Ga terug
+ servings

Ramen met buikspek, shiitake en avocado

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: ramen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor simpele ramen met ingrediënten uit de supermarkt. Met buikspek, avocado, ei, shiitake en paksoi. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Kruid de speklapjes met speklapjeskruiden tot ze overal bedekt zijn. Je hoeft echt niet heel veel te gebruiken, maar strooi het er gewoon een beetje met gevoel overheen.
  • Bak de speklapjes in wokolie voor 10 minuten op middelmatig vuur. Haal dan uit de pan en leg even apart.
  • Bak de shiitake vervolgens in diezelfde pan en voeg eventueel nog een extra scheutje wokolie toe. Bak totdat ze mooi goudbruin zijn en voeg dan heel even de udon thick noedels er aan toe om mee te bakken.
  • Zet vervolgens een kookpan op het vuur met de bouillon. Leg de hele speklappen hierin en doe de noedels en shiitake erbij. Laat dit 10 minuten koken en voeg op het laatst een scheutje sojasaus toe. Haal na 10 minuten de speklappen uit de pan en snijd die in reepjes, zodat je het straks makkelijker kan eten.
  • Bak ondertussen in een koekenpan heel even de taugé aan met een scheutje wokolie. Dit is geen must, maar ik vind het wel lekker.
  • Snijd de paksoi in kleine reepjes. Zet alvast twee grote kommen klaar en leg op de bodem de rauwe paksoi en de gebakken taugé.
  • Kook ondertussen 2-4 eieren in 5,5 minuut gaar; nu is de binnenkant nog een beetje zacht en loopt het eigeel er mooi uit. Wij namen twee eieren per persoon, maar eigenlijk 'hoor' je maar 1 ei per persoon te eten. Kies wat jij lekker vindt!
  • Snijd ondertussen ook de avocado in plakjes.
  • Schenk de bouillon met shiitake en noedels in de grote kommen. Verdeel over de kommen ook de zeewier (leg aan de zijkant), de reepjes speklap, de avocado en de eieren (gehalveerd, zodat het eigeel alvast lekker in de soep loopt). Top af met een beetje chiliflakes. Eet smakelijk!

Notities

Voor de echte ramen beleving eet je het gerecht met stokjes en een lepel om de bouillon op te eten. Je mag de bouillon ook drinken én de noedels zelf een beetje naar binnen slurpen, haha. Maar; doe lekker wat je zelf fijn vindt. Met een vork eten is natuurlijk ook prima ;-).