Leo’s leven: geweldige ramen, de eerste muur gebouwd, slaap-yoga en spelletjesavond

Goedemorgen fijne mensen en welkom op vrijdag! Ik heb echt een vetttttt fijne week achter de rug, waar ik je zo alles over ga vertellen. Ik weet nog dat ik in mijn vorige dagboek schreef dat ik echt geen idee had wat de ‘komende’ dagen zouden brengen en ze bleken in het teken te staan van veel klussen, fijne me-time en rust. En dan niet de vorm van rust waarbij je stil zit, maar rust in de zin van weinig moetjes. Het was echt heer-lijk. Lees je mee?

Dinsdag: geweldige Ramen
Oeeeh dinsdag was een lekkere werkdag. Ik schreef m’n dagboek, leverde een preview aan voor een campagne, regelde wat dingen voor samenwerkingen. Al met al echt een rustige werkdag.

’s Middags was de schilder klaar met z’n werkzaamheden bij ons thuis en kregen we eindelijk ons huis weer een beetje terug. Oh, wat fijn. Het was inmiddels ook een totale zooi in huis met overal stofwolken en verfvlekken, omdat we amper hadden opgeruimd in de twee weken dat de schilder over de vloer was. Tijd om dat ff aan te pakken, maar niet nu. Eerst even chillen, want de afgelopen weken waren druk genoeg geweest dus ik mocht nu ook wel even genieten van niet zoveel moeten.

Dat maakte dat ik meteen weer zin kreeg om lekker te koken en – gek genoeg – door een stuk kunst dat ik vandaag had gekocht voor aan de muur – had ik ontzettend zin in Ramen. Let’s do it!

Iets nieuws gevonden in de supermarkt. Let’s try it!

Eigenlijk is dinsdag de dag dat Jan kookt bij ons thuis, maar hij had echt een flinke klusdag erop zitten, dus ik had wel even zin om hem (en mezelf) in de watten te leggen. Zo dook ik de keuken in om Ramen klaar te maken en ooooooh dat lukte dat goed. Ik heb sinds dinsdag echt ieder moment van de dag zin in deze Ramen, omnomnom. Het recept ga ik zo uitschrijven trouwens. Kun jij er ook van genieten :D.

’s Avonds zijn we een keer niet op de bank gekropen, maar aan tafel blijven zitten voor een spelletje Sequence. Dit is echt zoooo’n leuk spel en we speelden het voor het eerst met z’n tweeën en dat was echtttt vet leuk. Aanrader!

Woensdag: me-time
Op woensdag werd ik super kut wakker. Ik had echt zoooo slecht geslapen. Terwijl ik normaal echt een vet goede slaper ben, maar de laatste weken is het toch wat onrustig in de nacht. Helemaal ruk, want ’s nachts kan je ook niet goed relativeren (iets met een stuk van je hersenen dat nog ligt te tukken, waardoor je veel meer angst beleeft ’s nachts) en dus heb ik echt oneindig lopen piekeren over van alles. Hoe betalen we dit, komt het goed met de timing van alles, wat nou als het niet lukt, etc, etc. Totaal onnodig en heel irritant.

Knetterrrrrrchagrijnig werd ik woensdagochtend wakker en ik kon ook niet nog ff wat extra slaap pakken, want ik moest om half 10 in de sportschool zijn voor een lesje PT. Blegh.

Met m’n goede gedrag zat ik om kwart voor 9 wel aan de ontbijttafel, maar ik was in zo’n slecht humeur en helemaal wappie van te weinig slaap, dat ik de sportles cancelde. In plaats daarvan zocht ik m’n lichaamsbeweging even op het strand! Waar het zonnig was, en warm en vól hele blije honden. Echt de beste beslissing van de week. Sport verplaatste ik naar donderdagavond en na een halfuurtje wandelen in de zon op het strand, kon ik weer lachen en wat van m’n dag maken :D.

Qua werk had ik niet echt een drukke dag: ik besteedde de ochtend aan een artikel over onze badkamer, zette een campagne live en deed wat plannings-dingen. En daarna was het tijd om te klussen! Jan had bij de bouwmaat een vensterbank gekocht voor in de woonkamer. Die moesten we alleen nog even op maat zagen en hoogglans wit lakken. Een mooi klusje voor deze woensdagmiddag. Echt heerlijk, want we keken allebei zó uit naar het moment dat je op de bank zit en een glas naast je neer kan zetten, haha. Klinkt knullig, maar ‘je weet pas wat je mist als het er niet is’ gaat óók op voor een vensterbank :D.

’s Avonds boekte ik voor mezelf een yogales in een oud kerkje hier in de buurt. Na zo’n slechte nacht is het heerlijk om jezelf te verwennen met een les restorative yoga; dit is een vorm van yoga waarbij je continu ondersteund wordt door kussens en dekens. Helemaal niet intensief en echt puur bedoeld om extreem te ontspannen. God, wat is dit heerlijk. Het was – na m’n bezoekje aan het strand – echt het een na beste idee van de dag. Mjam!

Dit is echt een ontzettend lelijke foto van een ontzettende zen situatie

Daarna was het plan om lekker vroeg naar bed te gaan, maar ik was weer helemaal opgeleefd – de zen variant daarvan – en stond vervolgens om half 11 ’s avonds pannenkoeken te bakken omdat ik er zin in had hahaha. Daarna was het bedtijd :D.

Donderdag: de eerste muur staat!
Donderdag was ook al zo’n fijne dag. Hij begon vroeg, omdat we om 8 uur ’s ochtends een afspraak hier thuis hadden voor het maken van een houten trapbalustrade. Ik hoop zo dat we binnenkort een goede offerte ontvangen!

Hier komen langs de trap nog allemaal houten latten :D. Hopelijk binnenkort!

Daarna was het tijd voor de Grote Schoonmaakbeurt. Ik begon met het poetsen en opruimen en weer gezellig maken van de woonkamer.

Ik weet niet hoe dit komt, maar ik sta gewoon áchter de bank te stofzuigen en poetsen. Het moet niet gekker worden met mij.

Daarna de slaapkamer, de badkamer en kantoor. In alle eerlijkheid is het nog niet gelukt om de badkamer op te ruimen (bérgen was liggen hier), maarrrr dat komt ook omdat we even écht rigoureus bezig waren. Want… we gaan beginnen aan de verbouwing van de 2e verdieping! Daar moeten nog muren gebouwd worden en elektra aangelegd worden en dan moet alles gestuct worden, (ook de plafonds moeten nog dicht) en dán nog alles geschilderd en behangen en ingericht. En dat gaan we allemaal nog voor het einde van het jaar doen. ZIN IN. Maar daarvoor moest de 1e verdieping even aan kant, zodat alle spullen van de 2e verdieping hier passen.

Om het wel leuk te houden zijn we rond lunchtijd even de stad in gegaan voor een lunch buiten de deur. En het was zulk lekker weer dat we gewoon op het terras konden zitten. Op 27 oktober! In de zon! Echt een fijne pauze tijdens onze klusdag :D.

Na de lunch deden we boodschappen en kochten een cadeautje voor een vriendin die morgen (vandaag) jarig is en daarna trokken we de kluskleren weer aan om verder te gaan. Verder met opruimen, schoonmaken, spullen verplaatsen en… de eerste muur boven bouwen!

Ooooh, wat heb ik hier naar uitgekeken. We gaan dus zelf aan de slag met die muren van de 2e verdieping en dat moet niet te ingewikkeld zijn. We beginnen met het bouwen van een houten skelet, dan met OSB platen en elektra, dan isolatie en daarna gipsplaten. Veel zin in dat dit klaar is :D.

We kunnen niet iedere dag pieken met goddelijke ramen. Broodjes kroket als avondmaal zijn ook geweldig. Welke denk je dat van Jan is en welk bordje van mij?

Op donderdagavond moest ik nog even m’n sportlesje inhalen van die dag ervoor en dat ging matig, maar a for effort dat ik wel ben gegaan en daarna ploften we op de bank met Expeditie Robinson. Heerlijk!

Eindbazin heeft gesport. LEKKER BEZIG LEO.

Inmiddels is het vrijdagochtend en heb ik alweer zo’n fijne dag. Ik moet vandaag twee deadlines voor samenwerkingen halen, even wat in m’n planning doen en het recept voor ramen uitschrijven. Daarna moet er nog een pakket op de post (ben ondertussen druk met marktplaats verkoopdingen) en daarna gaan we verder met muurtjes bouwen boven. Zin in!

Het komende weekend zal ook in het teken staan van dit soort klussen en hopelijk vinden we ergens de tijd om even een bezoekje te brengen aan een interieurwinkel hier in de buurt waar ik een vette bank op het oog heb. Anyway; ik praat je dinsdag bij :D. Tot dan!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Leo’s leven: geweldige ramen, de eerste muur gebouwd, slaap-yoga en spelletjesavond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *