Vegan pasta pesto met broodkruim, gegrilde paprika en gepofte tomaat

Goedemorgen mooie mensen! Gister was het maandag en zoals je wellicht inmiddels weet eet ik op maandag veganistisch. Dat wil zeggen; op maandagavond dan. Ik maakte gister voor het eerst zelf pasta zonder ei (alleen meel en water) en maakte er een vegan pesto bij: vegan pasta pesto dus! Eentje zonder kaas. En ik kan je nu alvast vertellen dat dit echt een gruuuuuuwelijk lekkere maaltijd was. Dit WIL je eten. Echt echt echt. Klaar voor? Let’s pasta!

Nodig voor 2 personen:
– 300gr bloem
– 105 ml water
of koop verse pasta in de supermarkt, maar let op dat als je veganistisch wil koken, dat er geen ei in zit
– 1 basilicumplantje uit de supermarkt
– 3 eetlepels pijnboompitten
– een scheut olijfolie
– 3 tenen knoflook
– stuk of 15 cherrytomaatjes
– 2 rode puntpaprika’s
– 2 sneetjes brood

Bereiding:
Qua volgorde maakt het niet zo veel uit hoe je het allemaal doet. Je wil uiteindelijk; gepofte tomaatjes, gegrilde paprika’s, gebakken broodkruim, zelfgemaakte pesto en (verse) pasta hebben. Die pasta zou ik op ’t laatst maken, verder maakt het niet uit.

Ik begon met de pesto; die maak je door de basilicumblaadjes van de hele plant te mixen met 2 eetlepels pijnboompitten, 1 teen knoflook en een scheut olijfolie. Ik mix dit in een hakmolen, maar het kan ook prima met een staafmixer en zelfs met de hand; dan moet je gewoon goed hakken met je mes. Breng de pesto op smaak met peper en zout

Snijd de puntpaprika’s in 8 plakjes. Grill deze plakjes tussen een contactgrill of een tostigrill. Of in een grillpan natuurlijk. Ik vind het het makkelijkst tussen een contactgrill. Laat ze lekker zacht worden en zorg dat er mooie zwarte streepjes op de paprika’s verschijnen.

Pof de cherrytomaten in een pannetje. Doe een beetje olie in de pan, pers een teen knoflook uit en leg de hele cherrytomaatjes erbij (zonder kroontje). Doe een deksel (of bord) op de pan en pof ze zo’n 5 a 10 minuutjes. Ze zijn klaar als ze een beetje zacht worden. Hussel het af en toe door elkaar.

Maak dan het broodkruim; snijd twee sneetjes brood in stukjes en bak in een koekenpan met een flinke scheut olijfolie, 1 teen knoflook en wat grof zeezout. Bak het eventjes totdat het een beetje bruin kleurt (minuut of 2-4). Haal het dan uit de pan en laat het even afkoelen; dit is het moment waarop het knapperig wordt. Je kunt het broodkruim zo laten (nu zijn het croutons) of je mixt ze nog even fijn in de hakmolen. Dan krijg je echt broodkruim. Dit kun je ook nog eventjes opbakken om het extra knapperig te maken.

Maak dan de pasta. Ik doe meel en water in m’n pasta machine en dan komt er binnen een paar minuten verse tagliatelle uit. Vet heerlijk!

Die kook je vervolgens zo’n 2 minuten in de pan totdat ze mooi wittig van kleur zijn. Giet dit af en roer de pasta door de pesto. Top de pasta pesto dan af met: gepofte cherrytomaatjes, gegrilde paprika, een beetje knapperig broodkruim en eventueel nog wat extra gebakken pijnboompitten. Klaar is je vegan pasta pesto!

vegan pasta pesto

En dat, beste mensen, is een ontzettenddddd lekkere maaltijd. Whuuttttt! Jan en ik hebben echt GESMULD. Het was de eerste keer dat ik zelf pasta maakte zonder ei en gek genoeg werd de pasta veel romiger van smaak? Best wel chill! Ook de pesto zo zonder kaas vond ik prima. Maar de gegrilde paprika’s die maken dit gerecht echt. Wat zijn die toch lekker! Maar ook het broodkruim – die lekker knapperig on top liggen – zijn echt goed hierbij. Kortom: een super lekkere, plantaardige maaltijd. Mjam!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan pasta pesto

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *