Leo’s leven #140: zwanger op wintersport

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 17 januari. Ik schrijf vandaag vanuit bed, lekker ingepakt in warme dekens in een ijskoude kamer van ons chalet in het wintersportgebied La Plagne, in Frankrijk. Welkom op wintersport!

Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen dagen, die veelal in het teken stonden van zwanger in de bergen zijn- wat kan wel, wat kan niet-, maar ook neem ik je mee in een drukke vrijdag voor de vakantie. Lees je mee?

Vrijdag:
Zoals ik in mijn vorige dagboek al schreef stonden er vrijdag allerlei to do’s op de planning. Van koffie drinken met de poezenoppas tot het hele huis opruimen en logeer-klaar maken, werk afronden, wintersportkleding passen en boodschappen doen. Maar met een goede planning kwam dit allemaal goed!

Zeer leuke onderbreking van de dag: het eerste zelf gekochte pakje voor Baby Sev (werknaam) kwam binnen en ik ben verliefd!! Het is een fleece jasje dat veel te groot is nog, dus echt pas voor volgend jaar winter, maar voor 11 euro kon ik hem niet laten liggen. ZO CUTE. Hij is van H&M.

Na het avondeten – kliekjes uit de koelkast – was het tijd om m’n tas in te pakken voor wintersport. Nu was ik niet van plan om de piste op te gaan, maar je moet wel warmte kleding aan in zo’n oord waar het al gauw -10 is overdag. En dus was het tijd om m’n wintersportkleding eens even te passen. In principe stond dit de hele week al op de planning, maar druk druk druk (en heet en onhandig om met die zwangere buik je heel vaak om te kleden). Maar! Moment of truth en het was teleurstellend, hahaha. De thermolegging past onder m’n buik door, maar daar is alles mee gezegd. M’n jas wilde niet dicht en m’n broek past alleen met gulp open. Gelukkig had Jan nog bretels liggen én mag ik Jan z’n normale – waterdichte – winterjas aan en dat is top. Wintersport is toch al niet echt een fashion-vakantie, dus een veel te grote jas met daaronder een zwangere buik is een prima outfit voor deze meid.

Na de passessie was het tijd voor een baddersessie. Tijd om nog even écht lekker te ontspannen, voor we op vakantie gaan. Terwijl Jan nog wat stofzuigde en z’n eigen kleding bij elkaar raapte, lag ik lekker te chillen in warm water <3.

Oeiii wat zie ik er moe uit

‘s Avonds gingen we vroeg naar bed en om half 4 de volgende ochtend ging de wekker. Tijd voor vakantie!

Zaterdag:
Zaterdag was een volledige reisdag. Om 4 uur ‘s ochtends reden we weg uit Haarlem en tussen 4 en 5 uur ‘s middags kwamen we aan in La Plagne. De reis ging super snel en was een stuk beter te doen dan ik van te voren had gedacht. We stopen ongeveer om de 2,5 uur en dan kon ik even m’n rug strekken, een stukkie wandelen en… plassen. Want dat moest ik véél meer dan voorgaande jaren. Verder had ik eigenlijk verwacht dat ik echt van geen meter zou zitten in de auto en viel dat alles mee. Chill!

Met de nieuwe podcast van de makers van Brand in het landhuis – de gestolen schilderijen van Jopie nog wat – vermaakten we ons prima, maar we vonden de podcast beide niet héél denderend en hebben de helft van de tijd ook gewoon gezellig gekletst over van alles. God, wat ben ik toch gek op roadtrips met Jan.

Ergens tussen 4 en 5 kwamen we aan en meetten we de rest van de groep in La Plagne. We zijn namelijk op wintersport met 6 vrienden – met z’n 8en in een huis dus – en dat is rete gezellig.

De eerste avond stond in het teken van lekker eten, bijkletsen, plannen voor de week maken en natuurlijk… warme chocolademelk <3.

Zondag:
Zondag was de eerste echte vakantiedag. De groep ging lekker een dagje skiën en ik bleef in het huisje achter om mezelf te vermaken. Beetje uitslapen, beetje theedrinken op het balkon in de sneeuw, klein wandelingetje buiten en that’s it. Fysiek kan ik hier niet zo veel, want bergje op en af wandelen is conditioneel een uitdaging (ook op deze hoogte) én met m’n rugpijn ook niet het allerlekkerste ooit. En skiën mag je vanaf week 12 al niet meer, dus ik chill ‘m gewoon een beetje rondom de piste. Bovendien zitten we al best hoog en mag je als zwangere maar tot een bepaalde hoogte, dus echt de berg op is ook geen optie. Maar; ik vind het allemaal wel prima. Lekker ontspannen weekje zo.

‘s Middags dook ik de keuken in om te beginnen met de auberginestoof die ik ‘s avonds zou opdienen. Voor 8 man is dat nogal een gerecht dat wat voorbereiding nodig heeft, dus om 2 uur stond ik al aubergines te bakken in het kleine kutkeukentje :D.

‘s Avonds aten we gezellig met z’n allen en na het eten was het tijd voor spelletjes. Vorig jaar heb ik een campagne gedaan voor het spel Sequence, op Instagram, en sinds dien ben ik echt verslaafd aan dit spel. Het is zoooo leuk en je kan het echt spelen met heel weinig of heel veel mensen. Dus we namen het mee op wintersport en speelden het zondagavond voor het eerst met 8 mensen en dat was VET leuk. Helemaal hysterisch en erg hard verloren met mijn team, maar wel echt een leuke avond gehad. NICE!

Maandag:
Op maandag vertrok de groep om half 10 weer richting de piste en ben ik lekker terug mijn bed in gekropen om aan het werk te gaan. Ik had helemaal zin in een weekje even buiten de deur werken. Gewoon even zo’n week waarin je wat achterstallige dingen kunt doen, zoals je mailbox opruimen en veel dingen regelen. Van kinderdagverblijven tot een bevalcursus en van tekeningen voor de balustrade in huis tot de retour van de droger. Heerlijk man, om dat even in alle tijd en met uitzicht op een besneeuwd wintersportdorp, te kunnen doen.

‘s Middags heb ik nog even een wandeling gemaakt in het dorpje, maar het was spekglad en m’n zwaartepunt van m’n lijf ligt wat anders dan ik gewend ben dus ik ben zowaar nóg onhandiger dan anders. Slecht idee, dus na een uurtje ben ik weer lekker naar huis gegaan.

Aan het einde van de middag zijn we met de hele groep wezen zwemmen in een nét te koud zwembad en heb ik 2 minuten in een sauna gezeten om weer op te warmen en daarna was het tijd voorrrrrr KAASFONDUE!

Iedere avond kookt een ander stel en dit keer zetten Paul & Kyr ons een geweldig kaasfondue voor, mét pregnant proof variant die gemaakt werd met appelsap in plaats van wijn. Vet heerlijk joh! En daarna was iedereen knockout en was het tijd om naar bed te gaan.

Inmiddels is het dinsdagochtend en lig ik té lekker in bed, helemaal ingepakt. Tot nu toe is het weer trouwens echt nul zonnig en er valt heel veel sneeuw. Wat voor de pistes wel lekker is (hoewel je niks ziet), maar hopelijk komt er later deze week ook nog een zonnetje tevoorschijn.

Anyway; ik chill ‘m wel lekker in het huisje en doe lekker rustig aan. Vandaag op de planning? Dit dagboek, één werkmail en een campagne live zetten. Om 2 uur komt Jan van de berg en gaan we samen even het dorpje ontdekken en vanavond duik ik de keuken in om een citroenrisotto te maken voor 8 man. Zin in!

Vrijdag ga ik je als het goed is weer bijpraten in een dagboek, maar het wordt ook de mooiste dag van de week – met eindelijk zon!! – dus er is ook een kans dat dat ‘m niet wordt. Maar we zien wel.

Ik hoop dat je het leuk vond om dit alvast te lezen en spreek je snel weer! Groetjes uit de bergen!

PS: ooooh wat mis ik Teddy hahaha, maar hij is in goede handen bij de poezenoppas. Hij was zelfs al bij dr op de bank komen chillen én ligt ‘s avonds gewoon met haar in bed. YES! Verder heb ik ook al weer zin om thuis te komen en in mijn eigen bed te slapen én zin in een klusweekend, want Jan heeft opeens weer werk en nu moeten we dit weekend heel hard aan de bak én ik heb zo’n zin om met de babykamer verder te gaan – ben hier op wintersport allemaal leuke dingen online aan het shoppen – én er is een grote bestelling van Westwing geleverd thuis en ik kan niet wachten om het uit te pakken. God, wat is het toch heerlijk. Ik geniet hier echt intens en heb nog helemaal niet de ik-wil-naar-huis-vibe die ik voorgaande vakanties had – waarschijnlijk echt doordat ik zo lekker aan het chillen ben – maar ooooh wat gaat het leuk zijn om weer thuis te komen over een paar dagen 😀 Groetjes van een blije meid :D.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *