Leonie’s week 18, 19 & 20: drukte thuis, roadtrippen door Brazilië, TROUWEN in Brazilië en alles behalve rustig thuis komen

Hey allemaal! Zo! Ik ben weer terug van mijn vakantie naar BRAZILIË! Het was de afgelopen weken een klein beetje rustig hier op mijn blog, maar dat kwam dus doordat ik aan de andere kant van de wereld vertoefde. En ik had gewoon echt even zin om volledig te chillen. En de wifi was behoorlijk ruk, dus bloggen was sowieso een slechte optie.

Vandaag ga ik je in mijn wekelijkse dagboek bijpraten over mijn afgelopen drie weken. Niet te erg in detail, want dan ben je overmorgen nog niet klaar met lezen, plus ik ga nog een uitgebreide blog schrijven over onze reis door Brazilië, maar ik wil je wel even meenemen langs de hoogtepunten van mij afgelopen weken.

Ben je er klaar voor? Let’s go dan! Dit waren de leukste en minder leuke dingen die ik meemaakte in week 18, 19 & 20.

Insane druk
Van maandag 30 april t/m woensdag 2 mei ben ik echt INSANE druk geweest. Er moest zoooo veeeeel werk afgemaakt worden voor de vakantie. Er moesten social posts ingepland worden, video’s klaargezet worden, mails weggewerkt worden, advertorials geschreven worden, blogs van Elske ingepland worden; van alles om ervoor te zorgen dat ik met een gerust gevoel op vakantie kon. Daar was ik dus mooi een paar dagen druk mee.

Dat is waar ook! Ik schilderde ook nog even een muur in huis, hahaha.

IMG_E8102

VUTPE0106

Chillen met mezelf & vakantievoorbereidingen
Op donderdag 3 mei had ik de hele dag dan geblokt om te chillen met mezelf en vrijdag stond in het teken van vakantievoorbereidingen. Zaterdag gingen we op vakantie en zo had ik nog even echt een dagje voor mezelf en zou ik m’n vrijdag gebruiken voor vakantievoorbereidingen. Donderdags dook ik het terras op met Lianne en ’s middags onderging ik een pedicure bij Soap. Dit doe ik niet vaak, maar omdat we een bruiloft in Brazilië hadden, wilde ik dat m’n teentjes er wel even fatsoenlijk bij zouden staan. Haha! Overigens vond ik het echt een hysterische belevenis om diep in Amsterdam Zuid naar de pedicure te gaan. Wat een heerlijke types lopen daar rond en wat een verhálen hoor je. Helemaal heerlijk, hahaha.

IMG_8489

Vrijdag stond in het teken van vakantievoorbereidingen. Dat wil zeggen; de laatste dingen shoppen voor op reis (vooral dingen die Jan nodig had; lees: sokken en teva’s, HAHA), naar de GGD voor vaccinaties (dude, dit is DUUR!!!!) ennnnn m’n koffer inpakken natuurlijk. <3

IMG_8517
Even prikken a €150 🙁
IMG_8562
Ik kocht ook nog even een blauwe zonnebril die bij m’n jurk in Brazilië zou passen, haha

Op naar Brazilië!
Zaterdagochtend stapten Jan en ik in het vliegtuig naar Brazilië. Maar man, dat ging niet zonder slag of stoot. Het was op Schiphol bij de douane heel erg druk. We stonden voor in de rij, maar mochten niet doorlopen en moesten heel lang wachten. Dit soort situaties trek ik echt behoorlijk slecht (mijn pds zorgt ervoor dat ik in dit soort situaties HEEL ongemakkelijk word) en dat resulteerde er in dat ik in een paniekaanval schoot. Helemaal chill, zo voor een vlucht van 9 uur.

Gelukkig deed Jan lief tegen me en kon ik het enigszins wegpuffen en mochten we na een minuut of 20 toch doorlopen. Maar shit, dit vond ik echt wel een heel kut begin van m’n reis.

Jan had echter het goede idee om een bar in te duiken (had ik al verteld dat het 10 uur ’s ochtends was?) om onze reis af te trappen met champagne en hoe schandalig dat ook klinkt; dit hielp me heerlijk ontspannen, haha. Cheers! Op naar Brazilië!

IMG_8587

Roadtrippen door Brazilië
Van zaterdag 5 mei t/m zondag 20 mei hebben we een roadtrip gemaakt door Brazilië. We vlogen naar Fortaleza (ik bingewatchte Casa de Paplepel in het vliegtuig, omdat ik die via Netflix gedownload had op m’n telefoon) en namen toen nog snel een binnenlandse vlucht naar Natal. In Natal haalden we om 10 uur ’s avonds nog een auto op en reden we naar de rand van de stad waar ik (per ongeluk) een sexmotel had geboekt. HAHAHA. Een kamer vol porno, spiegels, plastic beddengoed, dildo’s, een jacuzzi. Woehhah! Oeps 😀

De volgende dag reden we van Natal naar Pipa; dat is een surfdorpje aan de kust van Brazilië. Hier hebben we 2 of 3 dagen vertoefd en dat was GEWELDIG. We hebben er gewoon gesurfd tussen de DOLFIJNEN. Maar echt! AAAAAH!

IEALE1073

DPRF0953

Daarna reden we terug van Pipa naar Natal en pakten we het vliegtuig naar Salvador. Dit vond ik niet echt een chille plek… We kwamen aan terwijl het vet hard regende en bleven daarom op de hotelkamer. Wat best ruk was, want ik wilde de stad wel verkennen, maar Jan had niet echt zin en ik voelde me 100% onveilig en dus bleven we thuis. Jammer!

De volgende dag zijn we wel het oude centrum van Salvador in gegaan en dat was toch echt wel heel mooi. Het deed me heel erg denken aan Lissabon! Maar tegelijkertijd vond ik het nou ook weer niet echt een must visit.

IMG_9201

’s Avonds gingen we in Salvador een hapje eten bij het eerste restaurant op Tripadvisor (het beste dus) en dat was echt GEWELDIG. Bovendien aten we hier een hapje met vijf vrienden die ook naar de trouwerij gingen waar wij naartoe zouden gaan. Súper gezellige mensen. Wat een topavond!

Tot we ’s avonds weer naar huis moesten lopen. Salvador voelde voor mij gewoon echt als een hele arelaxte plaats. Ik was blij toen we ’s avonds weer veilig in ons hotel waren en dat we de volgende dag weer weg zouden gaan uit deze grote stad.

IMG_0132
Toegegeven: het uitzicht vanaf ons balkon was wel lekker 😀

Op donderdag 10 mei reden we van Salvador naar Praia do Forte. Dit is een klein dorpje / ultiem paradijs voor rijke Brazilianen en dit was de plek waar vrienden van ons gingen trouwen.

Op donderdag hadden we met alle Nederlanders die naar de trouwerij in Brazilië waren gekomen (een man of 60) een barbecue bij de ouders van bruid Juliana. Stel je voor: een poolparty in een prachtige villa met een awesome DJ, mensen die heerlijke dingen voor je klaarmaken op een BBQ, een cocktailbar waar de ene na de andere Caipirinha wordt gemaakt en heel veel leuke jonge Nederlanders. Dit was ZO geweldig! Het was zo leuk om alvast iedereen te leren kennen en tegelijkertijd was het zo bizar om met zoveel jonge Nederlanders in Brazilië te zijn. Ik vond het alsof we in een film leefden. Wat fantastisch!

IMG_9211

Op vrijdag vertrokken Jan en ik naar een villa in Praia do Forte waar onze nieuw gemaakte vrienden deze dagen vertoefden. Met 5 mannen en 5 vriendinnetjes van was het zó gezellig! We hebben de hele dag in de zon gelegen, een project wodka-watermeloen gedaan, ’s avonds gebarbecued. Wat een topdag!

FMMX7414

IMG_9257

IMG_9903

IMG_9911
Wodka watermeloen!

Trouwen in Brazilië
Zaterdag was het dan D-day. Luc en Juliana gingen vandaag trouwen in een kerkje midden in Praia do Forte.

De hele dag waren we bezig met voorbereidingen; wat vooral inhield: zenuwen wegdrinken, haren krullen en kleren strijken. Haha!

IMG_E9303
Deze lovebirds zijn klaar voor de trouwerij! Mijn jurkje is trouwens van Asos.com en teringduur, maar wel heel erg awesome 😀 😀

Om 4 uur ’s middags begon de ceremonie in de kerk (in het Portugees) en het was echt zó liefdevol. De bruid (Juliana) kwam met het nummer “Isn’t she lovely” op de viool gespeeld door iemand, aanlopen in de kerk. WAT GEWELDIG!

Na een prachtige ceremonie in de kerk, gingen we naar de feestlocatie. Wederom een dikke villa in Praia do Forte, aan het strand, met een enorme tent in de tuin en echt de allerbeste situatie ooit. Zonsondergang, alles versierd met bloemen, een enorm buffet, een prachtige taart, een cocktailbar, mannen met champagne die je de hele tijd bijschenken, mannen met whisky die je knetterlam maakten, een fantastische Portugese band en een DJ die de zaal goed aanvoelde, heel veel leuke mensen, heel veel liefde, een mooie openingsdans, heel veel dansjes met Jan. Echt: wat was dit een droombruiloft. Ik vond het zó mooi om dit mee te maken! En wat heb ik hier ontzettend veel lieve en leuke mensen leren kennen. Onvergetelijk!

IMG_E9794
En wat zagen Luc en Juliana er PRACHTIG uit! Niet normaal toch?

Ennnnn verder roadtrippen. Op naar de natuur!
Zondagochtend werden we wakker met een lichte kater, maar het was alweer tijd om door te gaan. Op de planning stond een roadtrip van 6 uur naar Chapada Diamantina. Dit is een prachtig natuurgebied in het binnenland van Brazilië en we kwamen er om een uur of 5 in de middag aan in een geweldig hotel.

Op maandag gingen we meteen het natuurpark Chapada Diamantina verkennen. Met een veel te dure privégids (maar totally worth it) bezochten we die dag twee watervallen en een geweldig uitzicht over het natuurgebied.

FMZIE1660

DCIM106GOPROG1237468.JPG

IMG_0235

IMG_0260

IMG_0340

Op dinsdag gingen Jan en ik zelf op pad in het natuurgebied. We ploeterden een uur of 3 door de jungle en kwamen bij zandgrotten, rivieren, zagen aapjes en douchten weer even onder een waterval. Wat is het hier PRACHTIG! (!!!)

IMG_0435

IMG_9760

Op woensdag was het weer tijd om door te reizen. We reden terug naar Salvador (weer 6 uur), pakten daar het vliegtuig naar Recife (2 uur), toen naar Sao luiz (2 uur) en kwamen daar om 2 uur ’s nachts aan in ons hotel.

IINM8209

Donderdag reden we van Sao luiz naar Barreirinhas, waar we aan het begin van de middag aankwamen. We wilden deze plek bezoeken omdat je hier 1600 vierkante kilometer hebt met zandduinen en dit wilde ik HEEL GRAAG zien. (Dat is dus 70km langs de kust en 50km land inwaarts! NIET NORMAAL!)

In dit dorp spreekt alleen NIEMAND engels en het was daardoor een behoorlijke uitdaging om een tour te boeken naar de zandduinen. En een tour wil je, want in je eentje kun je er niet komen en als het je toch lukt, dan verdwaal je geheid. Tour it is!

RCBLE0257

Uiteindelijk lukte het met rekenmachines, plaatjes van google, gebarentaal en mijn gebrekkige Spaans om toch een tour te boeken en zo stapten we de volgende ochtend om 8 uur ’s ochtends op een 4×4 busje, om een van de mooiste dingen van ons leven te beleven.

IMG_E0631

IMG_0627
Dit is een slechte foto van de drone, maar ik kan nog niet bij de goede bestanden. Maar zo heb je iig een beeld van hoe het eruit ziet 😀

IMG_0578

IMG_0009

Op zaterdag reden we weer terug naar Sao luiz, pakten we daar het vliegtuig naar Fortaleza en stapten we daar om half 8 ’s avonds in het vliegtuig terug naar Amsterdam.

IMG_E0015
Gepofte verstandskiezen
NFNI5128
Helemaal gaar/klaar om te vliegen

Rustig thuiskomen? Nee hoor!
Toen we zondag om een uur of 12 ’s middags thuis waren, gingen we alles behalve rustig thuiskomen. Er moesten wasjes gedraaid worden, de tuin moest opgeruimd worden ennnn er moesten boodschappen gedaan worden. We hadden namelijk bedacht om meteen bij thuiskomst een barbecue voor familie te geven in onze tuin. Haha!

IMG_0026

Toegegeven: wel een beetje druk dit. Maar het was ook gewoon echt hel erg gezellig én handig dat we nu in één keer iedereen weer ff hebben gezien en onze verhalen konden doen. 😀

Aan het einde van de avond was iedereen naar huis en sloten Jan en ik onze vakantie samen lekker af in de achtertuin. Wijntje erbij, whiskietje erbij. Even proosten op een ge-wel-dig leven. <3333

Inmiddels is het halverwege week 21 en de drukte is alweer volop aan de gang. Want ja; je kan wel lekker 2 weken op vakantie zijn, maar er is als zelfstandige niemand die jouw werk overneemt in die tussentijd. Ik heb dus én een enorme achterstand, én de drukte van deze week én ik vlieg vrijdag naar Peru en zou dus in potentie nog vooruit moeten werken. But… Who am I kidding?! ;-).

Nee, ik doe het werk wat ik kan deze week en verder zie ik wel <3. Ik ben nog aan het nagenieten van Brazilië en kijk enorm uit naar Peru! Ik vrees alleen dat volgende week mijn dagboek weer niet op tijd online zal staan, maar ik hoop dat je dat begrijpt omdat het internet op dit soort reizen niet altijd heel goed is én omdat ik in dit soort reizen gewoon vaak weinig tijd kan vinden om een lang verhaal als m’n dagboek te schrijven (ik ben er namelijk al gauw 3 uur mee bezig). Ik hoop dat je dat begrijpt!

Ik vond het in ieder geval heerlijk om je even beknopt bij te praten over mijn afgelopen drie weken en kijk uit naar m’n komende weken <3. Hoe heb jij het gehad de afgelopen weken? Mooie dingen meegemaakt?

TROUWENS!

Ik vergeet helemaal te vertellen dat ik deze week op televisie was! Ik deed mee aan de Keuringsdienst van Waarde QUIZ en dat was ZOOO leuk. Kijk het hier terug! (Echt doen, hahahaha).

Schermafbeelding 2018-05-23 om 16.25.11

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

7 reacties op “Leonie’s week 18, 19 & 20: drukte thuis, roadtrippen door Brazilië, TROUWEN in Brazilië en alles behalve rustig thuis komen

  • Leuk en mooi! Tis echt een prachtig werelddeel, zo veelzijdig. Waarom niet rechtstreeks van Brazilië naar Peru, als het zo kort na elkaar is? Denk je wel eens na over de CO2 uitstoot? Ik denk eigenlijk dat meer dan 3x vliegen per jaar per persoon niet verantwoord is, dat kan de wereld en de natuur helemaal niet aan. Alles wat we zo mooi vinden als we op reis zijn, verpesten we daarmee tegelijkertijd ook. Tis natuurlijk fantastisch, al dat reizen, maar heel erg vervuilend. Nouja, is iets wat ik zelf best lastig vind. Je wilt zo graag, maar eigenlijk zou iedereen het wat beperkter moeten doen.

  • Karlijn zegt:

    Halleluja jouw weken! Mijn god, wat een plezier, liefde en lol. Ik zou het niet kunnen volhouden hoor, maar zo mee maken via jou is zo tof! En die zandduinen <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *