Leo’s leven 141: thuiskomen van wintersport en klussen met een harde deadline

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 24 januari. In alle vroegte zit ik op m’n thuiskantoor, want Jan is sinds vandaag weer aan het werk en we kunnen wel zeggen dat het normale leven eindelijk weer even gaat beginnen. NICE. Ik heb vandaag een druk dagje voor de boeg, met een autorit naar Zaandam, een meeting met m’n agency, twee previews en hopelijk tijd voor een wandeling én om kozijnen te schilderen. En vooruit, dan ook nog een extra laagje op de commode. Maar voor al die pret begint, praat ik je bij over mijn afgelopen dagen. Die stonden in het teken van wintersport en klussen, want doordat Jan een nieuwe werk-klus heeft, moesten we dit weekend opeens als de wiedeweerga aan de slag in onze #casaripperda.

Lees je mee?

Dinsdag, woensdag, donderdag:
Ja mensen, afgelopen vrijdag heb ik geen dagboek geschreven en dat had twee redenen; het was eindelijk zonnig in ons wintersportoord dus ik zat lekker met m’n hoofd in het zonnetje te chillen én ik had echt bijzonder weinig meegemaakt die dagen ervoor. Echt zo weinig, dat ik er geen dagboek mee kon vullen.

Ik was op wintersport in La Plagne en daar hebben we van zaterdag t/m woensdag sneeuw gehad. Omdat ik niet kan skiën (uberhaupt niet goed, maar nu zwanger al helemaal niet), zat ik een beetje te bivakkeren in ons budget-huisje. Daar was ik na een paar dagen wel goed klaar mee, ook omdat je niet heel erg fijn kon wandelen in de omgeving en de woonkamer van het huisje maar één raam had waardoor je naar buiten kon kijken. Turend in de sneeuw, opzoek naar een piste, hahaha. Maar goed; ik heb me prima vermaakt met het regelen van bevalcursussen, zwangerschapsyoga, me verdiepen in draagzakken en kinderwagens, hoezen bekeken voor een Baby Bjorn wipstoel en kunst gezocht (en gevonden!!) voor in huis.

Voordat ik op wintersport ging had ik een mooi lijstje gemaakt met dingen die ik kon doen vanuit een knus huisje in de berglucht en een van die dingen was het opruimen van mijn inbox. Dat wil zeggen; ik kreeg steeds een melding dat m’n mailbox vol was en ik dingen moest weggooien. Maar dat moest vrij handmatig en ik had in m’n dagelijks leven nog niet de tijd gevonden om mails uit 2012 te verwijderen. Maar! Nu wel en dat was heerlijk. In alle rust. Een soort digitale nesteldrang kun je het wel noemen. Kan ik het huis niet aan kant maken, dan maar m’n laptop, mappenstructuur en mailbox. Heerlijk!

Hier staan we met z’n allen op de piste, op 100 m van ons huis, dat je erachter ziet :D.

Vrijdag
Vrijdag was de laatste dag van onze wintersport. Jan genoot nog een ochtendje van de pistes, ik van het zonnetje op ons balkon. Ondertussen pakte ik onze spullen in, want we zouden vrijdag einde middag alvast weer vertrekken richting Haarlem. De rest van de vriendengroep bleef nog één nachtje slapen, maar wij vinden het fijn om ‘s nachts te rijden, dus gingen we er vast vandoor.

Erg blij met de winterbanden onze Ford Fiesta, want zoals je ziet is de weg nogal besneeuwd en vrij stijl naar beneden, maar daar had de auto nul problemen mee!

Het was super rustig op de weg en de rit ging heel voorspoedig. In 12 uur zijn we naar huis gesjeest en om 4 uur ‘s nachts lagen we in bed. NICE. Zo heb je echt nog wat aan je zaterdag!

Zaterdag
Ooooh wat was ik zaterdag in m’n nopjes. Als je me inmiddels een beetje kent vind ik ongeveer het leukste aan vakantie vieren het thuiskomen en ik was dan ook helemaal in de zevende hemel in ons fijne huis deze zaterdag. God wat een groot huis, wat hoog, wat schoon en ruim. Wat veel daglicht, wat een uitzicht, wat een keuken! Alles was ons budget huisje in La Plagne niet had, hebben we thuis wel. Heer-lijk thuiskomen.

Hoewel de zaterdag bedoeld was om alvast wat klusjes op te pakken, sliepen we natuurlijk eerst uit tot een uur of 12 en bleek het daarna opeens vét mooi weer. Dus we deden een paar dingen in huis – wasjes, dat soort ongein – en reden daarna naar het strand. Die plek had ik natuurlijk gemist de afgelopen dagen, dus het was even tijd voor een inhaalslag.

Blije strandmeid

We lunchten bij Tijn Akersloot – Jan begint deze week weer met werken, dus we nemen het er nog even van 😉 – en dat was echttt verrukkelijk.

Wat een weertje!!

Daarna reden we weer naar huis en hebben we oprecht nog een paar klussen gedaan, waaronder het ophangen van de spiegel op de babykamer! Nu heb ik een beetje een gebrek aan inzicht en maten en online dingen bestellen, dus mísschien heb ik een beetje een te grote spiegel besteld, maar ik hoop dat we er nog aan wennen. Ik dacht; een spiegel is toch nooit te groot?! Maar ik denk misschien wel dat één tikkie kleiner net wat subtieler was geweest. Maar goed; we wennen er vast aan :D. (Ondertussen stond Jan z’n blik op onweer, want die ergert zich – terecht – dood aan mijn slechte inschattingsvermogen hahaha).

‘s Avonds dook ik de keuken in om simpele tortizza’s te maken van wraps met crème fraîche, mozzarella, tomaat, avocado en een variant met crème fraîche, spekjes, mozzarella en champignons. Mjam! We kropen op de bank met Heel Holland Bakt. Heerlijke zaterdag zo.

Zondag
Zondag was het wel een klusdag en ik stond al om half 10 in de kluskleren om aan de slag te gaan. Te popelen, kan je wel zeggen. We hebben een paar klussen die we snel moeten afronden, want deze week worden de deuren geplaatst op de 2e verdieping en volgende week komt de houten balustrade op de begane grond/1e verdieping. Maar voor die tijd moeten er nog dingen aangeheeld worden, geschuurd, geschilderd, afgekit en dat moet nu dus allemaal snel voordat we allebei overdag weer aan het werk zijn.

Zo stond ik op zondagochtend om 10 uur met de schuurmachine een boeideel te schuren en daarna af te lakken. Ook vulden we het plafond op en dat is vrij lelijk geworden en toen moest ik me haasten voor mijn massageafspraak om half 1 bij OIlistic.

Ik had vanaf m’n vakantieadres een zwangerschapsmassage geboekt en heb er intenssss van genoten. Dit is er zo een met een gat voor je buik en borsten en dat betekent dat ik als buikslaper na weken einddddddelijk weer eens op m’n buik kon liggen. ZO lekker. Die massage erbij is bonus, hahaha. Alleen voor dat op m’n buik liggen heb ik al geld over ;-).

Na de massage deed ik ff boodschappen voor het avondeten en daarna was het tijd voor schilderen! Ik schilderde het boeideel en gaf de commode een eerste laagje primer. Daarna waren de kozijnen boven aan de beurt en toen moest de hele boel weer opgeruimd worden. Als laatste hingen we nog even een plankje op in het toilet en daarna was het tijd voor NIKS.

Het plankje is van H&M! Dit is een affiliate link, daarmee verdien ik €0,04 per klik op de link!

Tijd om lekker in bad te gaan met een goed boek! Dat ik overigens niet aanraakte, want ik zat nog te lekker in m’n digitale nesteldrang en heb ook maar eens even de hoogtepunten op m’n Instagram opgeruimd en aangevuld, hahaha. Nu kun je makkelijk de kleuren in huis terugvinden op Insta, kun je de hele verbouwing stap voor stap terugkijken in hoogtepuntenstories en ik heb m’n FAQ ff bijgewerkt. Lekker beziggggg!

Maandag
Op maandag ging ik weer aan het werk en begon ik m’n dag met een uitgebreide planning. Ik had deze week best wat tijd om ook te klussen, dus dat komt goed uit. Verder staat de week in het teken van 2 campagnes, het plaatsen van de deuren, ik ga naar Rotterdam en heb woensdag eindelijk weer eens een werk event. Vet leuk!

Na een ochtendje werken wandelde ik voor het eerst naar het consultatiebureau – dat hier echt vettttt dichtbij in de buurt zit – en dat eerste bezoek aan deze plek vond ik alweer helemaal een belevenis van heb ik jou daar. Daarover later meer in m’n zwangerschapsupdate van volgende week.

Na het zetten van de kinkhoest vaccinatie voor de baby, deed ik gezonde boodschappen voor de komende dagen, reed ik ff langs de kringloop waar ik niets leuks zag en ben ik toen aan het klussen gegaan. Nog een keer het boeideel schuren en schilderen, nog een laagje op de commode (in een PRACHTIGE kleur, zo blij mee) en Jan helpen met z’n plinten en architraven project. Wat een werk joh. Uiteindelijk zaten we pas om half 10 op de bank. Allebei helemaal uitgeteld. En nog niet echt klaar, maar het is mooi geweest. Vanaf nu gaan we het klussen weer doen in de weekenden en avonduren én in de vrije uurtjes die ik op m’n dagen heb.

Inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik dus een soort van drukke dagje, maar ik eindig ‘m vanavond met zwangerschapsyoga bij een andere studio dan de vorige keer, dus daar heb ik heel veel zin in :D.

Ik spreek je vrijdag weer in m’n dagboek van die dag en zal je dan bijpraten over de nieuwe deuren, een avondje Amsterdam, sport, klussings en meer! Thanks voor het lezen en tot dan!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven 141: thuiskomen van wintersport en klussen met een harde deadline

  • Tippie voor de buik: als je al zo’n zwangerschapskussen (zo’n worst) hebt kun je die in een soort donut op je bed leggen en daar je buik in parkeren. En dus lekker op je buik liggen. Zo kreeg ik tot ruim week 36 nog lekker elke dag rugmassages thuis…lifesaver!

    • Hahha jaa dit probeerde ik laatst maar werd echt een walrus-situatie met moeilijk keren en ingewikkelde toestanden (wel hilarisch, niet ontspannen hahahhaa)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *