Romige pasta met zalm, paprika en spinazie

Hallo leuke mensen en welkom bij dit heerlijke en simpele recept voor romige pasta met zalm. Gisteravond ben ik de keuken in gedoken om in 15 minuten een super makkelijke én lekkere maaltijd klaar te maken. Zo klaar en super lekker. Daar teken ik voor!

Ik maakte een romige pasta met boursin – en was even helemaal terug in m’n studententijd – met wat paprika en spinazie die toevallig nog in de koelkast lagen, gebakken zalm en pijnboompitten. Zin in? Aan de slag!

Romige pasta met zalm, paprika en spinazie

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor romige pasta met zalm, paprika, spinazie en pijnboompitten. Binnen 15 minuten op tafel!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr boursin
  • 50 ml kookroom
  • 300 gr zalmfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gr spinazie
  • 2 el pijnboompitten
  • penne

Instructies

  • Kook de pasta gaar in het aantal minuten dat op de verpakking staat. Giet daarna af en bewaar even in een pan met de deksel erop. Giet er eventueel een beetje olijfolie bij zodat het niet aan elkaar plakt.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit olie in de pan. Bak de zalm aan beide kanten gaar.
  • Snijd ondertussen de paprika in stukjes en voeg die bij de pan met zalm. Hak de zalm zodra die een beetje gaar begint te worden, in stukjes.
  • Pers de teen knoflook uit en voeg ook toe aan de pan met paprika en zalm. Doe ook de spinazie in de pan en roer alles door elkaar en laat 2 minuutjes bakken.
  • Voeg dan de kookroom toe, samen met de boursin en roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje water toe als het te dik is. Het moet echt een lekkere saus zijn, die eventueel nog een beetje kan indikken.
  • Bak ondertussen de pijnboompitten heel even aan in een droge koekenpan.
  • Roer de pasta als laatste door de romige pastasaus en serveer de pijnboompitten on top. Eet smakelijk!

En dat was een super lekkere romige pasta met zalm. De rode paprika belandde een beetje random in het recept, maar was uiteindelijk echt top, omdat het echt even een andere smaak in het geheel brengt. Verder was het lekker romig, smaakvol en behoorlijk vullend. VET nice. Aanrader!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

romige pasta met zalm

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept