Leo’s leven 126: zwanger, Shrek, massage en oliebollen

Hallo leuke mensen en welkom op vrijdag! Zoals ik afgelopen dinsdag al schreef gaat vandaag een leuk dagboek worden, want ik kan eindelijk eerlijk tegen jullie zijn over het feit dat ik ZWANGER BEN! AAAAAAH! Gister hebben Jan en ik het bizarre en goede nieuws bekend gemaakt op Instagram en dat was ZO fijn, want ik hield het echt al weken voor me en vond het helemaaaal niet chill om zo’n groot deel van m’n leven hier achterwege te houden. Ik heb zo veel te vertellen over het traject dat we de afgelopen maanden (!) hebben doorlopen, maar dat vertel ik vooral morgen op mijn blog in een nieuwe update rondom Project Baby.

Vandaag wil ik je in mijn dagboek gewoon zoals anders, meenemen in m’n afgelopen dagen, die in het teken stonden van een Grabbelton-podcastaflevering, klussen op sloffen, lekkere thee, kaascroissantants, Shrek, oliebollen en natuurlijk de zwangerschapsaankondiging op Instagram.

Voordat ik je meeneem in die afgelopen week, wil ik natuurlijk wel een klein stukje kwijt over hoe de afgelopen weken zijn geweest. Ik weet namelijk al sinds een paar maanden dat ik zwanger ben en heb echt de grootste moeite gehad om dat voor me te houden, haha. Om in die drukke weken, waarover ik regelmatig hier schreef, achter te moeten houden dat ik naast 8 deadlines op een dag (en de volgende dag weer) ook gewoon KNETTER MOE was en alleen maar op de bank wilde of kon liggen omdat een wandeling van kantoor naar de keuken al als een marathon voelde. Man o man.

En ik ben zoooo misselijk geweest. Niet overgeven ofzo, maar wel zó misselijk en ik had zó geen zin in eten (dit is een uitdaging als je foodblogger van beroep bent). Terwijl de laatste weken juist heel erg in het teken staan van HONGER en ETEN (lees: vissticks, cheesecake en ‘s avonds laat pannenkoeken bakken).

En wat denk je van alllll die sociale activiteiten van de afgelopen weken? Ik bén helemaal geen sociale meid. Ik lig het liefst met Teddy op de bank een avondje met mezelf te hebben. Nu gingen er weken voorbij waarop we op woensdagavond naar vrienden in Soest gingen om te vertellen dat ik zwanger was, op donderdag bij een zwangere vriendin op bezoek waren om het goede nieuws te vertellen, op vrijdagavond met vriendinnen eten en vertellen dat ik in verwachting ben, de dag erna naar mijn familie om het goede nieuws te vertellen. Ik heb nog nooit zó veel verbaasde gezichten gezien, want NIEMAND was op de hoogte van ons plannetje om het traject stiekem weer op te pakken. Gewoon om één keertje te proberen een terugplaatsing te doen in het geheim, omdat we dan misschien wat mensen met goed nieuws konden verrassen. Nooit hadden we gedacht dat ons plannetje ook echt zou lukken. Maar goed; ik dwaal al af, dit verhaal ga ik je morgen op m’n blog uitgebreid vertellen. (HET WAS ZO LEUK OM IEDEREEN TE VERRASSEN!!).

Kortom: het waren roerige weken en ik ben ZO blij dat het nu openbaar is en ik niets meer geheim hoef te houden. Dat ik niet meer in paniek die ene foto uit m’n dagboek SNEL aan moet passen omdat ik twee DM’s binnenkreeg dat er een echo op de eettafel stond en of dat de bedoeling was. Oepsssssss. 😀

Overigens wil ik ook nog even mededelen dat ik zelf hoop dat m’n hele leven nu niet gaat draaien om zwangerschap en moeder zijn. Ik schrijf hier en op Instagram natuurlijk uitgebreid over mijn leven en wat ik allemaal meemaak en natuurlijk zal deze zwangerschap daar een groot deel van uitmaken. Toch hoop ik – vooral zelf – dat het niet m’n hele leven overneemt en het alleen nog daarover kan gaan. We gaan het meemaken :D.

Oké; dan is het nu tijd voor m’n dagboek van de afgelopen dagen. Eindelijk weer het hele verhaal. YES!

Dinsdag: Grote Grabbelton Aflevering
Dinsdag was een heerlijke dag. Ik heb het deze week qua werk een stuk rustiger, dus ik had alle tijd om m’n dagboek te schrijven en daarna aan de slag te gaan met een contentplanning rondom Project Baby. Ja, daadwerkelijk. Sorry dat ik zo’n extreme plan-meid ben, maar ik hou ervan om dingen uit te denken en in een planning te gooien, zodat ik precies weet wanneer ik wat kan posten over Project Baby. Dus ik schreef alvast m’n Instagram post van donderdag en dacht uit wanneer welk deel van het verhaal van de afgelopen maanden online komt.

‘s Middags publiceerde ik nog een aantal stories over gewellllldige thee die een vriendin van mij uit Sri Lanka importeert en hier verkoopt onder het merk ‘Teamwork Tea’. Wat echt hele lekkere thee is met een goed verhaal. Claartje (die naam is hier lang niet gevallen, maar we hebben nog regelmatig contact!!) vroeg me of ik iets over Teamwork Tea wilde posten op Instagram en dat wilde ik natuurlijk wel. Love it als ik m’n grote bereik ook kan gebruiken voor mooie dingen waar m’n vrienden mee bezig zijn, zoals deze thee of de kersthit van een andere vriendin van me <3.

Daarna paste ik ff wat content aan voor een samenwerking die binnenkort online komt – soms krijg je wel eens feedback terug dat het niet goed is wat je hebt ingeleverd en moet alles overnieuw, dat is dan helaas maar zo. En daarna ging ik aan de slag met de voorbereidingen voor de nieuwe podcastaflevering van De Verbouwing. Jan en ik nemen nog iedere twee weken een aflevering op en dit keer gingen we vragen van luisteraars beantwoorden door middel van een grote grabbelton. Vet leuk. Dinsdag in je favoriete podcastapp!

‘s Avonds kookte Jan – daar heb ik de laatste tijd aan het einde van de dag ONTZETTEND geen energie meer voor – en daarna namen we de podcast op. Vet leuk was dit weer <3.

Woensdag: Sport & Shrek
Op woensdag begon ik m’n dag met sporten bij Best in You. Ik ben sinds 3 weken weer begonnen en dat is natúúrlijk niet voor niets. Ik trainde al jaren met als doel – god dat kan ik nu ook eindelijk typen – ‘fit een zwangerschap in gaan’ en uitgerekend nu ik al een half jaar precies 0,0 sportte vanwege de verbouwing, raakte ik zwanger, haha. In de eerste weken had ik ook echt geen energie om ook maar íets in m’n lijf in beweging te krijgen, maar nu sinds 3 weken vond ik het echt belangrijk om weer aan de slag te gaan. Oók met het oog op Costa Rica, waar ik over 2 weken met m’n beste vriendinnen 11 dagen ga rondreizen. Ik wil wel op m’n allerfitst daar zijn, voor de toestand waarin ik me nu begeef.

Anyway; ik ben dus weer begonnen bij Robin en hij heeft allerlei cursussen gevolgd om zwangere vrouwen te kunnen trainen, dus dat is top. Veel focus op het juiste gebruik van m’n bekkenbodem, weinig focus op de middelste buikspieren. En meer van dat soort dingen waar ik absoluut geen verstand van heb.

Woensdagochtend ging het trainen voor het eerst eens fatsoenlijk. Mijn hemel! Ik merk echt dat ik me wat beter ga voelen en minder moe ben (en niet meer misselijk!!) en dat scheelt een slok op een alcoholvrije borrel. De training ging dus goed, dus laat deze dag maar beginnen, woehoeee!

Op de terugweg van sport reed ik langs een bakkertje waar het veel te lekker naar kaascroissants rook en nu is het moment om daar volledig aan toe te geven. Kaascroissants it is!

Het was vandaag wederom super lekker weer en het waaide knetter hard dus het leek me lekker om na de lunch even een korte strandwandeling te maken. Max een halfuurtje, is wat ik momenteel red. Op naar het strand!

En daar was het inderdaad verrukkelijk weer én het was heel rustig. Na een halfuur wandelen in weer en zonneschijn, was ik wel echt kapot en moest ik even bijkomen. Dit vind ik zo bizar aan zwanger zijn, dat je zooo moe bent. Wat rationeel gezien natuurlijk helemaal niet gek is, want je bent een mens aan het maken met je lijf en voedingsstoffen, maar emotioneel gezien kan ik hier nog niet helemaal bij. Je ziet NIETS aan me aan de buitenkant, ik eet meer dan anders en let echt op dat ik genoeg energie binnen krijg en toch ben ik na een halfuur (EEN HALF UUR) wandelen helemaal kapot. En lig ik als een aangespoeld dier op het strand, hahaha. ‘T is wat het is.

Heb echt véél van dit soort foto’s van de afgelopen tijd. Ook van de Azoren, hahaha.

‘s Middags was ik van plan om samen met Jan op de 2e verdieping te gaan klussen, maar ik was helemaal kapot. Tijd om op de bank te kruipen met een goede film. Shrek it is, hahaha.

‘s Avonds heeft Jan wederom gekookt en ik ben gewoon niet meer van de bank gekomen. Onder het genot van simpele Mexicaanse wraps zijn we begonnen aan ‘The Playlist’ op Netflix en oooooh wat is dat een aanrader. Een miniserie over het ontstaan van Spotify en we hebben nu twee afleveringen gekeken en zijn helemaal hooked. NICE.

Donderdag: de zwangerschapsaankondiging
Op donderdag was het dan zo ver; eindelijk konden we het nieuws naar buiten brengen. Om 7 uur was ik al wakker en helemaal excited. Jan had iets meer opstartproblemen, maar om kwart over 8 was ik echt niet meer te houden en wilde ik het heel graag gaan posten. 3…2…1… en de wereld weet het. YES!

Oooh en wat hebben we veel leuke reacties gekregen <3. Ik moet er echt nog even de tijd voor nemen om het allemaal door te lezen, maar 1500 berichten and counting is een uitdaging, maar ik wil ALLES lezen <3. Het is zoooo leuk dat we de afgelopen weken dit fijne nieuws eerst heel erg met z’n tweeën hebben beleefd (op de Azoren, hoewel dat niet alleen leuk was, daarover later meer), daarna konden we het delen met onze beste vrienden en familie (en dat was natuurlijk echtttttt geweldig) en dat we het dan nu ook online kunnen delen met online kenissen en volgers die zo meeleven. Kijk ik heb online gewoon veel contact met verschillende mensen, die je in het dagelijks leven wellicht nooit spreekt. Ik ken mensen al jaren, die ik misschien maar 1 of 2 keer in het echt heb gezien, maar online wel veel contact mee heb. En dan is het ZO leuk om dit nieuws met hen te kunnen delen. En daarnaast zijn er zoooo veel van jullie die mee hebben geleefd in ons fertiliteitstraject en ik vond het ZO fijn om ook jullie het goede nieuws te kunnen vertellen. Dat het gewoon gelukt is. Tegen alle verwachtingen in. Oh man.

Goed; de donderdag stond behoorlijk in het teken van deze aankondiging en ik heb er intens van genoten. Maar het leven gaat ook gewoon door en er moet een babykamer gebouwd worden! 😀 Of nee; dat zeg ik verkeerd. De babykamer is er al – daar zit ik dit te typen, in het improvisatiekantoor -, maar deze kamer moet leeg gemaakt worden, zodat er ook daadwerkelijk in mei een baby kan slapen. Maar daarvoor moet eerst de bovenverdieping af, zodat het kantoor daar naartoe kan. En daarom zijn we opeens weer heel hard aan het klussen. Met een duidelijke deadline :D.

Vandaag stond in het teken van kozijnen plaatsen; daar waren we al eerder mee begonnen en bleek de allerkutste klus op aarde en daar gingen we vandaag mee verder. Dat bleek nog steeds kut, maar uiteindelijk is het wel gelukt om een kozijn waterpas te plaatsen, met pleisters op allerlei plekken, maar dat zie je nadat de stukadoor is geweest nooit meer, hahaha.

Vulplaatjes zijn awesome!

‘s Middags kwam Jans vader naar Haarlem om Jan te helpen met elektra. Dat is een onderdeel van het klussen waar ik niets van snap en ook echt niets van wil begrijpen, dus dat laat ik lekker aan die twee.

Ondertussen heb ik me uitstekend vermaakt met een dutje in bed – heerlijk dat ik dit nu gewoon kan schrijven -, met boodschappen (het was een strijd om mezelf nog uit bed te krijgen want ohhh wat was ik moe) en om kwart voor 5 had ik eindelijk iets op de planning staan waar ik al weken naar uitkeek: een zwangerschapsmassage.

Wist je dat je tijdens je zwangerschap amper massages mag? Vooral in de eerste weken. Echt vet stom, want het was echt alles waar ik behoefte aan had en meer. Maar donderdagmiddag was het eindelijk zo ver en liet ik me een uur lang kneden bij Oilistic en dat was GEWELDIG. Ik ga na Costa Rica meteen weer. Misschien zelfs daarvoor nog wel een keer. Heerlijk.

Oliebollenkraam in de straat gespot! Ik herhaal: oliebollenkraam in de straat!!

Daarna reed ik nog even naar de bloemist voor een nieuw bossie gladiolen en toen dook ik de keuken in om een lekkere vegetarische kip kerrie te maken voor m’n schoonvader en Janneman. Mjam!

‘s Avonds speelden we nog een spelletje en om half 10 lag deze meid lekker op één oor.

Inmiddels is het vrijdagochtend en zijn Jan en z’n vader alweer druk in de week met elektra. Ik ga vandaag gewoon lekker aan het werk en hou me bezig met o.a. dat artikel dat morgen online komt, ik wil ff mooie content maken omtrent onze gordijnen en de vloeren in huis, ga een huurauto regelen voor 6 vrouwen en koffers in Costa Rica (ik noem het een uitdaging) ennnn moet nog even een preview aanleveren voor een andere campagne. Genoeg te doen dus, vandaag.

Verder staan de komende dagen in het teken van klussings – we gaan gipsen!!- verjaardagen van m’n moeder en Ozzie ennnn ik denk dat dat het is. Het zou echt bonus zijn als ik ergens nog de tijd vind om Shrek 2 te gaan kijken, want ik zit helemaal in Shrek vibes. Bij voorkeur dan óók nog met een oliebol, maar dat gaan we zien.

Woehoeeeee! Ik hoop dat je het leuk vond om m’n dagboek te lezen en dat je er dinsdag weer gezellig bij bent. Ik besef heel goed dat dit dagboek nu toch een en al zwangerschap is, maar ik kan er eindelijk over schrijven, dus nu is het even extreem, haha. Dit wordt minder. Beloofd :D. Fijn weekend en tot dinsdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

21 reacties op “Leo’s leven 126: zwanger, Shrek, massage en oliebollen

 • Waahh wat een heerlijke week en fijn nieuws!
  En als klap op de vuurpijl, ben je ook nog extra beroemd geworden… Marc Marie en Aaf vinden iets, aflevering horloges, vanaf 3 minuten!

 • Suzanna zegt:

  Hoi, ik lees al heel lang mee maar ben zelf niet zo van het posten. Toch wil ik jullie van harte feliciteren. Had zelf al een vermoeden 😉

  Probeer de lat niet te hoog te leggen als het gaat om het klussen. Wij zijn ook net voor mijn zwangerschap verhuisd. We hadden een strakke planning om alles af te krijgen voor de bevalling. Helaas kreeg ik al snel de nodige zwangerschapsklachten en complicaties. Mijn partner deed wat hij kon in zijn eentje maar hij heeft ook veel moeten opvangen qua huishouden en zorg voor de oudste.

  De planning hebben we verder maar losgelaten. Onze dochter is inmiddels geboren en het huis is nog lang niet af. We pakken het nu weer langzaam op. We hebben inmiddels wel de insteek om het op een rustig tempo te doen. Desnoods doen we er nog een jaar over. Familietijd en ontspanning is ook zeker belangrijk.

  Een goede zwangerschap en veel geluk samen!

 • Gefeliciteerd!! Het is een groot avontuur moeder worden! En maak je niet druk over of het je leven gaat overnemen, het is een grote verandering dus het is oke (en normaal) daar veel mee bezig te zijn als je baby geboren!

 • Suzanne zegt:

  Zo leuk voor jullie!! Ik zag wel dat je er iets anders uitzag de laatste tijd en toen je schreef dat je zo moe was dacht ik, ah dat zag ik dus 😂
  Zo fijn dat nu alles goed gaat en ik ben heel benieuwd naar jullie verhaal morgen! We hebben zelf ook in een traject gezeten (maar nu 18 wk zwamger!) so I feel you 🙂

 • Nogmaals gefeliciteeeeeeerd
  Ben echt zo blij voor jullie 😀 Hopelijk ga je je snel iets minder vermoeid voelen; hoewel het bij mij eigenlijk alleen maar erger wordt. Maar goed, ik ben inmiddels 33 weken zwanger dus nu ‘mag’ het ook wel zwaar worden, nog maar 2 weken werken te gaan!

 • Madelon zegt:

  En al die poses in menstruatie ondergoed 😂 van harte gefeliciteerd en die moeheid wordt in het tweede trimester echt beter! (Om in het derde trimester weer worst ever te worden..)

   • Madelon zegt:

    Oh ja sorry! nu lees ik het!! Dat klinkt echt als een hel zoveel bloedverlies! En dan was het al zo onwerkelijk.. maar fijn om te lezen dat desondanks alles goed is!

 • Marleen zegt:

  Zozozozozo leuk!!! Gefeliciteerd!!! Ik had een serieus vermoeden nadat je pannenkoeken had gebakken om 23u s avonds ofzo ;-)…en ook miste ik de wijn/biertjes in je diarie. Lol, enjoy the ride! Zelf 38 weken zwanger hier. Liefs!

  • Hahahaha snap ik. Ik heb nog zo m’n best gedaan om af en toe een alcoholvrij biertje of wijntje te laten zien, omdat ik dacht dat het anders veel te veel op zou vallen hahaha.

   Jij ook gefeliciteerd en succes met de laatste weken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *