Simpele ramen met buikspek, avocado en paksoi (verbeterd recept)

Hallo leuke mensen en welkom bij dit ge-wel-di-ge recept voor Ramen met buikspek. Ik heb dit afgelopen dinsdag klaargemaakt en het was echt ontiegelijk lekker en sinds dien denk ik er al de hele week aan. Vandaag deel ik het recept voor deze simpele ramen met buikspek met je en ik beloof je een paar dingen: 1. het is simpel, 2e. het is teringlekker, 3. je koopt alle ingrediënten gewoon bij de supermarkt en 4. het is een beter recept dan mijn vorige recept voor Ramen. Dat is óók een heel lekker recept, maar veel te zout en daar ging iets mis met bouillon en fond (dat heb ik in de blog inmiddels aangepast), maar het recept van vandaag is wat mij betreft perfectie, dus ENJOY.

Wat is Ramen eigenlijk?
Ik weet veel te weinig van de Aziatische keuken om hier een zinnig woord over te zeggen, maar om het even aan mensen zoals m’n moeder uit te leggen: het is een Japanse soep met dikke noedels, hele smaakvolle bouillon en allemaal lekkere ingrediënten én een eitje. Het is lekker warm en ideaal comfortfood in de Herfst en winter vind ik. Dat is m’n beste uitleg; doe ermee wat je wil :D. Gaan we u aan de slag met de soep. LET’S GO!

Onee, wacht; ik wou je nog één ding tippen. Ik maakte m’n Ramen met een of andere bouillon die opeens in het bouillonschap van appie lag en vond het een behoorlijke aanrader. Waar ik normaal probeerde een smaakvolle bouillon te maken van kippenbouillon en runderfond, hoeft dat nu niet meer. Dit flesje bouillon is genoeg voor 2 personen en hoef je niet aan te lengen met water. Aanrader!

simpele ramen
De enige kritische noot in dit recept: ze hadden wel nét een klein beetje meer bouillon mogen doen in zo’n flesje. Gewoon echt 50ml meer; dan was het echt perfect geweest. Nu red je het wel voor 2 personen (helemaal omdat ik nog heel veel andere ingrediënten toevoeg waar je ook vol van wordt), maar de soep zwemt straks niet in het vocht. Wat toch vreemd is voor een soep. Maar komt goed. ENJOY.

Ramen met buikspek, shiitake en avocado

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: ramen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor simpele ramen met ingrediënten uit de supermarkt. Met buikspek, avocado, ei, shiitake en paksoi. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Kruid de speklapjes met speklapjeskruiden tot ze overal bedekt zijn. Je hoeft echt niet heel veel te gebruiken, maar strooi het er gewoon een beetje met gevoel overheen.
  • Bak de speklapjes in wokolie voor 10 minuten op middelmatig vuur. Haal dan uit de pan en leg even apart.
  • Bak de shiitake vervolgens in diezelfde pan en voeg eventueel nog een extra scheutje wokolie toe. Bak totdat ze mooi goudbruin zijn en voeg dan heel even de udon thick noedels er aan toe om mee te bakken.
  • Zet vervolgens een kookpan op het vuur met de bouillon. Leg de hele speklappen hierin en doe de noedels en shiitake erbij. Laat dit 10 minuten koken en voeg op het laatst een scheutje sojasaus toe. Haal na 10 minuten de speklappen uit de pan en snijd die in reepjes, zodat je het straks makkelijker kan eten.
  • Bak ondertussen in een koekenpan heel even de taugé aan met een scheutje wokolie. Dit is geen must, maar ik vind het wel lekker.
  • Snijd de paksoi in kleine reepjes. Zet alvast twee grote kommen klaar en leg op de bodem de rauwe paksoi en de gebakken taugé.
  • Kook ondertussen 2-4 eieren in 5,5 minuut gaar; nu is de binnenkant nog een beetje zacht en loopt het eigeel er mooi uit. Wij namen twee eieren per persoon, maar eigenlijk 'hoor' je maar 1 ei per persoon te eten. Kies wat jij lekker vindt!
  • Snijd ondertussen ook de avocado in plakjes.
  • Schenk de bouillon met shiitake en noedels in de grote kommen. Verdeel over de kommen ook de zeewier (leg aan de zijkant), de reepjes speklap, de avocado en de eieren (gehalveerd, zodat het eigeel alvast lekker in de soep loopt). Top af met een beetje chiliflakes. Eet smakelijk!

Notities

Voor de echte ramen beleving eet je het gerecht met stokjes en een lepel om de bouillon op te eten. Je mag de bouillon ook drinken én de noedels zelf een beetje naar binnen slurpen, haha. Maar; doe lekker wat je zelf fijn vindt. Met een vork eten is natuurlijk ook prima ;-).

Ja mensen: dit recept is vetttttt heerlijk. Het is dat ik al pizza heb gehaald voor vanavond, anders zou ik dit zo weer klaarmaken. De bouillon is goed van smaak en ik vond het fijn om er toch nog even een scheutje sojasaus aan toe te voegen voor de extra Japanse vibe en omdat het lekker zout is; hou ik gewoon van. Verder zijn de combinatie van smaken ook heerlijk: het is lekker dat de paksoi onderin nog een beetje knapperig is omdat die er rauw in gaat. Het is ook lekker dat je de noedels nog even gebakken hebt met de shiitake én wokolie, want dat vettige is ook wel echt welkom in zo’n machtige kom ramen. De chiliflakes geven nét een beetje pit (en je kan het zo pittig maken als je zelf wil) en de avocado maakt het lekker romig en machtig. Net als het eigeel trouwens. Man o man, wat vind ik dit toch HEERLIJK.

Dikke, dikke aanrader. GENIET!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

simpele ramen

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept