Leo’s leven #139: GoT seizoensfinale, kraamvisite en de trap schilderen

Goedemorgen goed volk en welkom op de eerste vrijdag de 13e van dit jaar! Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen dagen; de dagen waarop we onze trappen groen schilderden, we Game of Thrones eindelijk uitspeelden, ik op babybezoek ging in ’s Graveland, Ted vier uur opgesloten zat in de slaapkamer en er een fijne interieur-samenwerking online kwam. Lees je mee?

Dinsdag:
Mijn dinsdag was een prima dag. Om 8 uur ’s ochtends begon ik met werken, zodat ik om 10 uur even twee uur pauze kon nemen voor kraamvisite bij een vriendin met een inmiddels 3 maanden oude baby. Vet gezellig was dit. Ze woont in ’s Gravelande en dat vind ik zooo’n mooi gebied en echt een prachtige plek om naartoe te rijden. Ik heb echt genoten van de rit van bijna een uur met lekker een podcastje op (Ik ken iemand die).

Daarna was het tijd voor lunch thuis – een restje pasta van de vorig dag – en ging ik weer aan het werk. Ik maakte content voor Westwing, waar je nog t/m a.s. zondag 15% korting krijgt op Westwing Collection met de code 15LEO, dook in catalogi voor een andere interieursamenwerking en wandelde nog even langs het PostNL punt om wat pakketjes van m’n kledingverkoop op de post te doen. Lekker dagje!

’s Avonds keken we weer Game of Thrones. Bíjna het einde.

Woensdag:
Op woensdag begon ik m’n dag sportief bij Robin in de sportschool. Dit keer ging het sporten best wel lekker én voelde ik me achteraf oké. Ik bestelde meteen bij Flink wat boodschappen voor een broodje kipfilet met avocado, truffelmayo en pijnboompitten, zodat ik niet zo in zou kakken na het sporten, als ik anders wel doe. Mjam!

Daarna moest ik Jan fotograferen voor een heuse influencer-klus (op zíjn insta dus), beantwoordde ik de reacties op mijn blogs van de afgelopen week en toen was het tijd voor een uitgebreid artikel over mijn nieuwe keuken. Het is m’n voornemen om het bloggen weer echt goed op te pakken dit jaar, omdat er vorig jaar enorm bij in schoot, door de verbouwing. M’n doel is om iedere maand een artikel te schrijven over mijn zwangerschap, over het interieur (ik heb nog zo veel te vertellen) en dat naast de tweewekelijkse dagboeken en tenminste één (maar liever twee) recept(en) per week. Ik vind het zó lekker om te schrijven, dat ik hier echt de tijd voor wil maken in m’n agenda. Maar het vergt wel wat planning :D.

Anyway; erg blij met het artikel over de keuken dat nu online staat, maar het foto’s maken en bewerken zorgde er wel voor dat ik de boel nu té roze vind, hahaha. Een mening die Jan al verkondigde, dus ik denk dat we binnenkort weer het lila muurtje in de woonkamer een andere kleur geven :D. Zo blijven we bezig 😉

’s Avonds was het Jans beurt om te koken, terwijl ik naar mijn allereerste lesje zwangerschapsyoga ging. Daar verheugde ik me enorm op en het was werkelijk een TOTAAL fiasco. Maar daarover schrijf ik in m’n volgende zwangerschapsupdate, begin februari hahaha. Nu al zin in.

Omdat ik totáál niet zen uit de les kwam, was het tijd om onze Game of Thrones marathon voort te zetten én af te sluiten. We hadden nog drie afleveringen van het laatste seizoen – lange afleveringen kan ik je vertellen – maar als je er dan eenmaal in zit, dan wil je het ook af kijken.

Om half 1 lagen we in bed, hahaha. Echt blij dat we nu weer klaar zijn met Game of Thrones, maar het was echt geweldig om alles voor een tweede keer te kijken en het is verrassend hoeveel ik alweer vergeten was. Ik wist nog wel wie ie dood zou maken op het einde, maar wat daarna gebeurde was ik allemaal alweer totaal vergeten. Heerlijke serie.

Donderdag:
Donderdag was mijn vrije dag en dat betekent…. klusdag! Terwijl Jan alle voorbereidingen trof voor het schilderen van de trappen, hield ik me even bezig met het huishouden. Wasje hier, wasje daar; alles klaarmaken voor Wintersport.

’s Ochtends kwam vriendin Amanda nog even gezellig op de koffie om de bouwval én mijn babybuik te bekijken en daarna ging ik aan de klus. Tijd om de trappen groen te schilderen!

Dit is een before foto. We hadden nog niets met de trappen gedaan, sinds ze ergens in april of mei vorig jaar waren geplaatst. Tijd voor een likje verf!

We kozen voor de kleur Windmill Lane van Little Greene. Dat is dezelfde kleur als die we in ons vorige huis achter de eettafel hadden en we vinden het allebei zo’n mooie chique kleur, dat het perfect past in dit interieur. Het is tevens een vergelijkbare tint als de gietvloer. Nou moet ik zeggen dat we eerst van plan waren om de trappen licht perzik te schilderen, maar daar zijn we echt opeens van afgestapt toen het huis te roze werd, hahaha. Misschien dat ik die kleur wel gebruik voor de lila wand ofzo. Nou goed; we kijken wel :D.

In ieder geval is het echt prachtig geworden, maar moeten we het helaas nog wel een tweede keer overschilderen. We maakten de fout om te kiezen voor huismerk verf in plaats van écht goede verf van bijvoorbeeld Sikkens of Sigma (was niet beschikbaar in de bouwmarkt) en dan zit je op de blaren, want het is wel el cheapo, maar je moet dan wel écht twee keer schilderen. Nou goed, komt na de vakantie wel :).

Echt jammer dat de ‘after’ foto in het donker moest, maar geloof me als ik je vertel dat dit er binnenkort heel mooi uitziet hahaha.

Ondertussen zat Teddy opgesloten in de slaapkamer, omdat hij altijd op de trap zit te chillen en we veel te bang waren dat die sukkel met z’n witte bibs op de vers geschilderde groene trap zou gaan zitten. Maar Ted vond het echt HEEL erg om op de slaapkamer te zitten – met z’n eten, drinken en toilet – dat hij 4 uur lang heeft staan miauwen voor de deur. Dat je denkt; ga gewoon lekker ff tukken op bed, dat doe je normaal ook. Maar nee; die dichte deur was écht heel erg, volgens dramapoes Teddy.

Toen ik ‘m om half 9 ’s avonds bevrijdde, week hij geen seconde van m’n zij. We moesten samen op de bank knuffelen, samen de keuken opruimen, samen naar het toilet. Gek beest, hahaha.

’s Avonds was ik kapot en hielden we restjesdag. I.v.m. wintersport is het wel zo chill om de koelkast zoveel mogelijk leeg te eten, dus mijn avondeten bestond uit twee gehaktballen in dadelsaus met couscous, als dessert een zak Lay’s chips en als tweede toetje een tompouce. De vijfde deze week :D.

Inmiddels is het vrijdagochtend en heb ik een hele drukke dag voor de boeg. We rijden vannacht weg voor Wintersport 2023, maar voor die tijd ga ik nog even koffie drinken met de poezenoppas (die de hele week in ons huis woont), heel veel dingen voor werk doen, het hele huis schoonmaken en bedden verschonen, pakketjes op de post doen, naar de vuilnisstort, boodschappen doen voor wintersport en kijken of ik uberhaupt wel in m’n wintersportkleding pas. Kortom: het wordt een druk dagje!

En daarna is het tijd voor vakantie en daar heb ik zin in! Maar het is niet helemaal vakantie, want ik neem mijn laptop gewoon mee en ga ook gewoon mijn dagboeken schrijven, want wintersport of niet; deze zwangere meid is op geen piste te bekennen, hahaha. Ik ga wat wandelen, uitslapen, veel in het huisje chillen en boeken lezen en that’s it. Met mijn zwangere buik en rugpijn ga ik het mezelf (en anderen) niet aandoen om op een piste te verschijnen op ski’s, dus het wordt denk ik een chill weekje. Zin in! En ik neem je dus gewoon mee op vakantie, in m’n dagboeken en op Insta. Gezellig!

Voor nu wens ik je een fijn weekend en ik spreek je dinsdag weer :D.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

13 reacties op “Leo’s leven #139: GoT seizoensfinale, kraamvisite en de trap schilderen

 • Kirsten zegt:

  Hele mooie kleur op de trap! Overigens hebben wij de trap vorig jaar gedaan met wel een of andere speciale lak van Sigma die professionele schildervriend van m’n ouders ons had aangeraden, maar ook die moest gewoon twee keer (had hij wel van tevoren gezegd dus wisten we ook wel) en ook nog grondlak. Dus denk dat je met zo’n kleur sowieso wel twee lagen nodig hebt, zeker ook aangezien het veel meer te verduren heeft dan bijvoorbeeld een kozijn. Fijne soort van vakantie! 😉

  • Jaaa over het algemeen moet je alles twee keer schilderen, maar met andere verf vind ik de dekking toch wel echt beter en kun je nog twijfelen over of je een extra laag moet. NU is het wel echtttt overduidelijk. Maar goed; plannen we binnenkort gewoon in 😀 Blijft de verf bij jullie goed zitten?

   • Kirsten zegt:

    Ja blijft echt supergoed zitten en ook schoonmaken is makkelijk. We hebben de eerste weken er expres niet met schoenen op gelopen, maar ook bijv hakken kan nu prima zonder dat je iets ziet.
    Wij hebben alleen de fout gemaakt om een hele lichte kleur te kiezen, waardoor je echt elke kattenhaar erop ziet dus als de kat een paar keer heen en weer is gelopen ziet het er weer niet uit. Wat dat betreft is het denk ik wel verstandig dat jullie voor deze kleur zijn gegaan ipv iets als peach 😉

   • Welke verf zou je adviseren voor de trap? Vind je huis echt mega tof! Leuke inspiratiebron 😀

   • Gewoon traplak en het liefst van een goed merk ;-). Wij hadden histor en dat moest in twee lagen omdat het dramatisch dekte en het laat nu ook best snel los. Ik zou in de toekomst voor sigma of sikkens kiezen!

 • Leuk om je week weer te lezen, vind de kleur van je trap echt prachtig! Meteen zin om een muur in deze kleur te verven 🙂 (*gaat vanmiddag naar de bouwmarkt voor verf)
  Tipje neem Sigma s2u nova satin en geen sigma s2u nova traplak, daar zit anti slip in en trekt meeega veel vuil aan dat er lastig afgaat.
  Veel plezier op wintersport!

  • Oeeeh goeie tip! Wij hebben nu histor gebruikt en doen dat voor de tweede laag ook, maar hoop dat het niet zo is dat vuil er heel erg op blijft zitten… We gaan het meemaken hahaha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *