Hey hey! Ben jij ook gek op pasta pesto recepten en kan je wel wat inspiratie gebruiken om te variëren met ingrediënten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Pasta pesto is echt mijn ultieme maaltijd om klaar te maken als ik even makkelijk en snel iets wil koken en ik heb er in de afgelopen jaren een sport van gemaakt om er zoveel mogelijk varianten van klaar te maken. Van pasta pesto met zalm tot pasta pesto met gegrilde paprika of gebakken parmaham. Oeeeh bij het schrijven loopt ‘t water me al in de mond.
Ik gebruik voor pasta pesto recepten eigenlijk altijd een pesto die ik zelf maak óf ik koop de groene pesto uit het borrelschap van een supermarkt. Die vind ik net wat lekkerder van smaak dan groene pesto uit een potje.
Het is trouwens echt heel simpel om zelf pesto te maken en wist je dat je het ook zeker wel een week (maar misschien wel langer) gewoon in de koelkast kan bewaren? Pesto bestaat over het algemeen uit vier ingrediënten, namelijk: basilicum, kaas, pijnboompitten en olijfolie. Meng die door elkaar en je hebt al een heerlijke basis voor de recepten hieronder. Je kan er nog een beetje knoflook aan toevoegen als je dat lekker vindt, of de basilicum vervangen door dille/peterselie/spinazie voor een hele andere smaak. Ook kun je variëren tussen parmezaanse kaas, oude kaas, pecorino of een andere harde kaas die je lekker vindt. Of kies een ander nootje, zoals pistachenoten of walnoten in plaats van pijnboompitten. Kijk maar wat je doet :D.
Heb je inmiddels zin gekregen in pasta pesto? Kies een van de vijf onderstaande recepten en let’s cook!
Pasta pesto met courgette, paprika en tomaat
Dit heb je nodig voor één persoon:
- pasta voor 1 persoon *
- 2 volle eetlepels groene pesto
- 80 gram crème fraîche
- halve rode paprika
- 5 cm courgette
- 4 cherrytomaatjes
- kleine ui
- teentje knoflook
- eventueel: handje rucola(melange) & Parmezaanse kaas
Bekijk het hele recept en de bereidingswijze hier.
Pasta pesto met zalm, courgette en prei
Dit heb je nodig voor twee personen:
- 1/2 courgette
- 1/2 prei
- 2 stukjes zalm (ongeveer 400gr)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 potje groene pesto
- verse tagliatelle of spaghetti
- twee handjes rucola
- 1 theelepel sambal (deze achterwege laten als je voor kinderen kookt)
Bekijk het hele recept en de bereidingswijze hier.
Pasta pesto met parmaham, tomaatjes en rucola
Dit heb je nodig voor twee personen:
- penne
- 15 gr basilicum
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels geraspte kaas
- een scheut olijfolie
- twee handjes rucola
- stuk of 15 cherrytomaatjes
- 4 plakjes parmaham
- Ook handig: een staafmixer of een hakmolen
Bekijk het hele recept en de bereidingswijze hier.
Vegan pasta pesto met broodkruim, gegrilde paprika en gepofte tomaat
Dit heb je nodig voor twee personen:
- verse pasta uit de supermarkt (zonder ei!)
- 1 basilicumplantje uit de supermarkt
- 3 eetlepels pijnboompitten
- een scheut olijfolie
- 3 tenen knoflook
- stuk of 15 cherrytomaatjes
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 sneetjes brood
Bekijk het hele recept en de bereidingswijze hier.
Romige pasta pesto met mozzarella
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 250gr verse lasagnebladen
- 1 pakje Oatly haver cuisine of andere kookroom (250ml)
- 2 eetlepels groene pesto
- 1 bol buffelmozzarella
- een paar cherrytomaatjes
- 200gr paddenstoelen
- groene aspergetips
- 1 teen knoflook
- 1/2 courgette
Bekijk het hele recept en de bereidingswijze hier.
Dat waren 5 inspirerende pasta pesto recepten. Ik hoop dat je lekker de keuken in duikt om snel en makkelijk te koken én dat het je smaakt. Laat het vooral weten in een reactie. Eet smakelijk!
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!