Leo’s leven 148: 3x uit eten, oververhit in de Apple Store en geweldige masseur gevonden

Hoi allemaal en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 17 februari. Terwijl ik zit te wachten op de monteur voor de droger – hopelijk voor de laatste keer – ga ik je bijpraten over mijn afgelopen dagen. Die stonden vooral in het teken van uiteten gaan (maar liefst 3x!), een betaalbare Teddy stoel, de 356-dagen-per-jaar-kerstwinkel, een gewellllldige massagesalon waar ALLES duidelijk is (dit is mind blowing), een zeer tegenvallende fohnsessie bij een kapper en een dramatische toestand (ontzettend HME) met een telefoon die niet werkte, tijdens een stroomstoring, compleet overgeleverd aan de goden, die eindigde met een oververhitte zwangere vrouw op een krukje in een Apple Store. Lees je mee?

Dinsdag:
Op dinsdag had ik ontzettend niet mijn dag. Noem het de dinsdag-dip, maar dan niet van een wild feestweekend maar van een weekendje nét iets teveel klussen met nesteldrang. Ik had zeer de behoefte aan even niksen en kreeg mezelf maar moeilijk aan het werk. Gelukkig ben ik eigen baas en kan ik op zo’n moment heel prima de handdoek in de ring gooien en gaan doen waar ik wél zin in heb. De babykamer inrichten en aan net gewassen hydrofieldoeken ruiken, hahaha.

Dus naast dat ik wel ff m’n dagboek schreef, het een en ander updatete op mijn blog en een paar mails beantwoordde, ben ik lekker gaan aankloten vandaag.

Ik ruimde babywasjes op en richtte de commode in – heerlijke taak. Teddy kwam er ook gezellig bij zitten, dus dat was echt helemaal kneuterig en fijn.

Daarna ging ik ff naar de winkelstraat hier in de buurt om magnesiumvlokken te kopen – wie is deze meid? – omdat dat schijnt te helpen tegen restless leggs en ik ben ietwat wanhopig. Onderweg stopte ik nog even bij de All-year-kerstwinkel om twee vette kaarsen te scoren voor op de galerij; zo’n plek waar je de kaarsen nooit aansteekt, maar waar wel iets gezelligs in de vensterbank mag staan. Ergggg blij mee.

Deze winkel zit ter hoogte van de Bruna op de Cronjé!

En daarna ging ik even langs een koffiezaakje voor bananenbrood en een decaf cappuccino met kokosmelk (óók al zo #havermelkelite) om op te drinken in de zon. Ik wilde een wandelingetje maken door een parkje hier in de buurt, maar was veel te moe om het überhaupt zo ver te schoppen in ‘t leven vandaag, dus ging ik lekker in de zon zitten op een bankje bij het grasveld voor m’n huis. Heerlijk.

Om 4 uur had ik een afspraak bij een voor mij nieuwe massagesalon in het Centrum van Haarlem. Ik had m’n yogajuf om wat tips gevraagd, omdat ik tot nu toe niet helemáál tevreden was over de massagesalon waar ik nu twee keer was geweest. Tijd om eens even een paar andere adresjes uit te proberen.

En de ervaring van Five City Spa vond ik helemaal TOP. Je reserveert online je plekje (vind ik fijn, want geen zin in bellen/appen, ingewikkeldheden; geef me gewoon een kalender waarop ik kan kiezen wanneer ik kan) en komt de salon dan alleen binnen met de QR-code die je in je mail krijgt. Vind ik chill, want zo komen er dus geen random mensen binnen tijdens de massage – dit kan nog wel eens storend zijn.

Vervolgens werd me van alles uitgelegd in de salon; waar ik even water kon drinken, waar het toilet was en naar welke kamer ik moest. Klinkt vanzelfsprekend, maar heel vaak ben je in massagesalons toch een beetje overgeleverd aan de situatie en ik vond het hier juist heel fijn dat ik wist waar het toilet was. En welke kledingstukken ik allemaal uit moest trekken en aan mocht houden. Toch fijn om te weten.

Eenmaal in de kamer werd me daar ook weer van alles uitgelegd. Op een hele fijne en rustige manier. Er werd ontzettend naar míjn behoeften geluisterd; hoe hoog wil je het hoofdsteuntje, wil je een gat waar je buik in kan, een extra handdoek over je heen voor als je het snel koud hebt? Welke muziek luister je graag; piano, natuur of yogamuziek? En wil je olie met mandarijn, kokos of iets anders?

Je ziet het niet, maar dit is zo’n tafel waar je buik in kan hangen en het is echt de hemel.

Ik voelde me écht helemaal in de watten gelegd en als klapper op de vuurpijl was de massage ook nog eens echt echt echt goed. Ja mensen; dit is echtttt een aaanrader. Midden in het centrum van Haarlem: five city spa.

Daarna was het tijd om naar huis te gaan om me om te kleden voor het Valentijnsdiner met Jan. Het was eigenlijk pure toeval dat we vanavond uit eten gingen, want ik had toevallig deze week m’n #uitetenweek gepland. Een week waarin ik weer even wat hotspots in Haarlem wilde ontdekken, om over te schrijven en aan mensen te kunnen tippen. Vanavond op de planning: De kloosterkeuken.

En dat was echt heel erg leuk en lekker. Echt een aanrader! Ik schreef er al uitgebreider over in deze blogpost met alle Hotspots voor dineren in Haarlem.

Woensdag:
Op woensdag begon m’n dag erg slecht. Ik zou gaan sporten bij Best in You, maar m’n telefoon deed het niet meer en ik had een drukke werkdag op de planning en had die telefoon zéér nodig, dus ik cancelde sport en ging dingen fixen. En zo was ik een paar uur zoet met herstarten, reservekopiëen en meer van dat soort dingen waar je echt geen zin in hebt.

Toen m’n telefoon werkte deed ik snel nog wat voor een campagne en sprong ik eindelijk onder de douche, toen de postbezorger aanbelde met de stoel die ik een week geleden had besteld bij Depot. YAY!

Zeer matige foto van het moment dat ik de stoelpoten eronder aan het monteren was en ze precies scheef eronder zette. Top. Lekker bezig Leo.

Maar! Toen de stoel eenmaal goed in elkaar zat, was ik er wel héél blij mee. Hij was best wel goedkoop voor een fauteuil en ik was bang dat de kwaliteit daardoor heel goedkoop zou zijn, maar dat valt me echt enormmmm mee. Ben er echt heel blij mee! EN hij zit top: een lang zitvlak zodat we ‘s nachts onderuit kunnen zakken met een baby op de arm, armleuningen waar je tegenaan kan hangen met baby en een heerlijk stofje. Tachtien hydrofieldoeken eroverheen en we’re good to go :D.

Ik ga alleen de pootjes nog even messing spuiten.

‘s Middags had ik een kappersafspraak geboekt, omdat m’n haar er echt al tijdens slecht bij hangt – die volle haardos waar sommige zwangere vrouwen geluk mee hebben, is hier echt aller behalve aanwezig – en dat was een heerlijke beleving, maar wel met matig resultaat haha. Het is echt goed geknipt en ziet er weer top en gezond uit. Maar ik had ook een soort fohnsessie geboekt waar ik zelf nogal gezellige verwachtingen van had en m’n haar is in tijden niet zo slap en steil geweest. Ja, net ná de fohnsessie zat het top. Maar na 10 minuten zakte het al ZO in en de rest van de dag heb ik echt met extreem steil en futloos haar gelopen, hahahha. Terwijl ik echttttt heel makkelijk haar heb waar je normaliter één keer een krultang in zet en dan heb ik 5 dagen een mooie slag. Nougoed; volgende keer fohn ik het wel weer zelf :P.

Na het kappersbezoek ging ik weer even aan het werk en ik moet zeggen dat ik er vandaag wel echt weer lekker in zat. Echt even on top of my game :D.

‘s Avonds stond er een etentje met drie vriendinnen op de planning en omdat ik tegenwoordig een vermoeide zwangere meid ben, deed ik voor die tijd nog heel even een dutje in bed. Heerlijk.

Daarna was het tijd voor een volledig vegan diner bij New Vegas in Haarlem Centrum. Een restaurant waar ze o.a. 3D geprint nepvlees hebben. Echt heel bijzonder en goed van structuur, maar ik vond de smaak helaas niet zo. Maar! Probeer het vooral zelf uit; we hebben wel echt lekkere andere dingen gegeten bij dit restaurant. En daarom staat ‘ie dus ook in m’n blog met hotspots voor dineren in Haarlem!

Donderdag:
Op donderdag begon mijn dag heel wisselend. Mijn telefoon was wéér uitgevallen ‘s nachts en leek het ‘s ochtends gewoon te doen, tot ik lekker door insta zat te scrollen met een koffietje en hij weer opeens zwart scherm gaf. En niet meer aanging. VET IRRITANTTTTTT.

Ik besloot ‘m even aan m’n iMac te leggen, misschien dat ‘ie daarvan op zou knappen. En ging zelf m’n dag goed beginnen met een baddersessie met Married At First Sight op m’n laptop, in bad. HEERLIJK.

*hier zijn geen foto’s van want… ik had geen telefoon*

Toen ik eenmaal uit bad kwam en m’n telefoon checkte om te zien of hij het weer deed, had ik nog steeds zwart scherm. En dat niet alleen, m’n iMac ging ook opeens niet meer aan… HUH?! M’n telefoon heeft toch niet een of ander virus ofzo waardoor hij het niet meer doet en dat m’n computer er nu óók aan sterft?! HOU OP MET ME.

Maar al gauw kwam ik erachter dat de stroom op de 2e verdieping eruit lag. En ook op de eerste. En ook beneden. Maar omdat ik geen internet had (wifi lag eruit en ik had geen telefoon, remember?), kon ik niet checken of dit het geval was. Dus ik in de meterkast kijken en daar zag ik alle flupjes omhoog staan. Met een rood vlaggetje. Tja; zeg jij maar of dat goed is of niet; moeten ze niet allemaal naar beneden? Wat is dat rode vlaggetje?! Ligt de stroom er alleen in mijn huis uit? Ben ik een idioot? Help?

Dus ik naar de buurman om te checken of hij wel stroom had en hij wist me gelukkig te vertellen dat het gepland onderhoud was, waarover hij een brief had gekregen. Als enige in de buurt, want ik maak altijd netjes mijn post open en heb niets gezien over gepland onderhoud en met mij een andere buurvrouw die ook van niets wist. Gelukkig was de buurman op de hoogte. Het zou een paar uur duren.

Omdat mijn telefoon het nog steeds niet deed en ik het echt bijzonder frustrerend vond – zonder telefoon kan ik nietsssss qua werk doen en ik wilde vandaag een reels opnemen en er moest een campagne live! – ben ik maar naar de Apple Store vertrokken. Op fiets, want ik ben een idioot die altijd op navigatie autorijdt en IK HAD GEEN TELEFOON dus dat kon niet. Dus ik kwam al behoorlijk heet aan in de Apple Store, waar het zo’n 38 graden was. En ik stond – ontzettend zwanger – in een veel te dikke winterjas daar aan een meneer uit te leggen dat m’n telefoon het niet deed om onbekende redenen.

Nou goed; slecht verhaal, zij kregen ‘m ook niet aan de praat en uiteindelijk besloot ik met een nieuwe telefoon naar huis te gaan. Ik had al een week op en af dat m’n telefoon uitviel en was er he-le-maal klaar mee. Ik heb dit ding gewoon echt heel erg nodig voor m’n werk en niets zo frustrerend als techniek die je dan in de steek laat om onduidelijke redenen. Dus; nieuwe iPhone 14 pro it is. Ca-ching.

Maar toennnn zat er opeens een daglimiet op m’n ING pas en kon ik de €1548 niet aftikken. EN IK KON NIET BIJ M’N BANKREKENING WANT IK HAD GEEN TELEFOON. Hete zwangere meid kreeg het nog heter.

Dus toen kon ik het met m’n Creditcard proberen. MAAR DIE CODE VERGEET IK ALTIJD EN STAAT IN M’N TELEFOON.

Inmiddels was ik echt die meid uit een film die nog net niet puffend maar wel ontzettend zwanger en rood aangelopen (van hitte, niet van woede hahaha) op een krukje in een winkel zit met het domste probleem op aarde. Ik voelde me ontzettend Bridget Jones.

Rode wangen en zeekomkommerjas als bewijs hahaha

Het ding was óók nog dat ik dus thuis die stroomstoring had, dus geen wifi, dus geen mogelijkheid om een telefoon te installeren en geen computer om ‘m aan te hangen want #geenstroom. Mijn hemel, wat een timing. En ja; ik voel me ontzettttttend havermelkelite om een uitgevallen telefoon als zo’n toestand te beleven, maar dat is gewoon even zo :D. De meid is afhankelijk, oké?

Uiteindelijk lukte de betaling en toen moesten we alleen nog even de telefoon installeren. Ik werd ontzettend vriendelijk geholpen door een man die me door het hele proces heen geloodst heeft – erg gezellig mee gekletst – en hij hielp me om de telefoon weer aan de praat te krijgen mét al mijn apps en gegevens en na een halfuur ofzo was ik eindelijk weer ietwat bereikbaar. Op huus an!

Daar was inmiddels de stroomstoring verholpen, dus ik was weer online. Alleen deed de helft van m’n apps het nog niet en had ik toch écht Instagram nodig om een campagne live te zetten.

Nou goed; uiteindelijk ben ik 1500 euro armer en mis ik al m’n whatsappberichten van deze week, maar nu heb ik wél weer een werkende telefoon en kan ik gewoon m’n werk weer doen. Wahahaha, wat een toestand.

Ik trakteerde mezelf op een sapje van het nieuwe Joe en The Juice dat net geopend is in Haarlem. Lovvvv dit soort plekken, want ik ben een luie meid en vind het heerlijk als iemand anders m’n gezonde sapjes voor me maakt. Wel ook echt weer heel havermelkelite dit en verklaar me voor gek maar nadat ik dus ruim vijftienhonderd euro had afgetikt aan een nieuwe telefoon in de categorie onvoorziene uitgaven, heb ik óók nog meer dan ZEVEN euro betaald voor een sapje van boerenkool, komkommer en selderij. Complete gekte dit.

Daarna was ik moe en ben ik lekker op de bank gekropen met Echte meisjes in de jungle. Echt helemaal niets voor mij, dit soort programma’s, maar ik had even behoefte aan leegte en niksigheid en dus was dit top.

‘s Middags kwam ik toch nog ff van m’n gat – vooral omdat ik m’n wachtwoordenboekje er op na moest lopen om op AL m’n apps opnieuw in te loggen want dat moet kennelijk en ik wist natuurlijk echt nul dingen uit m’n hoofd – en toen ben ik nog ff naar de bouwmarkt en IKEA gegaan. Dit was initieel m’n plan vandaag; ik zou nachtkastjes pimpen en in elkaar zetten en gordijnen ophangen én retourtjes doen, maar kwam alleen aan dat laatste toe.

Weer een onderdeel binnen voor het DIY bureau!

Aan het begin van de avond kwam Jan thuis van werk en kleedden we ons om om ons klaar te maken voor het volgende diner van deze week. Dit keer gingen we eten bij Deplanu, één van onze favoriete restaurants in Haarlem. Ik schreef er zojuist al een stukje over in het artikel over hotspot in Haarlem, want we hadden echt weer een gewelllllldige avond. Heerlijk.

Inmiddels is het vrijdagochtend en doet in ieder geval alle techniek het weer. Fijn! 😀 Het is ook bizar hoe afhankelijk ik opeens bleek van m’n telefoon; voor internet, betalingen, navigatie, etc. Maar ook als er een stroomstoring is, is dit all electric huis opeens een ingewikkeld verhaal. Van de verwarming die het niet doet (warmtepomp gaat gewoon uit, dus na een tijd ook geen warm water) tot een oven die het niet doet, inductie waar je niets mee kan, etc. etc. Nou ja, het was een enerverende week zo.

Vandaag is het vrijdag en is het tijd om gewoon aan het werk te gaan. Over techniek die het niet doet gesproken trouwens; ik heb net een nieuwe droger gekregen en ben as we speak een was aan het draaien, zodat ik die straks in de droger kan testen. HEEL benieuwd en héél sceptisch over of hij het nu wel gaat doen, maar het kán toch bijna niet anders dan dat hij het zo wel gewoon doet???

Nou goed; we gaan het meemaken.

Komend weekend heb ik een bevalcursus, ga ik klussen, nog twee keer uit eten ennnn verder heb ik niet zoveel plannen. Zin in!

Thanks voor het lezen en ik spreek je dinsdag weer :D.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

8 reacties op “Leo’s leven 148: 3x uit eten, oververhit in de Apple Store en geweldige masseur gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *