Vega ovenschotel met courgette, aubergine, peterselie, mozzarella, grana padano, rucola en pijnboompitten

Ola! Vanavond heb ik maar weer eens live gestreamd tijdens het koken. Wat overigens wel echt rete saai is, want ik vind het nog te onwennig om live tegen m’n telefoon te gaan praten terwijl ik sta te koken en er mensen meeluisteren haha. Maar ik vind het wel prima om jullie mee te laten kijken terwijl ik Goddelijke maaltjes sta klaar te maken in mijn minikeuken, dus. Volg lterveld op Periscope als je ook een keer mee wil kijken!

Ik stond ook echt lekker te koken trouwens vanavond. Ik maakte een gekke ovenschotel klaar met alleen maar groentes en had daarvoor veel te veel aubergine en courgette gebakken, dus dat bewaar ik weer voor morgen (kan mooi door een couscoussalade die ik mee kan nemen naar werk!). Anyways; ik maakte een overschotel met aubergine, courgette, tomatensaus, peterselie en twee soorten kaas. En het was onwijssssssssssss lekker. Zie je hoeveel s’en? Die heb ik allemaal één voor één ingetypt. Zo lekker.

Nodig voor twee personen (bescheiden portie, maar wel genoeg): 1/2 courgette – 1/2 aubergine – 1 pakje gezeefde tomaten (ik had deze) – een pluk peterselie – 1 bol goedkope mozzarella – 2 eetlepels grana padano – pluk rucola – paar pijnboompitjes

Snijd de aubergine en courgette in blokjes en bak in olijfolie toch zeker een minuut of 8. Voeg dan de tomatentoestand toe en fijngesneden peterselie. Laat dit even pruttelen. Ondertussen heb je de oven al voorverwarmd tot 180C. Vet een ovenschaal in en doe de groentes met tomatensaus er in. Top af met stukjes mozzarella en eindig met een laag grana padano. Strooi er peper & zout over en zet dit 20 minuten in de oven. Eventueel ietsje langer, zodat de kaas nog knapperiger wordt. Maar kijk uit dat ‘ie niet verbrandt. Doe er bij het opdienen een plukje rucola op en wat pijnboompitjes. Eet smakelijk!

Nu moet ik zeggen dat ik echt weinig verwachtte van dit avondmaaltje. Ik had echt zin in groentes, maar ook wel een beetje in gezond en niet per se in couscous of pasta ofzo. Dus toen dacht ik; joh ik maak gewoon alleen de groentes met saus en top af met kaas, altijd goed. En het was dus ook echt lekker. Jeej! Dit is zeker een receptje om te onthouden :).

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER VEGA:

4 reacties op “Vega ovenschotel met courgette, aubergine, peterselie, mozzarella, grana padano, rucola en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *