Witlof met ham en kaas uit de oven

Goedemorgen goed volk! Gisteravond heb ik echt weer eens even een klassieker gegeten: witlof met ham en kaas uit de oven. Ik ging naar de supermarkt en had nog geen idee wat ik voor avondeten wilde eten en dat is eeeecht gaar en ik heb ongeveer twintig rondjes over de groenteafdeling gelopen, om uiteindelijk 6 stukken witlof in m’n mandje te leggen… Dat maar weer eens eten, want ‘t was echt lang geleden.

Ik maakte klassieke witlof uit de oven met ham en kaas en het was vet lekker. Zin in? Let’s witlof!

Nodig voor twee personen: 4 stronken witlof* – geraspte kaas – 4 plakjes schouderham – 2 eieren – aardappeltjes voor erbij – sla voor erbij

*wat echt bijzonder gaar is, want bij mijn Vomar verkochten ze de stronken per 3. RAAR.

Kook de witlof in 10 minuten gaar. Omwikkel ze dan met een plakje ham en leg in een ovenschaal. Kluts twee eieren door elkaar en schenk over en tussen de witlofstronken. Top dan af met paneermeel en lekker veel kaas. Zet dit nog eventjes in de oven op180-200C totdat de kaas mooi gesmolten is en het paneermeel een beetje goudbruin kleurt.

Erbij maakte ik gebakken aardappeltjes en gewoon saaie sla.

Eet smakelijk!
witloff

Ik vond het zoals gezegd echt lekker. Echt klassiek en precies zoals ik het vroeger bij mijn ouders at. Lekker! Niet voor iedere dag, maar toch best chill om het weer eens gegeten te hebben.

Hou jij van witlof of ben jij zo iemand die er echt compleet van gruwelt? 😀

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Witlof met ham en kaas uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *