Gesponsord – Hey hey! Vandaag heb ik een lekker recept voor pizza tonno voor je, maar wel net even anders dan je gewend bent. Ik maak deze pizza tonno met kappertjes, paprika en heerlijke tomatensaus, maar ook met plantaardige tonijn. Ja mensen; van het merk Princes ligt sinds kort plantaardige tonijn in de schappen van Albert Heijn en het is een dikke aanrader.
In dit recept gebruik ik Princes Plantaardige Tonijn Naturel uit blik. De smaak, geur en structuur doen denken aan tonijn, maar het product is gemaakt op basis van tarwe-eiwit. Een heel goed alternatief dus voor veganisten, maar óók voor visliefhebbers om eens te variëren. Nu ik zelf zwanger ben is dit echt een perfect alternatief voor normale tonijn, die ik tijdens de zwangerschap niet mag eten. WINNING!
Het recept is verder ontzettend simpel, zoals je van me gewend bent. We gaan aan de slag met kappertjes (altijd lekker in combinatie met de smaak van tonijn), paprika en lekker veel kaas. Zo wordt het een goed belegde pizza. Wil je dit recept helemaal veganistisch klaarmaken? Kies dan voor vegan geraspte kaas, ook dat kun je vinden in de supermarkt.
Zin in pizza tonno met een twist? Aan de slag!
Pizza tonno met kappertjes en paprika
Ingrediënten
- 1 blikje Princes Plantaardige Tonijn Naturel
- 4 el tomatensaus/pizzasaus
- 2 pizzabodems (bijvoorbeeld deze van AH)
- 2 tl kappertjes
- 100 gr geraspte kaas
- 2 paprika's (kleur naar keuze)
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200C.
- Rol de pizzabodem uit over de bakplaat (met bijgeleverd bakpapier) en smeer de bodems in met tomatensaus.
- Beleg de pizza eerst met een dun laagje geraspte kaas.
- Snijd paprika in kleine stukjes en verdeel over de pizza's.
- Roer de Princes Plantaardige Tonijn even om in het blikje en verdeel dan één blikje over twee pizza's. Proef vooral ook even hoe het product smaakt als het nog niet in de oven is geweest; je kunt Princes Plantaardige Tonijn namelijk zowel warm als koud eten. Lekker he? 😀
- Verdeel dan de kappertjes en het restant van de geraspte kaas over de pizza's en bak ze in 15-20 minuten af in de oven. Eet smakelijk!
Ja mensen, dit was een super lekker recept!! Echt helemaal dol hierop. De pizza was lekker knapperig, de smaken waren perfect bij elkaar (looooove die combi van kappertjes en deze plantaardige tonijn) en al met al heb ik echt genoten. De smaak van de Plantaardige Tonijn van Princes kan ik het best omschrijven als iets zachter en milder van smaak dan echte tonijn. Ik vind het zelfs iets lekkerder dan de echte vis variant, haha. Verder zou ik aanraden om lekker veel kappertjes te gebruiken, want ik ben zelf echt DOL op kappertjes op pizza’s en heel misschien dat deze trek in zuur nog net even wat extra is sinds m’n zwangerschap, haha. Maar doe met die laatste tip wat jij wil ;-).
Ik vind het in ieder geval echt awesome dat zo’n gerenommeerd vismerk als Princes óók een 100% plantaardige variant van zijn producten aanbiedt, in datzelfde visconservenschap (favoriete nieuwe galgje-woord) in de supermarkt.
Heb jij het al geprobeerd?
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!