Pasta met truffelolie, chilipeper, champignons, ui en knoflook

Door Elske – Hallo mensen! Laatst schreef ik dit truffelstuk en opeens kreeg ik intense cravings naar iets met truffel. Maar dan geen lullig truffel bijsmaakje, maar gewoon echt die pure smaak. Nu wil het zo zijn dat ik geen rijke tatta ben en ik me dus geen dure truffel kan veroorloven. Dus kocht ik laatst bij de Xenos (jawel, die verkopen echt té leuke food producten zo af en toe) een truffelolie. Ik wist niet of dit veel goed zou beloven en dat kwam met name door de prijs: 2,49 voor een klein flesje. Toch moest ik het meenemen om aan mijn truffel cravings te kunnen voldoen en zo fabriceerde ik vanavond een pasta met truffelolie. Benieuwd hoe dat was? Lees dan mee!

Voor één persoon heb je nodig: halve bak verse spaghetti – 100 gram champignons – rode ui – teentje knoflook – halve rode peper – eetlepel truffelolie *

* ik kocht dus die van de Xenos, maar volgens mij heeft de appie ook een variant te koop.

Snipper de ui fijn en snijd de champignons in plakjes. Doe wat olie in een pan, fruit hierin de ui aan en pers er een teentje knoflook boven uit en laat even bakken. Ondertussen zet je water op het vuur om straks je pasta in te koken.

Snijd je rode peper door midden en verwijder de zaadjes. Hou je van pittig? Streep deze actie dan door. Ik vind dat persoonlijk geen aanrader, want straks proef je de truffel niet meer. Maar hé we leven in een vrij land 😉 De gesneden peper leg je even aan de kant.

Ondertussen doe je de champignons bij je ui/knoflook mengsel en dit laat je even lekker bakken. Kookt je water? Mooi, want dan mag je verse pasta erin. Ik vind die verse pasta’s ideaal want ze hoeven maar heel kort te koken. Vier hele minuten in dit geval. Chilll!

Wanneer deze vier minuten voorbij zijn giet je de pasta af en doe je deze in een diep bord. Vervolgens roer je er de truffelolie doorheen en daarna leg je de champignons met ui en de rode peper stukjes er bovenop. Klaar!

Ik moet je eerlijk zeggen dat dit recept een beetje een deceptie was. Of dat nou kwam omdat a). mijn truffel cravings groter waren dan iets waar een supermarkt product ooit aan kon voldoen, b). ik te karig ben geweest met de truffelolie (iemand ervaring?) of c). ik een andere soort truffelolie moet gebruiken. Wie geeft mij het verlossende antwoord? Optie d). Anders namelijk.. mag ook ingevuld worden in de reacties hieronder 😉 Ik lees het heel graag, want ik móét deze pasta toch lekkerder kunnen krijgen? Let me know!

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Leo óók! Check haar via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

Eén reactie op “Pasta met truffelolie, chilipeper, champignons, ui en knoflook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *