Leo’s leven 147: geweldige vloerkleden, de logeer pimpen en 16 worstenbroodjes

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 14 februari! Happy Valentine’s Day! Vandaag praat ik je bij over de afgelopen dagen, die in het teken stonden van een dag in het ziekenhuis, kunst aan de muur, een geweldige loods met vloerkleden, het pimpen van de logeerkamer, worstenbroodjes, IKEA en sport. Kortom: genoeg te vertellen.

Ik schenk mezelf nog even een lekker koffietje in en dan ga ik aan de slag. Zit je er klaar voor? Let’sssss dagboek!

Vrijdag:
Vrijdag was een ziekenhuisdag. Ik moest al om kwart over 8 in het Spaarne Gasthuis zijn om bloed te laten prikken voor verschillende zwangerschapsdingen: even m’n galblaas checken vanwege de jeukende benen (niets aan de hand), m’n ijzer checken (all gucci) ennn een vrij vervelende bloedtest doen om te kijken of er sprake is van zwangerschapssuiker. Dat heeft mijn moeder gehad tijdens de zwangerschap van mijn zus én ik heb een verhoogde kans vanwege PCOS. Deze bloedtest houdt in dat je drie keer bloed prikt; om het uur en tussendoor drink je een heel goor zoet drankje. Oh; en dat alles op nuchtere maag.

Uiteindelijk hebben we tot half 11 in het ziekenhuis gezeten, maar ik kreeg maandag al de uitslag en alles is goed!

Groetjes vanuit de wachtkamer!

Vanuit de wachtkamer in het ziekenhuis kon ik lekker werken; een goede afleiding tijdens het wachten. En eenmaal thuis kon ik de motivatie ook niet echt opbrengen om iets te doen verder. Behalve ontbijten en chips eten op de bank met Married at first sight.

Om half 2 moest ik weer naar het ziekenhuis, dit keer voor een echo van mijn oksel, die sinds een paar maanden groot en gezwollen is. Maar ook daar blijkt niets aan de hand! Verdwaald borstweefsel; oftewel, ik heb een fijne cup AA onder m’n linker oksel. Prima joh, we doen het er mee.

Daarna was het tijd om wel even aan het werk te gaan, want de meid had ook gewoon wat deadlines die gehaald moesten worden. En zo geschiedde. Ik schreef een blog met pesto-recepten, beantwoordde mijn mailbox en dook nog even in de campagneplanning om e.e.a. bij te werken. En toen was het mooi geweest.

‘s Avonds maakte ik een gezond couscous receptje en daarna kwamen er vrienden over de vloer die gezellig kwamen borrelen. Ik haakte lekker op tijd af en kroop om 10 uur m’n bed in. Welverdiend <3.

Dit recept zou dus gister al online komen, maar ik vrees dat ik ook vandaag de motivatie niet vind om het uit te schrijven. Even geduld, haha.

Zaterdag:
Op zaterdag werd ik weer energiek en vrolijk wakker en was het tijd voor snode plannen. We gingen vandaag aan de slag met de kunst in de hal, hadden een bezoek aan Zaandam op de planning en ik ging de logeerkamer pimpen. NICE.

Als eerste maakte ik foto’s van het resultaat van onze hal. Die is nu bíjna klaar, op een klein kapstokje (die uit Australië moet komen, verklaar me geheel terecht voor gek) en een hangplant na, en dan ga ik er uitgebreid schrijven over wat we nou precies allemaal hebben gedaan. Maar! Op insta deelde ik alvast de foto’s van de kunst die er sinds deze week hangt en waar ik HEEL erg blij mee ben.

Het zijn twee werken van werkaandemuur.nl. Ik heb tijdens wintersport de hele website onder de loep genomen en echt gezocht op termen die ik tof vind; zoals zonsondergang, strand, surfen, fotografie, fietsen (Jans hobby), eten, ingrediënten, etc. Dikke tip om op die manier kunst te vinden die bij je past. Uiteindelijk kwam ik uit bij de werken van de kunstenaar Treechild, waar ik echttttttt helemaal verliefd op bed (I mean; ik heb deze tijger ook echt nog ergens nodig, toch??) en koos ik De Stilte (blauw) en bij dit werk van Raymond Wijngaard, wat me doet denken aan een zonsondergang. Beide werken vond ik door te zoeken op blauw; want ook op die manier kun je vinden wat je zoekt. Love it!

Overigens zijn de werken ook ingelijst door Werk aan de Muur en hebben ze ze op maat gemaakt, zodat beide werken even groot zijn. Passe-partout erbij en klaar. Oh, wat vind ik dit mooi geworden.

Deze werken heb ik gekregen van Werk aan de Muur in het kader van een samenwerking!

Na een lekker ontbijtje was het tijd om op pad te gaan. We hadden van alles op de planning en gingen als eerst naar de bouwmarkt voor verf voor de logeerkamer, daarna naar Bremer Houthandel voor een plaat voor ons DIY-bureau en daarna stapten we in de Ford Fiesta naar Zaandam voor een bezoekje aan Living Maroc. Dat is die zaak waar we het kleed in onze woonkamer vandaan hebben en vandaag gingen we kijken voor een kleed voor de logeerkamer.

We gaan voor pudding!

En oooh wat was ZO leuk. Je moet écht eens naar de loods van Living Maroc gaan, want het is echtttttt enorm en ligt VOL met geweldige vloerkleden. Allemaal hoogpolig en allemaal GEWELDIG. Mét een goed verhaal (over werkverschaffing in gelijke kansen in Marokko) en stuk voor stuk zijn het beauty’s.

Wij vielen voor het geblokte groene kleed voor de logeerkamer én werden verliefd op nog drie andere kleden, waarvan we er twee mee naar huis namen om even te testen. Maar die twee gaan terug en we gaan donderdag nog kijken voor het vierde kleed waar we allebei verliefd op werden. ZIN IN!

We waren uiteindelijk pas einde middag weer in Haarlem en allebei best moe van een druk dagje, dus ik ging alleen op de logeerkamer nog even aan de slag met lijstjes bij elkaar zoeken om een mooie gallery wall te maken en wat toffe werken zoeken (lees: in magazines en boeken die ik hier in huis had liggen) om erin te doen. Een heerlijk klusje. Morgen gaan we verder.

Moet zeggen dat m’n creativiteit wel echt aan het floreren is momenteel. Bij Action scoorde ik twee lijstjes met droogbloemen erin, maar ik zag al dat er flink wat ruimte was in die lijstjes om er zelf iets cools in te stoppen. Ik wist nog niet wat toen ik deze lijstjes voor €4 kocht, maar toen het geblokte kleed eenmaal in de logeerkamer lag dacht ik: hoe vet als ik er schaakstukken in doe!! En dat werkte best wel leuk :D.

Zondag:
Op zondag stonden we weer lekker energiek op, tijd om te klussen. De licht perzik verf had ik inmiddels in huis, dus Jan plakte de muren af (hij kan dit echt goed) en ik ging aan de slag met verfrollers en pudding-kleurige-verf. En dat werd ECHT VET.

Via instagram teken ik heel vaak even iets in een foto om te testen of het werkt en zo kwamen we tot de conclusie dat het waarschijnlijk het mooiste is als de licht perzik vlakken nog nét achter het bed uitkomen. Aan de slag!

Na twee laagjes schilderen zat het er super strak op en pakte ik meteen door. Meteen ook ff een handplantje opgehangen -ik had nog zo’n hangunit in de schuur liggen én een handplant in de badkamer staan – ennn weetjewat? Dan gaan we ook meteen maar aan de slag met de gallery wall.

Binnenkort zal ik even uitgebreid delen hoe ik het nou precies heb gedaan met indeling, werken kiezen, ontwerp maken en ophangen, maar ik kan alvast een klein tipje van de sluier laten zien als resultaat:

Hier ben ik halverwege :D.

Mocht je je trouwens afvragen waarom we opeens een logeerkamer aan het pimpen zijn? Omdat ik een samenwerking heb waarvoor deze kamer binnenkort af moet. Een mooie stok achter de deur om dit lekker in een paar weekenden om te toveren tot vét fijne plek.

Aan het einde van de middag besloot ik ook nog even het hemeltje boven het baby-bedje te hangen. Ik had een hemeltje overgenomen van m’n zus en nu ik ‘s middags een hangplant aan het plafond had gekregen, moest dit me ook wel lukken. En het resultaat mag er wezen :D. Zo gezellig <3.

Daarna was het tijd voor diepvriespizza’s en een rare film op Netflix (Glass Onion ofzo?). Niet echt een aanrader.

Maandag:
M’n maandag begon met een schoonmaaksessie in huis. Dat was er dit weekend even bij ingeschoten en het was hoog tijd. Handjes uit de mouwen en poetsen maar! Ook deed ik ff gezonde boodschappen voor de komende tijd – oké ik kocht ook zestien worstenbroodjes maar ik ben een zwangere meid en de baby heeft worstenbroodjes nodig – en daarna ging ik aan het werk.

Het was een prima werkdag die in het teken stond van foto’s maken van m’n zwangere buik voor een leuke samenwerking, de podcast van feedback voorzien, plannen, een insteek aanleveren voor 12 recepten voor een samenwerking, een shoot plannen en ik moest nog 3 recepten uitschrijven, maar de meid had er geen zin in. En daar geef ik sinds kort een beetje meer aan toe, zonder me daar heel schuldig over te voelen. Soms moet je gewoon ff op je gat zitten, als je zwanger bent en druk bent met een baby maken. Dus zo geschiedde.

Overigens heb ik echt maar een uur op m’n gat gezeten, want toen werd de nesteldrang me teveel en was het tijd voor wéér een bezoek aan IKEA.

Wederom bezig met een grappig DIY projectje :D.

Dit keer voor bakjes voor ín de commode en andere ongein. En die bakjes, die ga ik straks lekker ín de commode stoppen en vullen met gewassen babykleertjes. Zoals Jan gisteravond geheel terecht zei: “Ben jij nog wel die meid die een paar jaar geleden echt geen kinderen wilde?!”.

(Waarop mijn antwoord was dat ik kinderen nog steeds helemaal niet leuk vind. Maar baby’s wel. En m’n eigen kind toch vast/hopelijk/daar gaan we vanuit ook wel).

‘s Avonds dook ik de keuken in voor een heerlijk gezond maaltje met o.a. wraps, mango, spinazie en aubergine ennn daarna was het tijd voor zwangerschapsyoga. En ik was me een partij stijf en onflexibel en een beetje in een mweh vibe. En daarom heb ik vanmiddag voor mezelf een zwangerschapsmassage geboekt. Even de boel een beetje losmaken en lief zijn voor dit hardwerkende lijf.

Verder zit ik vandaag bijzonder slecht in m’n werkmotivatie en denk ik dat ik maar even ultiem ga genieten van zon op m’n gezicht, wat lichaamsbeweging en het inrichten van schone wasjes in babykastjes. Ik heb ook niet echt deadlines vandaag, dus ik neem het er even van. Hoewel dat wel wat onwennig voelt, maar soi.

Ik hoop dat je het weer gezellig vond om mee te lezen en ik wens je een fijne week. Mijn komende dagen staan in het teken van veel selfcare in de vorm van een massage, kapper, sport, wandelen én lekker uit eten. God ja, dat heb ik nog helemaal niet verteld, maar ik ga dus de hele week uit eten om even een inhaalslag te maken in kennis van hotspots in Haarlem!! Dus vanavond is de aftrap en gaan Jan en ik romantisch dineren bij Kloosterkeuken. Zeer benieuwd. Ik hou je op de hoogte!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Leo’s leven 147: geweldige vloerkleden, de logeer pimpen en 16 worstenbroodjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *