Pizza van bloemkoolbodem met tonijn, olijven, mozzarella en parmezaanse kaas

Door Elske – Joehoe leuke mensen! Laatst wist ik écht niet wat ik zou gaan maken voor het avondeten. En wat doe je op zo’n moment? Juist ja, door de recepten van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.nl scrollen. Tenminste, dat deed ik. En zo kwam ik dit recept van Leo tegen en daar had ik VET veel zin in.

Heel toevallig had ik nog een bloemkool pizzabodem in mijn vriezer en een blikje tonijn in één van mijn keukenkastjes. Ik kocht de pastasaus waar Leo het in dit recept over heeft, want die schijnt erg goed te werken als pizzasaus. Dat moest getest worden! Ik verzon er de olijfjes en mozzarella én parmezaan (want pizza = veel kaas) uit mijn koelkast bij en zo ontstond dit recept. Benieuwd of dat lekker was? Lees dan mee!

Voor 1 persoon: 1 bloemkoolbodem voor pizza * – half blikje tonijn – 1 eetlepel tomatenpuree – 2 volle eetlepels pastasaus met italiaanse kruiden – halve ui – 8 olijven – halve bol mozzarella – 2 flinke handen parmezaanse kaas
* ik had die van het merk Magioni en was hier heel tevreden mee.

pizza_bloemkool_tonijn_2

Voordat we beginnen: ik las in Leo’s recept dat ze de bodem te vochtig vond. In de reacties las ik de tip om de bodem eerst kort af te bakken. Thanks voor deze tip! Want mijn pizza was mega knapperig: love it!

Bak je bloemkoolbodem dus eerst af. Doe dit voor zo’n 6 minuten op 220 graden. Ondertussen kun jij alvast alle ingrediënten snijden. Begin met de ui: snijd deze in dunne halve ringen. Snijd de olijven in halfjes. Laat het blikje tonijn uitlekken en roer er even met een vork doorheen. Zo krijg je straks geen hele hompen tonijn op je pizza.

Na 6 minuten haal je de pizzabodem uit de oven. Laat even afkoelen en smeer daarna de tomatenpuree uit over de bodem. Verdeel de pastasaus daar overheen. Het makkelijkst verspreid je dit met de bolle kant van een lepel. Prima, bijna klaar!

Verdeel eerst de ui, dan de olijven en vervolgens de tonijn over de bodem. Verscheur de mozzarella en verdeel, samen met de Parmezaanse kaas, over de pizza. Maak eventueel af met wat peper en klaar! Hij kan nu de oven in. Bak de pizza af voor 20 tot 25 minuten in de oven, afhankelijk van hoe knapperig jij lekker vind. Ik vond mijn goed na 23 minuten. Ik houd van knapperig zoals je ziet 😉

Dit was mijn eerste keer dat ik een pizza van bloemkoolbodem at. Ja echt. Als foodie probeer je de nieuwste hypes direct zou je denken, maar hype leek me niet zo geweldig. Guess what? Verkeerd gedacht. Dit recept was ECHT goed. Serieus, je proeft niet eens dat de bodem van bloemkool is. Of dat nu komt door de overheersende smaak van tonijn, de goede pizza (of pasta?) saus of doordat de bodem van een merk is wat is gespecialiseerd in het maken van dit soort groentebodems voor pizza is de vraag, maar het maakt mij niet uit want dit was top. Aanrader!

OH. en Ps. Thanks voor de pizzasaus aanrader Leo; dit is echt een goede!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *