Saffraan risotto met groene asperges

Door Elske – Joehoe leuk mens! Saffraan risotto klinkt misschien vet fancy en duur, maar ik kocht het gewoon kant en klaar bij mijn favoriete winkel Dille & Kamille. Ze hebben daar tig verschillende risotto’s, zoals met tomaat, truffel, eekhoorntjesbrood of limoen, maar ik ging voor deze variant. Het maakte mij nieuwsgierig, want eigenlijk kan ik de smaak van saffraan nooit zo goed plaatsen. Waar smaakt het nou precies naar? Wie weet het? De goede antwoorden gaan door voor de koelkast .. 😉

In ieder geval, ik nam deze mee en had nog groene asperges van een ander receptje met zalm liggen. Ik bedacht me dat dit wel een goede combinatie zou zijn en ging aan de slag. Benieuwd of dit geslaagd was? Lees dan mee!

Voor één persoon:  1/4e van dit pakje saffraan risotto – half zakje groene asperges – rode ui – 1 teentje knoflook – 1 tomaat – half blokje groentebouillon – parmezaanse kaas

Je begint met het afspoelen van de groene asperges. Leg ze op een snijplank en snijd van alle asperges een stukje van de onderkant af, zodat het ‘houterige’ gedeelte verwijderd is. Top! Snijd de helft van deze asperges in kleine stukjes/ringetjes. Snijd ook je rode ui en tomaat in kleine stukjes.

Giet royaal wat olijfolie in de pan en pers hierboven de teen knoflook uit. Doe doe ook de gesneden ui en asperges erbij en bak even aan. Zet ondertussen een halve liter water op en breng deze aan de kook (kan ook easy  in de water koker).

Doe de risottorijst in de pan. Wat belangrijk is bij het maken van risotto is dat alle rijstkorrels glazig worden door de olie. Dit hoeft niet royaal te zijn, maar ieder korrel moet wel wat olie hebben. Dus zit er niet meer genoeg olie in je pan, giet er dan nog wat bij. Roer even door en laat de rijst 1 minuut bakken samen met de groenten.

Je water aan het koken? Mooi! Dan kan je hier, samen met het halve blokje groentebouillon,  een bouillon te maken (typ maar eens 10 keer achter elkaar het woord bouillon #lastig).  Dit giet je in gedeeltes bij de rijst. Blijf roer en iedere keer als je rijst de bouillon heeft opgenomen giet je er weer wat nieuwe bij. Net zo lang tot je bouillon op is of jij vind dat de korrel zacht genoeg is. Test dit zo af en toe even tussendoor. Het maken van risotto is dus helemaal niet lastig, maar je moet er wel continue bij blijven en blijven roeren 🙂 Liefde geven aan dit gerecht <3.

Goed, lekker sentimenteel weer; door naar het volgende. Als je denkt dat je risotto bijna klaar is, voeg je de tomaat en nog een klein beetje water toe. Wacht tot al het vocht is opgenomen en rasp er lekker veel parmezaanse kaas bovenop. Een risotto is geen risotto zonder parmezaanse kaas. En eigenlijk ook niet zonder wijn, maar dat had ik niet in huis..

In een andere (grill)pan of onder een grill ijzer gril je ondertussen de overige groene asperges. Gebruik ook hiervoor wat olie en peper en zout. Leg de risotto in een diep bord of kom en leg hier de groene asperges bovenop. Top af met wat extra parmezaanse kaas. Schenk jezelf een wit wijntje in (als jij die wél in huis hebt) en enjoy!

KLAAR! En was dit lekker? Ja, dit was echt lekker. Maar werd ik nou omver geblazen door de kracht en smaak van de saffraan? Nee. Dus je kunt net zo goed een andere neutrale risotto rijst kopen en hier wat spectaculairs aan toevoegen. Of niet, het smaakt zo ook al lekker 🙂

Wie weet nog een fanatisch recept voor risotto? Laat het mij hier onder weten in de comments!

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Volg gewoonwateenstudentjesavondseet.nl ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

3 reacties op “Saffraan risotto met groene asperges

  • Karlijn zegt:

    Lekker! Ik heb van mijn oom (hij is Italiaans) geleerd hoe saffraan risotto te maken. Maar dan met saffraan die door de keuring van mijn oom is gekomen zeg maar 😉 En door zijn saffraan risotto gaat veel meer saffraan dan in deze want die van hem is altijd echt oranje! X

    • Wauw, klinkt fantastisch Karlijn! Als we jouw oom nou heel lief aankijken, mogen we hem dan een keer lenen voor zijn perfecte saffraan risotto? 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *