Leo’s leven 142: muurverf-ramp, event in Amsterdam en een heleboel cheesecakes

Goedemorgen gezellige mensen en welkom op vrijdag! Het is een prachtige dag en ik heb een heerlijk werkochtendje, waarna ik straks naar vriendin Marte ga voor bijkletsen en babyshoppen en I can’t wait. Maar voordat ik in m’n Ford Fiesta naar Rotterdam scheur, ga ik je natuurlijk even bijpraten over de afgelopen dagen. Die stonden in het teken van moodswings en klussings, van een lila muur die petrol werd – dit was een ramp – van eindelijk weer eens naar een event in Amsterdam én uit eten met een vriendin, tot een geweldige yogales, te korte deuren, roze koeken en vijf cheesecakes. En dat allemaal in drie dagen tijd. Lees je mee?

Dinsdag
Dinsdag was een lekkere drukke werkdag. Zoals ik in mijn vorige dagboek al schreef is Jan weer begonnen met werken en dat betekent dat het huis weer een beetje meer van mij is overdag. En dat is echt HEERLIJK. Hoe gezellig ik het ook vind met Janneman veel om me heen, is het ook zó heerlijk om echt weer even alleen met mezelf rekening te houden. Voorlopig tenminste, haha.

M’n drukke werkdag bestond uit het schrijven van m’n dagboek, m’n campagneplanningen checken en bijwerken, een winactie online zetten (je kan nog tot maandag meedoen!), foto’s daarvoor maken en voor een andere samenwerking en een call met m’n agent om wat komende campagnes te bespreken. Vet leuk.

Rond lunchtijd stapte ik in de auto, want die moest even langs de garage voor een check en dat doen we dan bij Ford Nederland in Zaandam, omdat ik de auto natuurlijk van hen leen. En terwijl m’n Ford Feestje daar even onder behandeling was, had ik een uurtje om te shoppen in Zaandam. LETS GO.

Ik struinde in alle rust door kringloopwinkel Het Goed, ben ff naar Prenatal geweest (en totaal in de war geraakt door alles wat je in een babybedje kwijt kan qua lakens en dekentjes en slaapzakken en weet ik wat allemaal niet) ennnn heb uitgebreid alle artikelen bekeken bij Loods 5 garage – de uitverkoop loods van Loods 5. Heerlijk was dit echt.

Voor het nieuwe huis heb ik echt nog behoorlijk wat dingen op m’n wishlist voor de inrichting – van nachtkastjes tot een salontafel tot verlichting, aankleding en meer – en ik maak er een sport van om dit voor zo min mogelijk geld te scoren. Vandaar ook de bezoeken aan deze uitverkoop loods en de kringloop. Vaak kun je zelf meer dan je denkt en ik heb echt zin om wat meubels te gaan omtoveren tot iets vets. Maar dat vergt dus wel even wat middagjes struinen door koopjeshoeken. Maar love it!

Overigens scoorde ik niets en ging ik alleen naar huis met een aankleedkussen en een hoes voor het aankleedkussen, haha. Maar wel erg genoten.

In de middag had ik nog een call en daarna ben ik lekker gaan klussen. De commode kreeg een tweede verflaag en die ziet er nu echt vetttt mooi uit en ik schilderde de kozijnen nog een keer, zodat de nieuwe deuren geplaatst kunnen worden. Lekker bezig!

’s Avonds ging ik naar een andere les zwangerschapsyoga dan mijn dramatische eerste les (waar ik volgende week over schrijf in m’n zwangerschapsupdate) en ik kan je vertellen; ik kon wel JANKEN van geluk over hoe fijn deze les was. Dit keer ging ik naar Glow in Haarlem Centrum en ik ken deze yogaschool (en yogajuf) al omdat ik er een tijd geleden wel vaker naartoe ging. Maar ooooooh wat is die zwangerschapsyoga fijn. Ik heb meteen een abonnement afgesloten voor de komende maanden. Zin in!

Woensdag
Op woensdagochtend zou ik lekker gaan trainen bij Robin, maar ik was enigszins gekluisterd aan het toilet wegens paprika’s en bonen de avond ervoor (zijn mijn spastische darmen niet fan van), dus ik durfde echt niet relaxt naar een sportschool te gaan :P. Dan maar even thuis trainen. En dat was prima! Ja, geen zak aan, maar ik had m’n sportkleding al aan én heb tenminste iets uitgevoerd met m’n lijf. Top!

Daarna reageerde ik op alle reacties op m’n blog, moest ik even flink wat mails uitsturen en uitzoekwerk verrichten voor een aantal baby-samenweringen die eraan zitten te komen (ZO fijn dit), hield ik me bezig met behangstalen én werd de samenwerking met Easytoys voor het komende jaar concreet gemaakt. Lekker werkdagje!

’s Middags had ik een paar uur over en besloot ik even naar de stad te gaan, want ik had een ONTZETTENDE koopdrang en ben uiteindelijk – weer – met niets thuis gekomen, haha. Wat betreft babyspullen heb ik gewoon echt nog geen idee waar ik moet beginnen en ik wil heel graag wat kopen, maar het is zo nieuw allemaal dat het me totaal overrompelt als ik in een winkel sta en dan ga ik met lege handen naar huis hahaha. Heel idioot dit. Maar goed; ik doe het er lekker mee. Wel goedkope koopdrang dit :D.

In de stad haalde ik nog wel even een proefpotje verf bij de nieuwe winkel van De Mooiste Muren in Haarlem – m’n favoriete murenwinkel in de stad – en smeerde ik dat thuis even op de muur.

We willen de lila muur in de woonkamer namelijk tóch een andere kleur. Jan en ik hebben hier in huis de regel dat als één van de twee niet blij is met een kleur na 3 weken wennen, we er iets anders mee doen. Ik vond lila wel leuk, maar Jan vond het niet zo en door de combinatie met de roze tegels in de keuken werd ik ook overtuigd dat dit niet helemaal de chique kleur is waarvoor we willen gaan. Helaasch!

Via de Flexa Visualizer app heb ik echt allerlei kleuren op de muur gevisualiseerd en opeens kwam daaruit dat Petrol een goed idee was. Vet raar, want dit had ik niet snel zelf gekozen. Ik zat zelf meer te denken aan licht peach of knal oranje ofzo, maar dat had precies hetzelfde effect als de lila wand: te snoepig.

Anyway; proefpotjes op de muur gesmeerd en van beide kleuren niet heel stellig overtuigd. Even een nachtje over slapen dan maar….

Rond half 5 moest ik me opeens haasten om naar Amsterdam te gaan, voor het eerste event waar ik in tijden weer eens naartoe ging. Het was in Bar Rouge aan de Singel en helemaal een beetje speak easy en met cocktails (mocktails voor ondergetekende) en gezellige mensen. Erg leuk om er weer eens op uit te zijn! En ik had vriendin Layla mee, die ik sinds Costa Rica niet meer had gezien. Sowieso was het schokkend om weer even een avond niet op de bank te zitten en te beseffen hoeveel avonden ik op de bank doorbeng, hahaha. In totale tevredenheid, dat wel. Maar het was ook echt ff lekker om eruit te zijn.

Na het event gingen we door naar Vatten Ramen om nog gezellig een hapje te eten en daar aten we echt een heerlijke kip-ramen. ZOOO van genoten. Ik heb nog nooit een hele kom ramen leeg gegeten en dit was het moment. Mjam! Echt een leuke avond gehad.

Om een uur of 9 pakte ik de trein terug naar huis, maar ik kon de verleidingen van Amsterdam Centraal niet weerstaan en scoorde nog even een koffietje bij Starbucks én 5 cheesecakes. Ja, 5 ja. Ik heb gewoon écht heel erg veel zin in cheesecake de hele tijd en die van Starbucks zijn toevallig echt heel erg lekker. Dus ik nam meteen maar een voorraadje mee voor de komende dagen :D. Hahaha.

Donderdag
Donderdag was niet alleen mijn vrije dag, maar ook de vrije dag van mijn 32-uur werkende boyfriend, dus we waren gezellig samen thuis.

Vandaag zouden de nieuwe deuren van de bovenverdieping geplaatst worden én ik moest even naar de verloskundige. Dat viel precies op hetzelfde moment, dus ik ging in m’n eentje naar de VK – alles was goed – en Jan bleef thuis om te helpen met de deuren.

Bij de verloskundige nog ff verliefd geworden op de kleur van deze kast. Weet iemand welke kleur dit is?

Maar toen ik weer thuis kwam, bleek niet alles volgens planning te lopen. De op maat gemaakte deuren waren per ongeluk 10 cm te kort, oepssss. Foutje van de fabriek. Kan gebeuren natuurlijk, maar wel echt zonde van die praaaaachtige deuren die echt helemaal op maat zijn gemaakt om in onze – zelfgeknutselde, je weet wel dat project dat niet van een leien dakje ging, dus je zou ook niet echt kunnen zeggen dat deze kozijnen nu een standaard maat hebben – kozijnen te moeten passen. Maar helaas; 10 cm te kort kunnen we echt weinig aan doen en dus ging de deurenmonteur weer op huus an en moeten wij nog eventjes geduld hebben. Sad.

Maar ik kan er altijd wel om lachen, dit soort dingen. Kan gebeuren, toch?

Rond lunchtijd hadden we een koffiedate met een vriendin, die niet alleen roze koeken mee had, maar ook praktisch aan had getrokken en dat was helemaal heerlijk, haha. Vetttt gezellig even bijgekletst. En daarna was het tijd voor klussingsssss!

Ik ging naar de bouwmarkt voor de petrol verf – hoewel ik er qua kleur nog niet helemaal uit was, maar fuck it ik wil die muur geschilderd hebben – en kwam thuis met huismerk verf, omdat deze Little Greene kleur (Mid Azure Green) kennelijk alleen in huismerk gemengd kon worden. VET irritant, want ik wilde het liefst reinigbare verf van Sigma, omdat in de toekomst dit muurtje dénk ik een hoekje voor kleine Sev wordt. Maar goed; dat lossen we tzt wel weer op.

Normaal kies ik ook nooit voor huismerk verf, sinds dit fiasco, maar omdat het nu niet anders kon en ik slightly hangry was én gewoon last heb van besluiteloosheid door zwangerschap kon ik niet nadenken en ging ik er maar gewoon voor. Huismerk groene verf; een groot risico. Want groen is sowieso al een lastige kleur om dekkend te krijgen en huismerk is gewoon waardeloos. Voor alle mensen die in mijn DM zitten en vertellen dat ze echt prima hebben geschilderd met huismerk; zal allemaal wel, ik begin er niet meer aan. Je moet echt eens schilderen met een goed merk om het verschil te merken en dan wil je nooit meer anders, haha. En met goed merk bedoel ik dan: sigma, sikkens of duurder ;-).

Nou goed; ik begon toch aan m’n verfklus en zoals je al van mijlenver aan kan zien komen: dit werd een ramp. De eerste laag zat er zo op en trok ontzettend raar in. HEEL vlekkerig en wat ook frappant is; de verf vloeit totaal niet. Nat in nat schilderen is er bijna niet bij, want de verf droogde super snel (terwijl er al voorstrijk en drie andere verflagen op de muur zitten!) en óók frappant was dat je ontzettend goed verschil zag tussen schilderen met een kleine roller en een grote roller. Dat hoort ook echtttt niet. Echt totale mislukking dit.

Maar om het positief te bekijken: de kleur vonden we wel mooi. En het was een klein hoekje, dus het was ook zo gepiept om er nog een laagje overheen te schilderen. Uiteindelijk heb ik in een paar uur tijd – tegen alle verfregels in – drie lagen erop gesmeerd. De verf was zo snel droog, dat ik wel vond dat dat kon. En ik moet zeggen; het zit er nu redelijk goed in. Ik denk dat ik er vandaag einde dag nog één laagje op smeer, maar dan ben ik wel tevreden. En de kleur is awesome. Maar! Dan heb ik er dus wel uiteindelijk 4 (!) lagen op zitten. Totale idioterie.

Anyway; ’s avonds waren we kapot, douchten we de dag van ons af en installeerden we ons op de bank voor een filmavondje. We keken Narvik, wat echt wel een mooie oorlogsfilm is én bestelden patatje stoofvlees bij een voor ons nieuw adresje in Haarlem. En dat was VERRUKKELIJK en je kan er alles over lezen in deze blogpost over eten bestellen in Haarlem.

En dat beste mensen, waren de belevenissen van de afgelopen drie dagen. Best wel vol en gezellig he? Oh en dan heb ik nog niet echt verteld over de moodswings, maar ik heb af en toe dat opeens m’n endorfine echt totaal op lijkt te zijn en echt een totaaaaaale blegh-bui voor een paar uur. Maar daarna voel ik me weer prima. Zal de zwangerschap wel zijn, maar dit gebeurde dus ook de afgelopen dagen bijna iedere dag wel, haha. Nou goed; we doen het er mee.

Anywayyyy het is nu dus vrijdag en ik ga zo richting Roffa. Verder heb ik vanavond een avondje met mezelf op de bank – hoog tijd – en dat betekent maar één ding: chinees bestellen. VEEL zin in. Verder hebben we dit weekend een koffiedate en klus-plannen, want volgende week komt de trap balustrade en voor die tijd wil ik de muur in de woonkamer goed hebben én de trap nog een keer schilderen, zodat dat allemaal klaar is. Ennnn we gaan naar IKEA! Ik denk zelfs dat we weer ff bij IKEA uit eten gaan want lov dat, maar verder moeten we allemaal babyspulen daar kopen én gaan we een gewelllllldige boekenkastenwand DIY’en en hoewel dit weinig prio heeft, gaan we er toch dit weekend mee beginnen #ZININ!

Ik praat je dinsdag weer bij en wens je een heel fijn weekend!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Leo’s leven 142: muurverf-ramp, event in Amsterdam en een heleboel cheesecakes

      • Wat veel mensen niet weten is dat watergedragen verf niet betekend dat het door de gootsteen gespoeld kan worden. Het blijft een chemisch goedje wat schade toebrengt aan het milieu dus altijd het spoelwater even opvangen en apart afvoeren (naar de milieustraat met restjes verf of anders uit/in laten drogen en als het hard is mag het weggegooid worden bij het restafval. Spread the word 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *