Leo’s leven 125: ontzettend falen tijdens klussen, uiteten bij IKEA en de drama rondom een nieuwe bank

Hallo leuke mensen en welkom op dinsdag! Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen weekend; een lekker weekend waarin veel gebeurde. Zo hebben we het hele huis opgeruimd (ik heb het idee dat ik de hele tijd alleen maar schrijf over opruimen, maar het is hier – door het klussen- ook gewoon echtttt een zooi), een feestje gehad van een vriendin, gingen we koffie drinken bij Cleeff, zijn we wéér opzoek gegaan naar een nieuwe bank, hebben we ONTZETTEND gefaald tijdens het klussen van twee extra kamers op de 2e verdieping, gingen we uit eten bij IKEA, wandelen op het strand en Elswout, kortom: er is weer genoeg gebeurd.

Ga er lekker voor zitten, neem er een stukkie chocola en een kop thee bij en dan praat ik je bij over m’n afgelopen dagen. Leuk dat je meeleest!

Vrijdag:
De vrijdag begon top: we werden redelijk op tijd wakker en het was super mooi weer, dus besloten we de dag te beginnen met een strandwandeling. Heer-lijk. Het was super rustig op het strand en lekker zonnig, dus dat was top. Na een halfuurtje wandelen keerden we huiswaarts om aan het werk te gaan.

Ik moet zeggen dat het vrij slecht ging met m’n motivatie om te werken vandaag, maar ik had ook maar een kort dagje, want om 2 uur zouden Jan en ik gaan klussen. 2 uur werd 3 uur, maar toen had ik wel al m’n deadlines gehaald en was het tijd om de kluskleding weer aan te trekken.

We gingen verder met de 2e verdieping, waar we nog een aantal extra kamers creëren. We willen dit voor Kerst klaar hebben, zodat er al mensen bij ons kunnen logeren :D. Een ambitieus doel, maar we hebben er vertrouwen in. Deze middag stond in het teken van het houtskelet verder bouwen. Vet leuk om te doen!

Pizza’s aan het einde van de klusdag!

‘s Avonds gingen we naar een verjaardag van een vriendin van ons, die echt een ontzettend pittig jaar achter de rug heeft. Dus gewapend met chique champagneglazen en een fles bubbels, kwamen we daar even het leven vieren <3. Vet fijn!

Zaterdag:
Op zaterdag werden we weer vroeg wakker. Best wel chill, want het was wéér mooi weer, dus tijd om eens even een koffietje te drinken buiten de deur. Ik moet zeggen dat we er allebei wel echt lekker op gaan dat we veel klussen en dat combineren met veel recreatie in de vorm van lekker lunchen of een koffietje hier en daar. Zo hou je het leuk en hou je het goed vol, deze drukke tijden.

We streken neer bij Cleeff op het terras buiten (met verwarmde kussens, love dat) voor een koffietje en een taartje. Mjam!

Daarna stapten we in de auto richting een meubelzaak waar we een tijdje geleden een mooie hoekbank hadden gezien. En inderdaad: ik ben einnnnnnndelijk verliefd geworden op een bank. Man, wat duurt deze zoektocht al lang. Nu heb ik eindelijk een grote hoekbank op ‘t oog die lekker zit, groot is, niet té groot is en óók nog vriendelijk geprijsd. Je zou denken: hehe, eindelijk klaar die zoektocht. Maar nee, natúúrlijk niet. Nu kunnen we namelijk geen vette stof ervoor vinden. Hou óp met me.

Eerst waren we opzoek naar een hoekbank in kobalt blauw, wat echt onmogelijk is voor minder dan 7000 euro (VOOR EEN BANK, waar ooit een baby op gaat kotsen), dus dat idee hebben we op een gegeven moment laten varen. Nu zijn we op zoek naar een hoekbank in een beetje een warme kleur; zandkleurig zit ik aan te denken. En dan voor max 3000 euro, maar liever richting de 2000 euro. Hoe moeilijk kan het zijn? TOTAAL ingewikkeld. Nu dus eindelijk een mooie bank op ‘t oog van 3300 euro, maar ik kan nét geen leuke warme stof ervoor vinden. Oooooh, wat stom weer. Nou goed; de zoektocht gaat door….

‘s Middags was het weer tijd om de kluskleren aan te trekken en gingen we verder met de bovenverdieping. We moesten kozijnen plaatsen en dat hadden we nog nooit gedaan, dus let’s do it.

Nou mensen; wat is dattttt een kutklus zeg. Dit gaan we echt NOOIT meer doen. Alles bleek schots en scheef te staan (terwijl we écht goed ons best hadden gedaan met de waterpas, maar houten balken zijn gewoon scheef aan alle kanten), en daardoor ging het kozijn er niet lekker in en nu staat het kozijn wel waterpas maar mist er een stukje aan de bovenkant (wat we wel op kunnen lossen met een deurlijst en kit, maar wat een gezeik). Echt wat een ongelofelijke kutklus.

Om het humeur een beetje te herstellen gingen we ‘s avonds uit eten bij IKEA. Noem ons idioten, maar we hadden zin in die (plantaardige) balletjes én IKEA is lekker goedkoop, als het op avondeten aankomt. Bovendien hadden we nog een nieuw dekbed nodig, voor de toekomstige logees! 😀

‘s Avonds ging Jan naar vrienden en kroop ik op de bank met Netflix. Ik keek een film met Dakota Johnson die ik erg vermakelijk vond (ben ook erg verliefd op haar, óók omdat ze een relatie heeft met mijn celebrity crush Chris Martin) en ben uiteindelijk om 9 uur al naar bed gegaan. Man, wat lekker. Dit moet een mens veel vaker doen.

Bonuspunten trouwens ook nog voor de wintertijd! Ik had óók nog een uur extra om in bed te liggen. Heer-lijk.

Zondag:
Je snapt: mijn zondag begon uitstekend. Lekker uitgeslapen, koffietje in bed en tijd om het huis weer ff op te ruimen. Dit keer ruimde ik de kast in de woonkamer in, die al sinds de 5 maanden dat we hier wonen volgepropt zit met allemaal random dingen. Zo vond ik allerlei snacks van de laatste klusweek in mei (ja, die lagen dus al 5 maanden in die kast slof te worden) en meer van dat soort zooi. Ik pakte een van de laatste verhuisdozen uit en richtte de kast fatsoenlijk in. Met drank, spelletjes, stationairy dingen (hebben we hier een Nederlands woord voor?) en huisdecoratie. Oh, wat ga ik hier goed op.

Ook de trapkast moest eraan geloven, want die stond nu VOL met dozen wijn die in de weg staan en dat kon beter. Dus Jan verplaatste alle zware dingen (ik durfde niet de trapkast in omdat ik bang was voor grote zwarte spinnen hahaha) en daarna richtte ik de boel weer ff fatsoenlijk in (toen er geen bewijs van spinnen gevonden was). Lekker man; nu is het huis echt weer ff op orde en weet ik -volgens mij – van alles in huis waar het ligt. Heerlijk. Hoewel; ik ben dus sinds de Azoren de oplader van m’n spiegelreflex kwijt. NERGENS te vinden. Zou ik ‘m op de Azoren hebben laten liggen?! Heel irritant.

Anyway; ‘s middags bracht ik een stofstaal terug naar de meubelzaak waar we gister waren geweest en ben ik tóch nog een keer in alle stalen gedoken om op zoek te gaan naar de juiste stof (weer niet gevonden), terwijl Jan thuis de klus ging afronden.

En nadat ik thuis kwam met boodschappen voor de komende dagen, had Jan alle houten platen tegen het houtskelet geschroefd! Nu is het echt een kamer en hebben we op onze 2e verdieping opeens een washok, logeerkamer én zolderkamer. En ruimte voor een kantoor. Ooooh zoveel zin als dit af is!

Dit is de ruime overloop op de 2e verdieping en ik kan niet wachten tot dit roze is geschilderd en het zwarte kastje uit ons vorige huis hier staat en de monstera en dat stuk wat nu nog helemaal open is, wordt een glazen pui LOVE IT.

Maandag:
Op maandag was het gewoon weer een werkdag , maar het begon fantastisch. Door de wintertijd ben ik ‘s ochtends – logisch – eerder wakker en omdat het zulk zonnig weer is steeds, lonkt de buitenwereld. Tijd om de wandelschoenen weer aan te trekken en even een wandelingetje in het bos te maken. Ik kreeg ook Jan vroeg uit z’n nest en samen gingen we naar Elswout voor een rondje van 2,5 km.

Daarna gingen we allebei aan het werk. Jan hield zich bezig met de subsidieaanvraag voor ons huis, ik ging aan de slag met twee recepten, een campagne preview, een planning, een sponsored post en een feedbackronde voor een artikel dat deze week online komt.

Maar! Ik zat er weer niet lekker in vandaag. Na de drukte van de afgelopen weken is het nu juist weer ff zoeken naar een goede werkbalans, omdat het nu veel rustiger is. Het lonkt dan heel erg om ontzettend op m’n telefoon te gaan zitten, terwijl ik nog genoeg dingen op m’n lijstje heb staan die nuttiger zijn. Maar ik heb gewoon ff een slechte motivatie-week. Kan gebeuren!

Rond 4 uur gooide ik de handdoek in de ring en was het tijd om… een taart te bakken. Noem me een idioot, maar sinds ik zaterdag dat heerlijke taartje bij Cleeff had gehad, had ik zin in cheesecake. En dus besloot ik er eens zelf een te maken. Betere bezigheid dan kansloos op m’n telefoon zitten en met een beetje geluk kan ik het recept nog op m’n blog gebruiken.

Dus ik fietste ff langs de supermarkt voor de ingrediënten en ging aan de slag. En het lukte zowaar! Wat echt een wonder is, want ik kan helemaal niet goed bakken. Maar deze cheesecake (no bake, maar hij moet evengoed natuurlijk nog wel opstijven) werd erggg lekker.

‘s Avonds kookte Jan hamburgers en als toetje gingen we een spelletje spelen met taart. Om half 10 lagen we weer in bed en ik vond het helemaal heerlijk <3. Love deze herfsttijd.

Inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik wederom niet een bijster goede werkdag. Niet mijn werkweek dit. Of misschien lonkt de aanstaande vakantie te veel, geen idee. Anyway; ik hoef vandaag ook niet heel veel te doen en ga vanaf morgen ook overdag weer klussen. We moeten nog wat dingen dichtmaken, het tweede kozijn afmaken (dat zit er nog slechter in dan het eerste), Jans vader komt langs om te helpen met elektra en terwijl zij daar druk mee bezig zijn, ga ik weer eens even langs een masseur. ZIN IN!

Ik spreek jullie vrijdag weer en ik beloof dat dat een heel leuk dagboek gaat worden :D:D Tot dan!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *