6 lekkere recepten voor een top ovenschotel!

Door Elske – Een hele goedemorgen/middag/avond of wanneer je dit leest:) Benieuwd naar 6 lekkere ovenschotels? Vast! Anders had je niet op deze titel geklikt, haha. Ik heb 6 lekkere ovenschotels van GWESSE voor je bij elkaar gezocht. Klaar voor? Lees dan mee!

Vegetarische Italiaanse ovenschotel
Één van mijn all time favorites als ik geen zin heb om te koken, maar wel in veel groentes met wat kaas, is deze ovenschotel. Ik maak hem vaak alleen met of courgette of aubergine, maar Leonie gebruikt in dit recept beide en dat lijkt mij ook heel lekker! Ook snel maar eens proberen 🙂

Deze ovenschotel is makkelijk, goedkoop en smaakt heerlijk met wat ciabatta of pasta pesto!
Deze ovenschotel is makkelijk, goedkoop en smaakt heerlijk met wat ciabatta of pasta pesto!

Nacho-ovenschotel met gehakt, guacamole en heeeel veeeel kaas
Wat is er meer comfortfood dan nacho’s? Nacho’s met heeeeel. veeeeel. kaaaaaas. Precies volgens dit recept. Serveer er nog wat crème fraiche, chilisaus of salsa bij je bent intens gelukkig, zelfs als je dat op dit moment niet (helemaal) bent. Snappie? 🙂

Hallo daar overheerlijke nacho's!
Hallo daar overheerlijke nacho’s!

Ovenschotel met aardappelpuree, spinazie, feta en twee soorten kaas
Titel klinkt prima toch? Het recept is volgens Leonie nog beter! Zo lekker zelfs dat ‘ie al twee keer op GWESSE gepubliceerd is én het vandaag nog een keer in de spotlights wordt gezet. Dat moet je proberen toch? Bij deze het recept. Bedank ons later maar, als je uitgesmuld bent 😉

Toppertje dit hoor!
Toppertje dit hoor!

Zuurkool ovenschotel met gehakt, banaan en ananas
Deze zuurkool ovenschotel zit wel in het zonnetje: de banaan en ananas voegen een heerlijk tropisch tintje toe. Klinkt misschien een beetje gek, maar is volgens Leo heel erg lekker! Typische gevalletje voor in de categorie: koken met gekke ingrediënten. Wie kent er nog één?

Deze ovenschotel lijkt me ook erg lekker met extra spekjes en wat rozijnen!
Deze ovenschotel lijkt me ook erg lekker met extra spekjes en wat rozijnen!

Griekse ovenschotel met aubergine, rijst en geitenkaas
Zin in een ovenschotel, maar geen zin in aardappel(puree)? Dan is dit het recept! Naast dat het heel lekker is, is het ook behoorlijk studentikoos. Qua budget en bereidingstijd bedoel ik dan. Qua smaak doet het zeker niets af voor een restaurant waardige maaltijd. Oké, tikkeltje overdreven, maar probeer zelf maar eens! Lekker right?

Chille Griekse schotel
Chille Griekse schotel

Italiaanse gehaktballen met tomatensaus en mozzarella uit de oven
Niet echt een schotel te noemen, maar dit gerecht komt zeker weten uit de oven. En lekker dat het is! Hier geserveerd met pasta, maar wat dacht je van deze Italiaanse ballen op een broodje? Met een beetje extra pesto en rucola. Gruwelijk lekker.

Gehaktballen op zijn Italiaans!
Gehaktballen op zijn Italiaans!

Dat waren ze alweer! Welk recept lijkt jou het lekkerst? Ga je voor Italiaans, Grieks, Mexicaans of toch heerlijk Hollands?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Leo óók! Check haar via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *