Snijd de kippendijen in kleine stukjes en bak in de pan rondom goudbruin.
Snijd de gember, knoflook en winterpeen ook in kleine stukjes en voeg toe aan de pan met kip, zodra de kip een beetje gebakken is (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Bak dit 5 minuutjes.
Snijd de rauwe sperziebonen in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Doe de kruiden erbij en bak even mee.
Schenk de kokosmelk in de pan, roer alles door elkaar en doe een deksel op de pan. Laat dit zo'n 10 minuten lekker pruttelen. Doe op het eind de deksel van de pan en laat de saus nog een beetje indikken op hoog vuur. Als dit niet lukt kun je eventueel een theelepel meel toevoegen, maar weer hier voorzichtig mee.
Kook ondertussen de (gele) rijst gaar volgens de omschrijving op de verpakking.
Serveer de saus in een diep bord, doe de rijst erbij en eet het met cassave kroepoek. Eet smakelijk!