het als deze comment veroordelend overkomt en dat spijt me, maar ik vind het gewoon echt lastig om te zien dat influencers een lifestyle promoten waarin ze om een poep en een scheet de wereld overvliegen, terwijl we allemaal weten dat vliegen zó schadelijk is voor het milieu. Hoop dat je hier andere keuzes in gaat maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *