Kip tandoori met gele rijst

Hey allemaal! Gisteravond had ik echt helemáál geen inspiratie voor mijn avondeten. Kan de beste overkomen ;-). Ik verviel compleet in oude patronen en vond mezelf in de supermarkt starend naar het chicken tonight schap. WOW, dat heb ik lang niet gegeten. En eigenlijk was het ook nog #vegamaandag, maar ik had echt zin in kip… En dus greep ik na ja-ren weer eens een pot chicken tonight kip Tandoori mee.

Maar halverwege de rest van m’n boodschappen stuitte ik op de kip Tandoori van Patak’s; dat is een merk dat ik best hoog heb zitten, omdat ik hun tikka masala heel lekker vind en echt intens veel van hun mango chutney eet bij allemaal maaltijden. En nu ontdekte ik dus dat ze ook een pot Tandoori hebben. Dat moeten we uitproberen!

Verder maakte ik er dit keer eens gele rijst bij en dat was absoluut een goed idee. Benieuwd naar het hele recept? Let’s kip!

Nodig voor twee personen (grote portie): 300gr kipdijfilet – 200gr spinazie – 1 pot Patak’s Tandoori – 200ml kokosmelk – 10 cm komkommer – 15 cherrytomaatjes – scheutje yoghurt – beetje verse peterselie – naanbrood voor erbij – gele rijst voor erbij – mango chutney voor erbij

Snijd de kip in kleine stukjes en bak in een scheut olijfolie rondom bruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Voeg dan de spinazie toe aan de pan en laat dit slinken. Schenk dan de Tandoori-saus erbij en verdun die een beetje met kokosmelk. Dit is ook voor de smaak awesome.

Kook de gele rijst in 8 minuten gaar en laat dan nog even in de pan (afgegoten) staan rusten.

Bak de naanbroodjes af in de oven.

Doe de saus op je bord, serveer de rijst er op en een salade van komkommer, tomaat, yoghurt, peterselie en peper & zout erbij. Beetje mango chutney erbij, naanbroodje erbij en eten maar! Eet smakelijk!

gelerijst

Ik vond het heel erg lekker. De Tandoori-saus vond ik alleen wel wat te zoet, dus daar heb ik nog wat gemberpoeder en zout doorheen gedaan en ik denk ook niet dat ik nog een keer deze saus ga gebruiken. De tikka masala van Patak’s vind ik lekkerder.

Maar verder vond ik het een hele geslaagde maaltijd. Die gele rijst is ook echt top!

Jan vond er geen zak aan, maar ik geloof dat hij gewoon niet zo van dit soort gerechten houdt en ik juist wel heel erg.

Heb jij een lekker Tandoori- recept? Let me know!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *