Goedemorgen goed volk! Vanochtend had ik trek en liep ik naar de keuken om ff te ontbijten, toen ik in de ontbijtla opeens een afbak focaccia aantrof. En in de koelkast geitenkaas en blauwe bessen. HOEZO simpel ontbijt? Het is tijd voor lekkers! Want iedere maaltijd moet een feestje zijn – tenminste, dat is míjn levensmotto, dus tijd om de keuken in te duiken voor een focaccia met geitenkaas, blauwe bessen, honing en basilicum. Allemaal helemaal niet ingewikkeld en gewoon binnen 20 minuutjes klaar (inclusief oventijd), dus waar wacht je nog op? Let’s focaccia!
Focaccia met geitenkaas, blauwe bessen en basilicum
Ingrediënten
- 1 afbak focaccia met rozemarijn
- 125 gr zachte geitenkaas
- 1 handje blauwe bessen
- 1 tl honing
- verse basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 180C.
- Haal de focaccia uit de verpakking en beleg met alle geitenkaas. Je kunt het een beetje er in drukken, zodat het overal goed blijft zitten.
- Verdeel daar wat blauwe bessen over en druk die ook in de geitenkaas.
- Schenk er een beetje honing overheen.
- Bak de focaccia 10 minuten op 180C in de oven.
- Verdeel als laatste wat verse basilicum over de focaccia. Snijd 'm in tweeën en eet smakelijk!
Nou mensen: kind kan de was doen! Dit was hartstikke simpel en echt vet lekker. De warme blauwe bessen zijn awesome en combineren top met de geitenkaas. De basilicum geeft het een beetje een kruidige touch en de focaccia met rozemarijn zorgt voor smaak en VULT enorm. Erg lekker. Erg van genoten. Ik hoop jij ook!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!