Simpele kip kerrie met wortel en boontjes

Goedemorgen goed volk! Laatst was ik een avondje alleen thuis en dan maak ik altijd recepten klaar die Jan niet zo lekker vindt. Zodat ik er ULTIEM van kan genieten, zonder dat m’n tafelgenoot zit te kniezen over dat het niet goed smaakt. Ik maak namelijk echt gruwelijkkkk lekkere kip kerrie’s en dat Jan ze niet top vindt, ligt echt alleen maar aan hem, haha.

Vandaag dook ik de keuken in voor een simpele kip kerrie met wortel en boontjes. Ik had nooit gedacht dat ik uit mezelf wortel zou verwerken in een maaltijd, want ik hou helemaal niet van warme wortel, maar op de een of andere manier belandde er in de supermarkt een winterpeen in m’n mandje en het bleek een schot in de roos.

Ook zin in een simpel recept voor rijst met kip kerrie? Lees verder!

Simpele kip kerrie met wortel en boontjes

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: hollands
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1
Makkelijk en lekker recept voor gele rijst met simpele kip kerrie. Ik maak 'm klaar met wortel en boontjes. Het gerecht staat binnen 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr kipdijfilet biologisch
  • 2 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el Jonnie boer curry madras
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 hand sperziebonen (ongeveer)
  • 1 kopje gele rijst

Instructies

  • Snijd de kippendijen in kleine stukjes en bak in de pan rondom goudbruin.
  • Snijd de gember, knoflook en winterpeen ook in kleine stukjes en voeg toe aan de pan met kip, zodra de kip een beetje gebakken is (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Bak dit 5 minuutjes.
  • Snijd de rauwe sperziebonen in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Doe de kruiden erbij en bak even mee.
  • Schenk de kokosmelk in de pan, roer alles door elkaar en doe een deksel op de pan. Laat dit zo'n 10 minuten lekker pruttelen. Doe op het eind de deksel van de pan en laat de saus nog een beetje indikken op hoog vuur. Als dit niet lukt kun je eventueel een theelepel meel toevoegen, maar weer hier voorzichtig mee.
  • Kook ondertussen de (gele) rijst gaar volgens de omschrijving op de verpakking.
  • Serveer de saus in een diep bord, doe de rijst erbij en eet het met cassave kroepoek. Eet smakelijk!

Ik vond dit dus echt een HEERLIJK recept. Het is echt een knetterrrrrr simpele kip kerrie en de smaak is fantastisch. Zo goed, dat ik er nu alweer zin in heb. Ik vond de wortel lekker, de boontjes pasten er perfect in, de structuren waren goed, de kip was heerlijk. Echt een makkelijk en lekker recept dat ik vaker ga maken. Mjam!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

simpele kip kerrie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept