Onze badkamer make-over: van moodboard tot eindresultaat

Samenwerking – Hoi allemaal! Vandaag wil ik jullie meenemen in onze badkamer make-over. We wonen nu bijna 5 maanden in ons nieuwe huis, dat we totaal hebben gesloopt 茅n opnieuw opgebouwd in een jaar tijd, en dat betekent dat ik langzamerhand weer tijd begin te krijgen om te schrijven over alles wat we in huis hebben gedaan. Ik ben van plan om iedere week een blog te schrijven over een make-over of ruimte in onze #casaripperda, maar in de praktijk zal dat wel weer niet lukken. Want de realiteit is ook dat het huis nog steeds niet af is en er nog genoeg geklust gaat worden de komende maanden. Maar daarover later meer.

Vandaag wil ik het met je hebben over onze badkamer make-over; over het hele proces. Wat was onze inspiratie, hoe hebben we dat omgezet in een concreet ontwerp, hoe kies je uit alle mogelijkheden en hoe bevalt onze droombadkamer nou eigenlijk? 馃榾 Vandaag krijg je alle ins en outs! Ga er goed voor zitten, want het wordt een uitgebreid verhaal.

Stap 1: inspiratie
Het begint natuurlijk allemaal bij een idee en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Jan en ik liepen namelijk 贸ver van de idee毛n voor een badkamer en konden daarin niet echt een logica ontdekken. Zo pinde ik me suf op Pinterest in de categorie ‘colorfull bathroom’ en ‘classis bathroom’, zocht ik me rot naar leuke plaatjes met gekleurde waskommen en hadden we allebei ook wel een oogje op terrazzo. Maar echt; ik zag door de bomen het bos niet meer.

Zo ziet mijn Pinterest er ongeveer uit:

We wilden kleur, we wilden licht, we wilden statement, we wilden klassiek, er mocht wel iets geks in en eigenlijk was ik nog meer radeloos, dan voordat ik 眉berhaupt begon met inspiratie zoeken op Pinterest.

Stap 2: ori毛ntatie
Tijd om een bezoekje te brengen aan verschillende adresjes. We reisden het hele land door tijdens een heuse tegeltour, om op zoek te gaan naar toffe tegels en inspiratie. Van Rotterdam tot Breda; we hebben echt veel zaken bekeken op 茅茅n dag. Bonustip: zorg dat je genoeg eten bij je hebt op zo’n trip, want zodra je hongerig wordt is de sfeer gekild en vind je alles lelijk, haha.

E茅n van de dingen waar Jan en ik heel erg tegenaan liepen, was dat we het aanbod op veel plekken toch een beetje saai vonden. We wilden echt wel voor een kleurige badkamer gaan, maar bij iedere zaak waar we kwamen, was er maar 茅茅n hoekje met gekleurde tegeltjes en dat maakte de keuze niet echt enorm.

Al snel in dit proces werd ik benaderd door Tegelstudio in Tienray en dat is echt onze redding geweest. Want daar zijn we van begin tot eind echt ontzettttttend goed geholpen. We hebben uiteindelijk een samenwerking met elkaar opgezet, maar ik wil even benadrukken dat dat geen invloed heeft op hoe ik hun service heb beleefd en dus aan jullie kan tippen. Want mensen: dit is echt een aanrader.

In november vorig jaar zijn we naar Tienray afgereisd voor een bezoekje aan Tegelstudio; ter ori毛ntatie. Eindelijk liepen we een winkel binnen waar ze w茅l een groot en divers aanbod hebben; van kleurig tot marmer, van klassiek tot vette prints. Dit was voor het eerst dat we ergens kwamen waar ze echt ‘voor ieder wat wils’ hebben. Dus ook gewoon grote grijze tegels of een wellness-badkamer-vibe, maar 贸贸k hysterische prints waar wij naar opzoek waren.

Na een rondje ori毛nteren in de showroom, zijn we om tafel gaan zitten om na te denken over ons ontwerp.

Stap 3: het ontwerp
Van te voren had ik Tegelstudio mijn Pinterest doorgestuurd om te laten zien wat we allemaal vet vonden en dat we totaal geen idee hadden wat we uiteindelijk wilden. Meteen kwamen zij met een aantal printjes van moodboards waarbij ze w茅l logica in onze wirwar aan inspiratie hadden ontdekt:

Conclusie: we wilden tegels in een mooie kleur en houden van gekleurde kranen (zwart of goud). En wat heel duidelijk naar voren kwam: we vinden lange verticale tegels heel vet.

Daglicht, hout, verticale tegels en kennelijk houden we toch 贸贸k van wit?

Het grappige was dat Jan en ik zelf nog helemaal niet hadden ontdekt dat we op Pinterest heel veel lange verticale tegels pinden.

Uiteindelijk lieten ze n贸g een moodboard aan ons zien en toen dachten we meteen: hey, dit is vet.

Van te voren had ik n贸贸it gedacht aan dit grijsblauw, maar nu ik het zo voor me zag in combinatie met de gouden kranen, vond ik het eigenlijk echt geweldig. Ja; roze en groen vind ik ook nog steeds cool, maar eigenlijk wilde ik geen roze en groen omdat ik dat al zo vaak zag bij andere mensen, haha. De eerste stap was gezet.

Vervolgens zijn we weer een rondje gaan maken door de winkel en hebben we gewoon een aantal tegels aangewezen die we vet vonden. Nog niet per se met een ontwerp in ons hoofd van wat waar moest komen; puur even kijken wat je allemaal leuk vindt.

De helden bij Tegelstudio legden dat vervolgens voor ons bij elkaar en lieten zien dat hetgeen we vet vonden, best wel goed bij elkaar paste. Terwijl ik zelf echt NOOIT had bedacht om twee verschillende tegels op de vloer te gebruiken. Echt mensen; dit is waarom ik zo enthousiast ben over Tegelstudio. Normaal heb ik echt behoorlijk goed een idee van wat ik wil, maar bij deze badkamer hebben ze z贸 goed de wirwar in m’n hoofd vertaald naar concrete en RETE VETTE plannen.

Stap 4: De renders
De volgende stap was uitdenken wat we precies waar wilden. Die lange witte tegel; op welke muur komt die? En waar doen we dan de blauwe? Waar houdt de zwart-wit vloer op en begint de granito-tegel? Ook hierbij zijn we goed geholpen. Wat zeg ik; Jan en ik konden achterover gaan zitten, terwijl Tegelstudio voor ons een digitale schets maakte.

In het digitale programma zitten niet alle tegels, maar zo kun je wel een beetje een beeld krijgen van hoe nu verder.

Uiteindelijk hebben we in totaal 3 uur bij Tegelstudio gezeten en hebben ze ons van begin tot eind geholpen met het samenstellen van de badkamer. Niet alleen met de tegels, maar ook met de keuze in sanitair! Want hoewel de naam anders doet vermoeden, is Tegelstudio ook gewoon een zaak waar je je sanitair uit kunt kiezen. Van kranen – gaan we voor goud? Ja fuck it, we doen het gewoon! – tot toiletten, baden en fancy doorspoelknopjes.

We gingen naar huis met een concreet plan, dat in de weken daarna door Tegelstudio uitgewerkt zou worden tot render. Dit doen ze niet bij iedereen – er zit namelijk ontzettend veel werk in zo’n digitale render -, maar het is wel iets waar je om kunt vragen.

Na een paar weken kregen wij de renders binnen en waren we he-le-maal verliefd. We waren al overtuigd van het plan dat we hadden liggen, op basis van die foto waarbij alle tegels en elementen bij elkaar liggen, maar nu werd het pas 茅cht 茅cht.

Stap 5: levertijd
En dan begint het lange wachten: het bestellen van zo’n badkamer moet je natuurlijk optijd doen. Natuurlijk is er ook wel een kleine voorraad aanwezig, maar meestal moeten dingen nog nabesteld worden. Zo hebben ze bijvoorbeeld niet standaard twee blauwe waskommen liggen :D.

Gelukkig hadden wij de tijd; de badkamer zou pas in maart of april gebouwd worden, dus rond maart moesten we alles binnen hebben in Haarlem. En dat liep gesmeerd.

KIJK HOE VET!!

Stap 6: Installatie
In april was het tijd om de badkamer te bouwen. We huurden de vriend van mijn nicht in om het tegelwerk te doen – hij heeft al 16 jaar lang een tegelzetbedrijf – en de aannemer installeerde het sanitair en deed het afkitwerk. Uiteindelijk liepen we nog een behoorlijk vertraging op, omdat de stuc niet snel genoeg droogde, maar aan het einde van de rit konden we twee dagen na de verhuizing, voor het eerst douchen in onze nieuwe badkamer. YES!

Stap 7: het eindresultaat
Op Instagram of YouTube hebben jullie vast de beelden allang voorbij zien komen, want man; wat zijn we trots op het eindresultaat van onze badkamer. Hoewel we helemaal niet zelf met de eer kunnen strijken, want die ligt 茅cht bij Tegelstudio voor het ontwerp en bij Tim de tegelzetter voor het prachtige tegelwerk. Maar evengoed zijn we enorm trots op onze droombadkamer. Kijk zelf maar:

Om het even makkelijk te maken, hierbij een lijst met alle elementen uit onze badkamer:

 • De badkamer is 5 meter lang en 2 meter breed op het stuk van de badkuip. De plafonds zijn 3 meter hoog en we hebben de witte tegel betegeld tot 2.50.
 • blauwe tegel in mat en glanzend voor een speels effect: Emil Ceramica Wand/Vloertegel Totalook Blu Avio 6×24 Mat en Lux
 • witte tegel (alleen mat): Emil Ceramica Wand/Vloertegel Totalook Bianco 6×24 Mat
 • zwart-wit vloertegel: Casa Tiles Vloertegel Matrix Decor Neo 1 20×20
 • granito vloertegel: Verona Picasso 59.5 x 59.5
 • eiken houten badmeubel van 2.40 x 45 op maat gemaakt via Tegelstudio
 • blauwe waskommen: Globo globo t-edge opzetwastafels bluette x opzetwastafel 54x37x16cm zonder overloop – bluette via Tegelstudio
 • gouden kranen: Jee-o mat goud via Tegelstudio
 • twee ronde spiegels: Ink spiegel rond verzonken in alu kader mat goud mat goud 80cm via Tegelstudio
 • twee verwarmingsbuizen: Instamat elektrische handdoekwarmer jay, vermogen 29 w, messing via Tegelstudio
 • bad van 1,70×75 (we zijn expres voor een klein bad gegaan, ivm kinderen en dat het sneller volloopt): Villeroy & Boch New Loop & Friends – 170×75 – 170lof2v01 via Tegelstudio

Al het bovenstaande is besteld via Tegelstudio. Check vooral hun website om alvast zelf even rond te kijken!

Stap 8: De aankleding
De aankleding van de badkamer heb ik zelf bij elkaar gezocht en toevallig ben ik daarbij ontzettend goed geslaagd bij Westwing (geen samenwerking). Het lichte hoogpolige vloerkleed, de handdoeken en de lampjes naast de spiegels komen daar vandaan.

De wasmanden heb ik besteld op bol.com en de plant is een Strelizia – die goed tegen daglicht kan.

De gouden haakjes aan het houten meubel en op de blauwe muur komen van CasaShops en heb ik zelf goud gespoten. Tot nu toe blijft dat goed zitten, ondanks dat een van de haakjes onder de douche hangt en dus nat wordt.

Stap 9: Hoe bevalt het?
Op het oog ziet het er allemaal fantastisch uit, maar is dat in de praktijk ook zo? Zeker! Maar dat vond ik echt nog wel even spannend. Je weet van te voren natuurlijk nooit hoe goed de waterdruk in je nieuwe huis is en of zo’n regendouche dan wel lekker is. Of misschien duurt het wel een eeuw voordat je bad is volgelopen. Of misschien is het wel vet koud in een badkamer die zo groot is. Maar niets van dat alles! De waterdruk is uitstekend en daardoor komt er een flinke straal uit zowel de badkraan als de regendouche. Heerlijk! Het koofje voor shampoo’s is groot zat voor onze doucheartikelen en het enorme meubel van 2.40 lang heeft lekker veel bergruimte. De verwarmingsbuizen hebben we nog niet gebruikt, maar we hangen de handdoeken er wel aan op en dan drogen ze prima.

Kortom: wij zijn super tevreden met onze badkamer.

Als laatste wil ik je nog even de tip meegeven om Tegelstudio te volgen op Instagram. Daar posten ze iedere week prachtige inspiratie voor badkamers of ander tegelwerk in huis. En daarnaast delen ze op stories altijd leuke verschillende stijlen, waardoor je steeds beter een beeld krijgt van wat je mooi vindt. Zeer inspirerend en leuk om te volgen dus.

En ja mensen; ik zou dus zeker aanraden om naar Tienray af te reizen voor een bezoek aan Tegelstudio. Het ligt inderdaad niet om de hoek voor de meeste mensen, maar ik vond het wel echt de moeite waard. Juist omdat we ook bij zoveel andere zaken zijn geweest en hier gewoon veruit het beste aanbod vonden. Zo’n badkamer bouw je in je huis voor jaren, dus zo’n investering van een paar uurtjes rijden is het zeker wel waard. Podcastje op en gaan.

Je kunt uiteraard gewoon vrijblijvend bij ze langs gaan of maak van te voren een afspraak als je net als wij, zo uitgebreid geholpen wil worden. Wij kunnen het ten zeerste aanraden.

Heb je nog vragen omtrent onze badkamer make-over? Stel ze hieronder of stuur Tegelstudio een berichtje op Instagram.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m鈥檔 outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I鈥檓 your girl! Volg Gewoon wat een studentje鈥 s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

12 reacties op “Onze badkamer make-over: van moodboard tot eindresultaat

 • Wat tof geworden zeg!
  Ik zag op Instagram dat je twijfelde over de afdeklijsten, hebben jullie deze nu gewoon in RvS gelaten?

 • Ziet er allemaal heel tof uit! Ik ben wel benieuwd hoeveel het jullie uiteindelijk gekost heeft, en of dat een beetje binnen het budget was.

  Groetjes!

  • Wij hebben natuurlijk heel veel gekregen in ruil voor content, dus dat geeft een heel vertekend beeld. Bovendien is de badkamer een stuk groter dan de gemiddelde badkamer, dus dat vertekent de boel ook weer. Maar het enige zinnige dat ik erover kan zeggen is dat ik zelf altijd alleen keek naar de prijs van materialen en de manuren voor het sanitair plaatsen, afkitten en tegelen een beetje voor lief nam, terwijl daar echt ENORME kosten zaten.

 • Lisanne zegt:

  Super super mooi geworden Leo! Toch nog een vraag (ondanks je super uitgebreide artikel en lijstje met maten 馃槈): wat is de maat van jullie douche en hoe breed is jullie glazen wandje?

  Wij hebben dit weekend een dergelijke badkamer laten ontwerpen in een badkamerzaak, maar begonnen te twijfelen over de glazen wand bij de douche – of die breed genoeg zou zijn en of het genoeg water tegen zou houden. Dus super benieuwd naar jullie ervaringen!

  • Onze douche is 1.20 breed en het douchewandje is 1 meter breed en 2 meter hoog. De ruimte om er nog tussendoor te lopen is 50 cm! En dat is allemaal ruim en heerlijk!

 • Hier nog iemand die gelukkig wel om de hoek woont van Tienray. Ik kende deze zaak nog niet maar ga het zeker onthouden. Prachtig jullie badkamer! 馃槏

 • Melanie zegt:

  Zo grappig: mijn broer woont daar om de hoek dus ik weet uit ervaring hoe klein Tienray is en hoe ver weg vanuit de Randstad (al woon ik zelf onder de rook van Breda). Prachtige zaak. In ons nieuwbouwhuis is alles standaard-standaard maar mochten we ooit verbouwplannen hebben dan weet ik waar we moeten zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *