Leo’s leven 123: mijn eigen ondergoed, Bouwteam Barbecue en een groene deur

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek! Ik ben vandaag ontzettend lekker opgestaan, want het is zonnig én gisteravond lag ik er vroeg in. Tijd voor een nieuwe dag! Die in het teken gaat staan van… klussings 😀 Veel zin in!

Maar voordat ik daaraan begin, praat ik je natuurlijk bij over mijn afgelopen weekend. Dat in het teken stond van me-time. Een vreselijk woord, maar ik had het even nodig. Alle plannen werden gecanceld en ik heb een heel weekend in bed en op de bank doorgebracht. Precíes waar ik behoefte aan had. In de tussentijd gebeurde er van alles in huis qua schilderwerk, heb ik nog even een Limited Edition Custom Made ONDERBROEK gelanceerd, hadden we een barbecue met ons bouwteam, ruimde ik m’n mailbox op en kookte ik de sterren van de hemel. Genoeg beleefd weer dus; lees je mee?

Vrijdag: Bouwteam Barbecue
Oké, maar voordat het tijd was om een weekend lang te luieren, had ik vrijdag echt de drukste dag van de week. Daarover schreef ik al even in m’n vorige dagboek, maar om het samen te vatten had ik 6 deadlines voor campagnes en als je bedenkt dat ik een paar jaar geleden ongeveer 6 deadlines in 2-3 weken had, kan je je misschien voorstellen dat dat best veel was. Op één dag. Maar! Ik redde het én schreef m’n dagboek en toen was het half 5 en was het tijd voor de voorbereidingen voor de Bouwteam Barbecue.

Jan en ik hadden vanaf het begin van de verbouwing tegen elkaar gezegd dat we hoopten dat we het hele proces met het bouwteam fijn konden doorlopen; dat we aan het einde van de rit nog goed met elkaar door een deur zouden kunnen en het zou helemaal leuk zijn als we de verbouwing konden afsluiten met een Bouwteam Barbecue. Misschien klinkt dit als een heel random of raar voornemen, maar we horen uit onze omgeving altijd zo veel verhalen over ellende met aannemers of ruzie in bouwteams, dat we er wat sceptisch naar keken.

Maar we hadden echt een ontzettend leuk en gezellig (en goed!) bouwteam aan onze bouwval werken en aan het einde van de rit kunnen we echt allemaal nog door een deur met elkaar. Tijd dus om de verbouwing even af te sluiten met een barbecue. Jan was de hele dag in de weer met de voorbereidingen, zodat ik me op mijn werk kon focussen. De rollen zijn opeens omgedraaid in dit huishouden, haha!

Om half 5 was ik klaar met werk en dook ik de keuken in omdat het én nodig was om even wat bijgerechten klaar te maken, maar ook om mezelf even een beetje zen te koken, na die drukke dag. Jan maakte verrukkelijke spareribs op de barbecue (naar een recept uit ons BBQ boek Gruwelijk Grillen) en worstjes vooraf, ik dook de keuken in voor een flinke bak koolsla, pompoen met burrata, pesto en spinazie en lekkere rozemarijnaardappeltjes voor erbij.

Om 5 uur stond het bouwteam op de stoep en kon het feest beginnen. Mjam! Het was bijzonder goed weer, dus we hebben zelfs de tuinkussens op de bank buiten gelegd en hebben eerst lekker in de tuin geborreld. Wat chill!! Daarna zijn we met z’n allen aan tafel gegaan (I looooove deze grote eettafel voor 8 personen) en hebben we heerlijk gegeten.

Het was echt een vet gezellige avond en ik ben echt blij dat we de verbouwing zo hebben afgesloten met z’n allen. Echt nice <3.

Zaterdag: luileoland
Op zaterdag waren we van plan om te beginnen met het houtskelet van de bovenverdieping. Je weet wel die klus die we de hele maand al uitstellen. Maar ook vandaag kwam het er niet van. De schilder was weer over de vloer en daardoor was het handiger als Jan zich ook even met schilderwerk en klusjes daaromheen bezig ging houden. En ik was gewoon MOE. Dus wilde even niks.

Dus ik heb lekker een rustige zaterdag genomen: beetje koelkast opruimen, beetje in bed chillen, lekkere lunch maken met restjes…

Ik heb nog wel even een klein stukje plafond roze geschilderd (we moesten nog iets bijwerken), maar dat is echt al het nuttigs dat ik vandaag heb gedaan. Hoewel… rusten is óók nuttig. En nodig, als je lijf erom vraagt.

‘s Avonds zijn Jan en ik lekker op de bank gekropen met thuisbezorgd friet van de frietzaak om de hoek (zoooo lui) en hebben we Het Perfecte Plaatje gekeken. Wat samen met Expeditie Robinson echt mijn favoriete televisieprogramma is.

Zondag: Lancering Limited Edition <3
Op zondagochtend was ik vroeg aan het werk, omdat ik eindelijk m’n Limited Edition Custom Made Snuggs onderbroek online mocht zetten. Vorige week had ik een shoot gehad met Lonneke om m’n eigen menstruatieondergoed te fotograferen en filmen en vandaag mocht ik het eindelijk live zetten. Echt cool; ik sta gewoon als onderbroekenmodel op de website van Snuggs en ik vind het helemaal vet.

Ik heb dus mijn eigen custom made onderbroek mogen ontwerpen, waarbij ik het model en de kleur heb bepaald. Daarbij ben ik gegaan voor het model “hugger” omdat dit echt heeeerlijk en comfortabel zit – en het een heel goed instapmodel is, voor als je nog geen menstruatieondergoed geprobeerd hebt. En de mooie oudroze kleur doet me denken aan mooie, luxe lingerie en die vibe vind ik helemaal fijn bij m’n menstruatieondergoed. YES! Ik ben erg trots op deze samenwerking én op de foto’s en video’s die Lonneke Noordeloos heeft gemaakt.

Dat live zetten ging trouwens niet zonder slag of stoot, want m’n computer liep vast – die loopt echt NOOIT vast – waardoor het allemaal een half uur duurde, terwijl ik dit vet goed had voorbereid en het ook in 2 minuten had gekund. Super frustrerend begin van de dag, want ik wilde óók nog even uitslapen en de schilder stond óók binnen een half uur op de stoep. #Sad.

Uiteindelijk heb ik me vrij weinig aangetrokken van de schilder en ben ik weer in bed gekropen en heb ik daar echt UREN liggen vegeteren. Want: waarom ook niet? Ik kon toch nergens heen, want moest thuis blijven voor die schilder. Dus dan maar gewoon ultiem chillen. Beetje serietjes kijken, boekje lezen. Helemaal mijn zondagochtend.

‘s Middags kwam Jan thuis van een familiedag die ik geskipt had en was de schilder nét weer vertrokken. Nu hebben we weer een prachtige, groene, glanzende voordeur. YES!

‘s Avonds dook ik de keuken in om even een lekker maaltje te maken voor Jan, die ook een drukke week achter de rug had en wel even in de watten gelegd mocht worden. Aangezien ik de hele dag geen reet had uitgevoerd, kon ik wel ff uitgebreid gaan koken. Ik maakte een romige citroenrisotto met burrata en knapperig broodkruim en het was echttttttt het einde. Het recept kan je hier vinden!

‘s Avonds was er F1 op televisie en dat vind ik Bijzonder Saai, dus ik ben wederom lekker vroeg naar bed gegaan. Daar had ik nog niet genoeg gelegen vandaag, haha.

Maandag: Mailboxproblemen
Op maandag was het tijd voor een nieuwe week. Jan kon ff lekker uitslapen – zeer verdiend – en ik ving de schilder op en ruimde ff het huis op. Koffietje erbij, smoothie gemaakt en aan het werk.

M’n werkdag stond in het teken van een planning, belasting, recepten schrijven, drie campagne deadlines en m’n mailbox.

Omdat die mailbox zo’n enormmmm probleem aan het worden was, omdat ik het overzicht totaal verloor en er steeds meer mails binnen kwamen, was het tijd voor een oplossing. Ooit leerde ik in een plancursus of uit een boek – ik weet het niet meer – dat als je tegen zo’n project opziet, dat je het dan in stukjes moet hakken. En dus besloot ik: ik ga vandaag een half uur bezig met mijn mailbox en dan doe ik de rest gewoon later.

En wat bleek; in een halfuur ging ik van 300 mails naar nog 15 mailtjes waar ik iets mee moet en mannnn; dat geeft rust. VET fijn.

Nu moet ik toegeven dat ik met de jaren wel wat rigoreuzer met m’n mailbox om ben gaan gaan (is dit een goede zin?!). Dat wil zeggen; vroeg kreeg nog iedereen antwoord, maar tegenwoordig antwoord ik alleen wat voor mij interessant of nuttig is. En dat klinkt – als ik het zo typ – echt als asshole gedrag, maar eigenlijk is het heel fijn. Want op zich is het een vrij bijzonder idee dat als iemand jou een mail stuurt, dat je daar per se iets mee moet. Dat doordat je iemand een mail stuurt, je een stukje van diegenes tijd claimt of recht hebt op die tijd. En dat vind ik eigenlijk helemaal niet. Dus ben ik een stuk minder mails gaan beantwoorden en meer mails gaan deleten. En als ik dit typ vind ik het nog steeds lullig klinken, maar het werkt wel fijner. Sorry 😀

Aan het einde van de middag was ik klaar met werk en was het tijd om te koken. Maar ik was met m’n zaagselbrein een vrij cruciaal ingrediënt vergeten te halen bij de supermarkt en had eigenlijk echt geen zin om te koken, dus het werd een avondje thuisbezorgd pasta. Mjam!

We kropen weer samen op de bank met een film – dit keer “I used to be famous”, best vermakelijk – en lagen om 10 uur in bed. Heerlijk.

Inmiddels is het dinsdagochtend en ben ik dus heer-lijk opgestaan. Vol energie! Daar komt bij dat ik net een leuk telefoontje kreeg met goed nieuws, dus mijn dag kan niet meer stuk.

Verder heb ik qua werk maar één deadline vandaag en dat is ook nog eens een hele leuke, dus dat komt helemaal goed. En dat betekent dus, dat ik even tijd heb om te klussen! We gaan deze week dan toch echt beginnen aan het houtskelet op de 2e verdieping, maar daarvoor moet er eerst van alles opgeruimd worden. En dat taakje neem ik vandaag op me. Wat op zich best een leuke taak is, want het betekent o.a. dat ik dozen van de 2e verdieping naar de opslag onder de trap van de 1e verdieping kan brengen en dat voelt een stapje dichter bij een eventuele diy-trapkast en daar heb ik zin in. Ja; dit slaat nergens op, maar laat me :D.

Anyway; ik ga lekker aan de slag met m’n dinsdag. De komende dagen zijn nog best leeg in m’n agenda – heel veel YES – dus ik ben zeer benieuwd wat ik je vrijdag allemaal ga vertellen in m’n volgende dagboek. Let’s goooo!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *