Kant & klaar #13: Ping & Klaar Lasagnette van Iglo

Door Elske – Hoi allemaal! Daar ben ik weer met en nieuwe recensie van een kant-en-klare maaltijd op dinsdag.  Ik probeer altijd jullie reacties te lezen (en te reageren) en zo hoorde ik een aantal goede verhalen over de ping & klaar maaltijden van Iglo. In de supermarkt liep ik er toevallig tegenaan en dacht: hé die moet ik dus ook maar eens gaan testen! Benieuwd naar de lasagnette? Let’s go!

Het assortiment
Het assortiment kant & klaar van ping&klaar is volgens de website veel groter dan die wat mijn Albert Heijn te bieden heeft; blijkbaar hebben ze daar niet alle varianten. Ik had de keuze uit 3, waaronder dus de lasagnette. Verder was er keuze uit andijvie stamppot (neehhh) en gegrilde kipfilet (klinkt best oké). De website van Iglo vertelt mij dat ze in totaal 8 smaken in het assortiment hebben. Toch maar eens naar de rest op zoek.. Ik kocht deze Ping & Klaar dus bij de Appie, maar ook de Jumbo, Hoogvliet, Plus en Coop verkopen ze.

kant&klaar13_lasagnetteiglo

Deze dus

De bereiding
Ping & klaar kan op 2 manieren bereid worden: in de oven (30 minuten) of in de magnetron (8 minuten). In dit geval, en dat komt bij mij niet heel vaak voor, had ik tijd. Dus ik koos voor de oven, omdat dat mij lekkerder leek voor een lasagnette.

Na een kwartier in de oven begin ik trek te krijgen: dat ruikt goed! Helaas moet ik nog een kwartier wachten, maar dan hoop ik toch dat mijn geduld beloond wordt..

De smaak
Eenmaal uit de oven kan ik het niet laten om even te lachen om de uitstraling: een wit ‘plasje’ van bechamelsaus ligt in een hoekje. Ziet er een beetje, hoe zal ik het noemen, bijzonder uit. Maar de rest maakt het goed. Ken je lasagnettes? Dat zijn van die mini lasagnebladen. Die kook je eerst en zo kan je lasagne bijvoorbeeld in een pan maken in plaats van moeilijk in de oven #duurtlang.

kant&klaar13_lasagnetteiglo_3

Plasje bechamelsaus en 10 sperzieboontjes, maar hé; wel lekker!

Omdat ze mini zijn vind ik ze er schattig uitzien: vind ik leuk! Verder ziet de saus er uit als een gewone soort bolognesesaus, maar dan zonder al te veel groenten. Dat zijn in deze kant-en-klare maaltijd de sperzieboontjes, hoewel het er niet heel er veel zijn. Met deze maaltijd kom je in ieder geval niet aan je 200 gram groentes. Maar ach, voor een keertje.. Verder snap ik de combi lasagne en sperzieboontjes niet helemaal, maar goed. Er zitten in ieder geval wél groenten in, zullen we dan maar zeggen.

De smaak van de boontjes is in ieder geval goed! Ze zijn nog lekker knapperig en dat vind ik knap (ha-ha) voor een tijd in de oven. Misschien dat, wanneer ik de maaltijd in de magnetron had bereid, ze wat minder knapperig waren geweest? Geen idee, maar uit de oven is het in ieder geval prima te doen! Ook de bechamelsaus is goed op smaak en combineert lekker met de rode saus, die een beetje pit heeft. Maakt het geheel extra romig. Lekker!

kant&klaar13_lasagnetteiglo_2

Volgens Iglo moet je de maaltijd even goed roeren.. Ziet ie er niet heel veel smakelijker van uit ;)

Twee minpuntjes dan. Één daarvan heb ik al genoemd: de hoeveelheid sperziebonen die je op 2 handen kunt tellen. Verder is de portie niet heel erg groot. Als je een grote eter bent of vaak met honger thuis komt uit je werk, zal dit krap aan zijn. Wellicht dat je het aan moet vullen met een salade/broodje die je erbij haalt of een toetje moet eten. En of je daar nu op zit te wachten als je een kant-en-klare maaltijd eet.. Toch vind ik het al met al wel een lekkere maaltijd die ik weer zou kopen. Voor €3,95 vind ik het dat wel waard!

Dat was hem weer! Zijn jullie nieuwsgierig naar de andere varianten van Ping & Klaar? Zelf ben ik nog wel benieuwd naar de Thaise curry en ik hoorde goed verhalen over de variant gegrilde kip met rosti. Ben jij ook benieuwd of heb jij ze juist al geprobeerd? Laat het me dan weten in de reacties! 😀

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


4 reacties

Laila -

Ik heb die kipfilet ook al gehad, was erg lekker, maar ook weer ong. 10 sperzieboontjes…
Ook de andijviestamppot heb ik gehad en die vond ik uitgesproken vies!

Marieke -

Ik heb een keer gekocht en opgewarmd in de magnetron… Géén aanrader!

Simone -

Dit is juist eentje die ik niet zo lekker vind. Maar volgens mij had ik ‘m wel in de magnetron gemaakt. De nasi en de kip met rosti zijn echt waanzinnig lekker en mijn favorieten! Die vullen ook wel prima.<3

Isabel -

Ik vind de Ping & Klaar versie met gegrilde kip echt mega lekker! Mijn go to maaltijd als ik snel op het werk moet eten 😄

Reageer ook