Loaded zoete aardappel caprese

Gesponsord – Hallo leuke mensen en welkom bij dit ontzettend lekkere recept voor loaded zoete aardappel. Ik heb jullie hier ZO veel over te vertellen. O.a. dat alle ingrediënten waarmee ik dit recept heb gemaakt lokaal zijn en bij PLUS vandaan komen. Maar ook dat ik bij de boer langs ben geweest op het land (ja echt met de voetjes in de modder) om te zien hoe zoete aardappelen in Nederland (!) verbouwd worden. En daarnaast moet ik je van alles vertellen over hoe LEKKER dit recept was. Oh en natuurlijk wát ik nou eigenlijk gemaakt heb: ik dook de keuken in voor loaded zoete aardappel, met gegrilde paprika, mozzarella, tomaat, (Hollandse!) mozzarella en daarop knapperig gebakken (vega) kipstukjes met venkelzaad. Kortom: ik ben zeer enthousiast over deze hele situatie en heb je genoeg te vertellen. Let’s do it!

Een bezoek aan boer Thijs
Op een woensdagochtend begin oktober stapte ik in de auto richting boer Thijs. Hij heeft samen met zijn vader en broer een landbouwbedrijf in de polder met een stuk grond van wel 160 hectare. Daarop verbouwen ze o.a. aardappelen, suikerbiet en tarwe én sinds een paar jaar zoete aardappelen. Wat vrij ongebruikelijk is, want zoete aardappelen komen over het algemeen uit warmere gebieden, zoals Zuid Amerika en toevallig ben ik zelf net op de Azoren geweest (Portugal), waar het stikte van de zoete aardappelboeren. Maar! Sinds 5 jaar verbouwt boer Thijs zoete aardappelen in Nederland en dat blijkt bijzonder goed te lukken. Vijf jaar geleden begon de beste man met 80 plantjes; eens kijken wat dat doet. Inmiddels heeft hij ieder jaar 850.000 planten groeien op een stuk van ongeveer 21 hectare.

Op het land, boven de grond, ziet zoete aardappel eruit alsof het klimop is. Heel grappig, want ik had dit nog nooit gezien en had bovendien nooit geraden dat er onder die weelde van klimop, allemaal zoete aardappels zouden groeien. Ook zie je een soort folie (biologisch afbreekbaar) zitten die de aarde afdekt; die folie zorgt ervoor dat er meer warmte in de grond blijft, waardoor de omstandigheden voor de zoete aardappel nog beter zijn om hier te kunnen groeien.

In oktober & november worden de zoete aardappelen van boer Thijs geoogst en daarna kun je ze gewoon kopen in de winkel. En wel bij PLUS; de supermarkt waar ik al tijden ambassadeur van ben, o.a. omdat ze zo gericht zijn op lokale producten én lokale initiatieven steunen. Hoe vet is het dat een van de grootste supermarkten van Nederland investeert in het halen van zoete aardappelen uit Nederland. Dan draag je écht je steentje bij als bedrijf en dat vind ik erg vet.

De zoete aardappelen van boer Thijs worden maar één keer per jaar geoogst, maar wist je dat hij ze daarna nog ongeveer een jaar kan bewaren? Zo is er het hele jaar voorraad voor alle PLUS supermarkten en kunnen wij dus het hele jaar rond lokale zoete aardappelen scoren bij PLUS. I love it!

Nog even samen op de foto met boer Thijs en Linda van Lekkeretenmetlinda.nl.

Lokale ingrediënten bij PLUS
Niet alleen de zoete aardappelen uit dit recept komen uit de buurt, ook de andere ingrediënten zijn lokale producten. Al mijn boodschappen heb ik gedaan bij PLUS en daar staat op de producten heel duidelijk aangegeven waar ze vandaan komen. Zo kun je écht zelf kiezen voor lokaal inkopen doen.

De cherrytomaten komen uit Nederland, ik heb Nederlandse basilicum gebruikt, koos voor Nederlandse buffelmozzarella van GIJS en de puntpaprika’s zijn ook van Nederlandse bodem. Daarnaast vind je in dit recept nog venkelzaad en vegetarische kipstukjes. Overigens ga ik voor dat laatste ingrediënt ook steevast naar PLUS, want die heeft van het huismerk echt de lekkerste vega kipstukjes van alle supermarkten bij elkaar.

Dit zijn dus de ingrediënten waarmee ik de loaded zoete aardappel kook:

loaded zoete aardappel

Tijd om aan de slag te gaan met mijn recept voor loaded zoete aardappel caprese.

Loaded zoete aardappel caprese

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: hollands
Trefwoord: lokaal
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 3
Makkelijk en lekker recept voor loaded zoete aardappel: een gerecht van zoete aardappel uit de oven, afgetopt met o.a. tomaat, mozzarella, basilicum, gegrilde paprika, knapperige kipstukjes en venkelzaad. Lekker en lokaal!
Recept afdrukken

Ingrediënten

 • 2 grote zoete aardappelen
 • 20 cherrytomaatjes
 • 2 puntpaprika's – kleur maakt niet uit
 • 1 bol GIJS Nederlandse buffelmozzarella
 • 1 tl venkelzaad
 • 160 gr vega kipstukjes van PLUS huismerk
 • een beetje cayennepeper pf chilipeper
 • een beetje grof zeezout
 • een paar blaadjes verse basilicum

Instructies

 • Verwarm de oven voor tot 210C.
 • Was de zoete aardappelen en snijd ze (met schil en al) in grove stukken van max 3x3cm groot. Meng dit met een scheutje olie en wat cayennepeper of chilipeper door elkaar.
 • Verdeel de zoete aardappelen over een bakplaat en zet dit 30 minuten in de oven op 210C.
 • Snijd ondertussen de paprika's in stukjes en bak in een pan op hoog vuur, zodat het mooie grillplekjes krijgt. Zet dan apart.
 • Bak de kipstukjes ook in een pan op middelmatig tot hoog vuur met een flinke scheut olie, zodat ze mooi rondom goudbruin en knapperig worden. Houd dan ook even apart.
 • Verhit als laatste een beetje olie in de pan op middelmatig vuur en bak heel even de venkelzaad een beetje goudbruin. Zet dit dan ook apart (haal het uit de pan, anders gaart het verder en kan het verbranden).
 • Zodra de zoete aardappelen klaar zijn (test even of je er makkelijk een vork in kan prikken), pak je een grote schaal en dien je het gerecht op.
 • Doe de zoete aardappel in de schaal en top af met: gegrilde paprika, de gebakken kipstukjes meng je even met de venkelzaad en een beetje grof zeezout, top af met gehalveerde cherrytomaatjes en stukjes mozzarella. Je eindigt met blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!

loaded zoete aardappel

En dat beste mensen, is ONTZETTEND lekker. De combinatie van ingrediënten is goed en het is lekker dat sommige ingrediënten warm zijn (zoete aardappel) en sommige koud (frisse cherry tomaatjes). De venkelzaad geeft een leuke twist en de knapperig gebakken vegetarische kipstukjes zorgen voor een bite én maken het lekker vullend. Ja; dit is een vet heerlijk recept en ik weet zeker dat ik dit veel vaker ga maken.

Dit recept is trouwens ook echt een aanrader voor etentjes of als je bijvoorbeeld veel bezoek krijgt en je moet even snel iets in elkaar flansen, waar iedereen gewoon van kan pakken. Aanradertje hoor!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

loaded zoete aardappel

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept