Leo’s week 12 & 13: we hebben een poes, verhuisstress, de eerste zonnige terrassen en beginnen aan het dakterras

Hey you! Het is woensdag en dus hoog tijd voor een terugblik op mijn afgelopen twee weken. Want jep; vorige week was ik er ff niet met mijn dagboek omdat ik ein-de-lijk mijn instort-moment had. De verhuizing was echt vlekkeloos verlopen en de afgelopen weken gingen echt knetter goed; hard werken, duizend ballen tegelijk hoog houden en dat ging me voor m’n gevoel echt freaking goed af. Tot ik dinsdag opeens toch een soort van totaal overweldigend gevoel had en helemaal klaar was met alle drukte en dingen de hele tijd moeten.

Een verhuizing is gewoon wel vrij stressvol en om dat te combineren met ook gewoon doorwerken, alle vrije tijd besteden aan klusjes, tegelijkertijd meteen willen wennen aan een nieuwe stad, ook gewoon je vrienden willen zien en sociaal doen en hoge eisen aan jezelf stellen, blijkt in the end toch niet te werken. Weten we natuurlijk allemaal allang, maar soms vergeet je het ff en moet je er achterkomen door vast te lopen. En dat gebeurde bij mij vorige week dinsdag.

Vandaar dat er vorige week geen dagboek online kwam. Ik was ff bezig met tijd voor mezelf; alleen maar dingen doen voor mezelf en ff de tijd nemen om weer vrolijk te worden. En dat was heerlijk!

In mijn dagboek van vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen twee weken. Ik heb m’n dieptepunt zojuist met je besproken, dus nu is het tijd om je bij te praten over m’n hoogtepunten. Zin in? Let’s do this!

We hebben een parkeervergunning!
Mijn maandag begon goed twee weken geleden. Waar we in Amsterdam een tijdje behoorlijk bedreven werden in het zoeken naar gratis parkeerplekken zo dicht mogelijk bij ons huis (lees: diep in Amsterdam nieuw west #huilen), hadden we in Haarlem binnen een week een parkeervergunning! Zonder moeite! Man, hier zijn we zó blij mee. We kunnen onze Ford Ka+ nu gewoon praktisch voor de deur parkeren en dat is heerlijk

1CA020FC-F6B3-4FAE-AE7D-F698F1C44B19

Nu moet ik wel ff m’n inparkeer-skills oefenen, want in de buurt van ons huis kun je alleen fileparkeren en de laatste keer dat ik dat deed, was tijdens rijles 10 jaar geleden, maar gelukkig is mijn Ford Ka+ uitgerust met een Drivers assistance pack; waarbij er aan de achterkant van de auto sensoren zitten die aan mij doorgeven hoeveel ruimte ik nog heb met inparkeren. Súper chill. Ik kan compleet vertrouwen op de piepjes in m’n auto en zo gaat het inparkeren me toch vrij goed af. YES!

IMG_8313
Hij staat!

Bouwvergunning-gezeik
Over vergunningen gesproken… Ik bracht twee weken geleden op dinsdag weer een bezoekje aan het gemeentehuis van Haarlem voor de bouwvergunning van de dakkapel die we in onze slaapkamer willen plaatsen. Dit is nogal een project waar we echt al maanden mee bezig zijn en het schiet maar niet op. Dit bezoekje aan de gemeente stond in het teken van de bouwtekeningen van ons huis en gelukkig slaagde we er in om de juiste tekeningen te bemachtigen. En zo zijn we weer een stapje dichter bij een bouwvergunning… Fingers crossed! Als het goed is hoor ik er vandaag meer over.

Vet mooi fotoboek
Jan en ik hebben een enorme boekenkast geknutseld en die moest gevuld worden, dus het was eindelijk eens tijd om een aantal mooie reisfoto’s van de afgelopen jaren, in een boek te verzamelen. Ik bestelde een boek bij Fotofabriek.nl (als beste getest door de RADAR) en ben echt SUPER tevreden. Het is een fotoboek van 30×30 cm en de pagina’s zijn vlakliggend, waardoor het boek echt prachtig is als het open ligt. Een paar van m’n favoriete spreads:

IMG_8422

IMG_8417
Vakantie in Puglia
IMG_8413
Filipijnen <3
IMG_8414
<333

Ik heb het fotoboek online gemaakt via https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/ en na ongeveer een week kwam hij binnen! Blij mee :D.

Yin-yoga in Amsterdam
Op dinsdag was ik ook weer even in Amsterdam. Ik schreef me via Onefit in voor een lesje Yin-yoga bij White Door Studio’s en dat was echt super lekker. Ik had deze slaperige vorm van yoga nog niet eerder gedaan, maar het was precies waar ik zin in had. Heerlijk zeg!

IMG_7652

Ik vind het echt ZO jammer dat Onefit niet in Haarlem actief is. Nu moet ik naar Amsterdam om te sporten en ik merk dat dat in de praktijk niet heel handig is (als je al met de grootste moeite van de bank komt om überhaupt te sporten…). Nu ben ik benieuwd; woon je in Haarlem en weet je een fijne plek voor yoga/bodybalance/zoiets? Laat het me hieronder weten!

Pannenkoeken bakken met EditieNL
Op woensdag kwam Maarten van EditieNL bij me langs om pannenkoeken te bakken. We namen een item op voor Nationale Pannenkoekendag; dat was het namelijk die vrijdag. Vet gezellig! We probeerden een life hack uit om flinterdunne pannenkoeken te bakken en het mislukte echt finaal, haha. Check de video hier.

IMG_7666

Meeting op het terras in de ZON
Op vrijdag had ik een afspraak met de redacteur van mijn eerste twee boeken, op een zonnig terras in Haarlem. Mega leuk! Zij woont sinds een tijdje ook in Haarlem en omdat ik nu ook hier naartoe ben verhuist, vonden we het tijd voor koffie. En het was echt heel erg leuk om bij te praten, na jaren.

Bovendien waren we neergestreken bij Meneer Frans, wat ik echt een heel leuk tentje in Haarlem vind en ze hebben echt een fantastisch terras in de zon, uit de wind. Oh mannnn; de eerste zonnestralen van dit jaar. WAT FIJN!

Meeting met Ford
Op vrijdagmiddag had ik nog een leuke meeting, namelijk met Ford. Met hun sprak ik af bij Vooges, wat ik ook een fijne meetingspot in Haarlem vind.

IMG_7781

We bespraken onze huidige samenwerking (je weet wel; ik rij een halfjaar in een Ford Ka+ om ‘m te testen en mijn bevindingen over te brengen) én we bespraken een vervolg van de samenwerking. En hier ben ik ZO excited over. Waarschijnlijk krijgen we binnenkort een andere auto en jullie mogen me helpen met het uitzoeken. Hierover later meer. Maar ik ben echt ZO excited 😀 WOEHOE! (Hoewel ik m’n Ka+ vet ga missen, want ik ben zo blij met die auto, wat een topding!).

Marte is in Haarlem <3
Oók nog die vrijdag; Marte kwam naar Haarlem! Echt Zo gezellig. Ik zie haar structureel te weinig en al helemaal nu ze…. IN VERWACHTING IS. Ik ben nu al zo verliefd op haar baby en vind het ZO fijn om haar te zien iedere keer (veel te weinig). Ze kwam nu naar Haarlem om ons nieuwe huis te bekijken, alcoholvrije wijn te drinken en nacho’s te eten. Woop woop! En dat was echt vet gezellig <3.

IMG_7782

WE HEBBEN EEN POES
Over baby’s gesproken… Jan en ik waren ook echt toe aan gezinsuitbreiding en dus zijn we zaterdag naar het asiel gegaan. Ik wil al heel lang zelf een kat, maar dat deed ik nooit omdat ik natuurlijk al met heel veel liefde zorgde voor de 5 zwerfpoezen in de achtertuin van mijn vorige huis. Nu we in een ander huis wonen, mis ik de gezelligheid van een kat om me heen echt intens, dus we wilden zo snel mogelijk een dier adopteren.

(Hier komt nu een heel poezen-verhaal; als je dat intens oninteressant vindt, moet je ff door scrollen naar het volgende kopje).

Ik wist al heel lang dat ik een dier uit het asiel wilde; de poezen in mijn achtertuin waren ook niet de mooiste, liefste, sociaalste poezen die er zijn en die verzorgde ik ook met ontzettend veel liefde. Waarom een nieuwe jonge kitten in huis nemen, als ik ook een lieverd uit het asiel een liefdevol tweede leven kon geven? Bovendien wilden we liever een iets oudere kat dan een kitten, omdat je dan al weet wat voor gedrag een poes heeft. Wij wilden graag een lieve schootpoes, omdat de zwerfpoezen altijd vrij schuw waren en niet zo knuffelig. Dat wilden we nu wel <3.

Met die eisen op zak (7+, lief & aanhankelijk, een poes die niet per se heel veel buiten nodig heeft en eentje die waarschijnlijk wel met kleine kinderen kan), gingen we op zaterdag naar de Dierenopvang Amsterdam (DOA).

Van te voren had ik een afspraak gemaakt en dat was echt goed; we kregen Debbie toegewezen en zij liep met ons door het asiel waar ZO ontzettend veel lieve katten zaten, om ons te helpen om een goede match te vinden. Zij wist van onze wensen, zij kent de poezen daar door en door en 2,5 uur later stapten we naar buiten met Teddy: een geweldige lieve rode kater. Teddy zat nog niet zo lang in het asiel, maar zat wel alleen, omdat hij het allemaal een beetje spannend vond. Hij had 6 jaar gewoond bij een vrouw van 95, maar zij wilde of kon de dierenarts-rekening niet betalen toen Teddy (toen nog Tommie) last kreeg van blaasgruis (een veel voorkomende kwaal bij katers). En besloot dat de kat dan maar in moest slapen. Gelukkig was de dierenarts het daar niet mee eens. Hij heeft Teddy geholpen en daarna is hij naar de Dierenopvang Amsterdam gegaan. Daar hebben ze onwijs liefdevol voor Ted gezorgd en na een klein onderzoekje bij de dierenarts daar, mochten we Teddy meteen zaterdag meenemen.

We hebben 4 ruimtes met katten bezocht en heel erg veel lieve katten geknuffeld en natuurlijk wilde ik ze allemaal wel meenemen, maar met Teddy hadden we echt meteen een klik. Hij zat in de laatste ruimte die we bezochten en hij viel Jan en mij meteen op, afzonderlijk van elkaar. Toen we ‘m voor het eerst mochten aaien, was het meteen raak. Wat een LIEVERD!

ac4f60e4-5aa5-41cc-bfac-57d1f4743af3

IMG_7815

IMG_7826

Debbie liet ons even alleen met Teddy en alle andere poezen om rustig een keuze te kunnen maken, maar Jan en ik waren er meteen al uit. Teddy gaat mee naar huis <3. Ook al heeft hij een speciaal dieet en moet hij speciale brokjes, moeten we zijn gezondheid in de gaten houden; dat doen we met heel erg veel liefde.

Als je ook naar het asiel gaat (DOE HET!!) dan is het handig om van te voren goed te bedenken wat je wil; wij hadden ook nog een match met een hele leuke andere kat, maar die was super actief, speels en jong (echt ZO’N schatje; een prachtige bruine Abessijn van 4 jaar), maar deze kat paste eigenlijk helemaal niet goed in ons huis, waar weinig buitenruimte is. Niet leuk voor zo’n kat.

IMG_7810
Ik hoop dat dit schatje inmiddels ook een nieuw thuis heeft
IMG_7807
Dit is Isabel en haar hadden we ook bijna mee naar huis genomen. We twijfelden alleen of ze goed met kleine kinderen zou kunnen, omdat ze best stressgevoelig is. Maar zoooo lief ook. Ik vond Isabel echt een schatje <3
IMG_7803
Dit was ook zo’n cool beest. Een soort grote vleermuis. Een Oosterse korthaar (raskat) en echt zo’n leuk beest. Hij was alleen al 11 of 12 en ik was bang dat hij dan al super snel dood zou gaan en dat kon ik niet aan 🙁

Dus; op zaterdagmiddag reden we naar huis met kleine Ted en ik was INTENS gelukkig.

Hoe het wennen is gegaan zie je op mijn Instagram tussen mijn Hoogtepunten :D.

IMG_8139
Kom maar onder de bank vandaan Teddy
IMG_7875
Onze eerste gezinsfoto
IMG_7837
Kleine held op sokken <3

DB275B83-418B-4A85-A127-EDA7593680A5

Samenlevingscontract <3
Nóg een leuke stap in onze relatie was dat we maandag een samenlevingscontract hebben getekend bij de notaris. Nu we samen een huis gekocht hebben, wilden we ook alles meteen goed regelen; vandaar een samenlevingscontract. LIEFDE!

Naar de dierenarts…
In de loop van maandag leek het alsof Teddy een beetje last had van een oog; die was wat slijmerig en hij hield ‘m vaak dicht. Op dinsdagochtend was het wat erger en heb ik toch maar even de dierenarts benaderd.  Omdat we Teddy bij de Dierenopvang Amsterdam hebben opgehaald, hebben we nog 3 maanden om daar gratis gebruik te maken van de dierenarts. Super fijn!

IMG_8048

De dierenarts vermoedde een ontstoken oogje door een lichte vorm van niesziekte en dus ben ik even met kleine Ted langsgereden. Arme pluizebol <3. Maar Teddy was heel lief, zelfs bij de dierenarts, en kreeg druppeltjes mee voor in z’n oog. Wat wel echt gaar was, want de afgelopen week heb ik ‘m iedere dag 4x onder de bank vandaan moeten trekken om z’n oog te druppelen. Wat ik echt gaar vond, omdat de bank z’n veilige plekje in huis is en dan trek ik ‘m er steeds onder vandaan om z’n oog te druppelen. Maar gelukkig gaat het nu na een weekje al wel beter. Het lijkt nog niet helemaal over, maar het is wel een stuk beter. Yay! En Teddy zit niet alleen meer onder de bank; vooral erachter. VOORUITGANG!

Al m’n afspraken cancellen
Nog een dieptepuntje op dinsdag, was dat stuk uit m’n intro. Ik zou dinsdag een afspraak hebben in Amsterdam en daarna doorgaan naar Groningen om bij Sas, Oscar en baby Olaf te zijn voor een paar daagjes, maar ik kon het ff niet bolwerken. Ik had zo ontzettend tijd voor mezelf nodig en wilde het liefst een week in bad liggen. Haha. En hoewel ik echt ZO veel zin had in familie en baby om me heen, kon ik de reis naar Groningen niet opbrengen.

Gelukkig was m’n zus super begripvol toen ik cancelde en heb ik even lekker de tijd voor mezelf genomen. Gewoon een paar dagen ff niks. Geen mails checken, niet werken, wel Netflixen (omg, heb je Selling Sunsets al gezien? Schandalig heerlijk), wel op woensdagochtend een paar uur in bad liggen en gewoon ff NIKS! Heerlijk! En nodig :).

En ja; ik voel me ook gewoon wel een aansteller dat ik soms zo weinig aan kan, maar dan denk ik; ja, sommige mensen kunnen gewoon minder aan dan anderen en dat is dan maar zo. En aan de andere kant denk ik dan; ik doe echt mega veel. Misschien lijkt het niet zo of misschien ziet mijn leven eruit als een luizenleventje (geen idee, en misschien IS dat het ook wel), maar als ik het gevoel heb dat ik het niet onder controle heb, dan is dat ook gewoon zo en moet ik ff alles laten vallen. En dat deed ik. En het was top.

Borrelen op het terras
Mijn eerste afspraak was pas vrijdagmiddag weer en dat was vet gezellig met Ingelise. Die ik had ingelicht over m’n overprikkeldheid en de kans dat ik zou cancellen en daar ging zij ook zo chill mee om. Vet fijn! Maar de afspraak ging gewoon door en we zijn – na een korte rondleiding in m’n nieuwe huis – lekker het terras op gegaan in Haarlem.

07638ff7-f98c-460f-8d40-fbf44dbaec43

Het was een super zonnige dag en daardoor vechten om een plekje, maar we vonden een spot ergens op de Grote markt en hebben daar echt fantastisch een paar uur wijntjes gedronken in de zon. Daarna zijn we nog een hapje gaat eten bij Bij Colette en dat was ook echt HEERLIJK. Wat is dit een topzaak jongens! Ik ben zo enthousiast!

IMG_8236
Vetttt lekkere oesters
IMG_8240
Heerlijke ravioli met munt, eidooier en doperwtjes

Dus; dat was een mega fijne middag/avond <3.

Beginnen aan de dakterras make-over
Op zaterdag hadden Jan en ik echt een geweldige dag. Wel een hele drukke dag, maar ZOOO leuk. We begonnen ‘s ochtends vroeg aan de dakterras make-over! We willen dit zo snel mogelijk gecheft hebben, zodat we er gewoon meteen in het voorjaar lekker gebruik van kunnen maken. Heerlijk!

IMG_8209

We begonnen zaterdagochtend met het opruimen van alle zooi die we er de afgelopen weken hadden verzameld. Daarna trokken we het huidige terras eruit en reden we alles naar de stort. Een behoorlijke klus, als je bedenkt dat we op 1 hoog wonen en dus alle oude tegels de hele tijd van de trap af moesten sjouwen. Maar we kwamen een heel eind. We hebben zelfs nog even getwijfeld om meteen het nieuwe terras – dat deze ochtend geleverd werd – te gaan leggen, maar eigenlijk hadden we andere plannen, dus daar hielden we ons aan.

Inburgeren in Haarlem!
We vonden het namelijk ook allebei belangrijk om eindelijk eens wat van Haarlem te zien. Bovendien had Jan wat nieuwe kleren nodig en dus besloten we na – uitgebreid douchen en klaarmaken – even Haarlem in te gaan voor een shopsessie en een borrel op het terras. En dit was echt heer-lijk.

IMG_8251
Loempia’s op de markt eten = inburgeren a la Leo
26E48A1B-1B2D-4550-A5A0-B6249F69E80E
Drankjes in de zon op de grote markt

Verjaardag vieren met de leukste familie van Nederland <3
Op zondagochtend maakten we dan nog even het huis schoon – dat hadden we namelijk nog niet een keer gedaan in de afgelopen weken, haha –  en om 11 uur stond mijn familie op de stoep. Ik wilde graag ons huis laten zien aan Sas en Yor (en Oscar en Olaf) en mijn ouders (die waren er al geweest) en dus vierde ik op zondagochtend nog ff mijn verjaardag van een paar weken geleden. Mega fijn was dit. Ooooh; ik heb lekker met kleine Ollie op de arm gezeten, we hebben het huis laten zien, Jan was de held die iedereen van cappuccino’s uit onze nieuwe SMEG espressomachine voorzag, we hebben samen geluncht, ik hebt met Oscar alle hoeken en gaten van het huis ontdekt. Echt; het was ZO fijn.

b7855b3e-3c5d-41f7-9b03-ab8c0d894b4d

FullSizeRender
Van m’n zus kreeg ik deze geweldige vaas voor m’n verjaardag

Ik voelde me achteraf gewoon zó gelukkig met mijn familie. Echt!! En over 4 weken gaan we met z’n allen op vakantie naar Frankrijk. Dan zitten we in een huis in de Bourgogne en gaan we een week lang hopelijk chillen in de zon, genieten van de kids van Sas, lekker eten, wijntjes drinken en proeven met m’n vader en meer van dat soort bourgondische familietoestanden. ZO. Veel. Zin. In.

IMG_8267
Prachtige bloemen van Pap en Mam gekregen

En dat was mijn dagboek van de afgelopen twee weken. Was dit dan alles wat ik in twee weken tijd heb gedaan? Nope; ik vierde ook nog m’n verjaardag met vriendinnen, werkte aan 4 campagnes, las een boek over kattengedrag uit, kluste in huis, bezocht tuincentra en ontving een nieuwe plant thuis, kreeg een pakket van SMEG voor de nieuwe keuken, fotografeerde foodpost, ging interieur-shoppen in Amsterdam, ontdekte de Kweektuin in Haarlem, knutselde een lamp, bezocht een housewarming en ging naar de sauna met Janneman. Of het gek is dat ik het gevoel had dat het wellicht allemaal even een beetje te veel was weer? Mwah, volgens mij niet :D.

IMG_7754
Aanrader: dit poezenboek van Sissyboy, gekregen van m’n vriendinnen voor m’n verjaardag <3
IMG_8178
Zelf geknutseld: een lamp aan een gezellig snoer (Kwantum), aan een plankensteun (Gamma).
IMG_7802
Bij ons favoriete tuincentrum (Tuincentrum Osdorp) kochten we deze 2,5 meter hoge Stelitzia. VET mooi man! Hij werd zaterdag bij ons thuis afgeleverd.
IMG_8090
Ik bezocht de Kweektuin in Kleverpark in Haarlem en het was echt geweldig. De bloemen zijn volop in bloei en het ruikt er zooooo lekker. Wat een fijne plek!

Vet gezellig dat je weer mee las met mijn dagboek van de afgelopen twee weken. Volgende week ben ik er weer met het vervolg van de dakterras make-over, met ongetwijfeld haat-verhalen over m’n administratie (die ga ik morgen doen), met een geweldige datenight en ongetwijfeld meer fijns. Maar misschien ook wel ff goed als ik een week wat minder te vertellen heb, haha. We’ll see. Tot volgende week!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

10 reacties op “Leo’s week 12 & 13: we hebben een poes, verhuisstress, de eerste zonnige terrassen en beginnen aan het dakterras

 • Wat een heerlijk verhaal om te lezen! Vooral de afgelopen weken genoten van jullie DIY klusmomenten. Ik ben vooral enorm benieuwd naar hoe jullie het dakterras hebben aangepakt. Ergens inspo vandaan gehaald of een website met goede tips om dit te doen?

 • Op het terrein van de Kweektuin zit een hele mooie yogastudio! Heb er zelf nooit een lesje gehad maar mijn moeder wel en die is groot fan. Geniet van jullie nieuwe huis en het poezebeest!:)

 • Hai Leonie….gefeliciteerd met jullie kattenbeebie! Teddy is een knapperd en mooi dat jullie hem een thuis geven…Ik hoop dat jullie mooie jaren met hem hebben.

 • Lekker lange blog haha. Ik doe yoga (haha of yin, net waar ik zin in heb) én body balance bij Urban Flow, tegenover de Kweektuin in de Kleverlaan. Heet body & mind daar die body balance maar is hetzelfde. En het is oprecht de fijnste studio ever. Lieve mensen, zowel de eigenaresse als de docenten als de rest. Aanrader.

  Welkom in Haarlem in ieder geval! Heb her en der op m’n eigen blog nog wat tips over Haarlem ook. Mocht je nieuwsgierig zijn ????

 • Elisa vergote zegt:

  Hey Leo, ik kijk ook altijd uit naar je dagboeken! Ik vind het net fijn om je dagelijkse perikelen te lezen en apprecieer heel hard je openheid over overprikkelbaarheid, zouden meer mensen moeten doen!

 • Jessica zegt:

  Leuk om weer te lezen Leo! Wat hebben jullie je huis leuk ingericht! Zo gezellig. En wat n droppie is Teddy.
  Maar ik reageer vooral even om te zeggen dat ik jou zéker niet aanstellerig, of dat je weinig aan kan. Ik vind dat je juist altijd zo veel doet! Ik doe véél minder….dus niet zo streng voor jezelf ????

 • Hi Leonie
  Ik woon zelf in Haarlem
  En waar ik heel fijn sport is BBB health boutique op het houtplein in Haarlem
  Je kan er van alles doen Yoga,zumba etc
  Je dagboeken vind ik heel leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *