Leo’s leven: schaatsen op natuurijs, offdays en een rotan diy-project

Goeeeedemorgen gezellige mensen! Jaaa, daar ben ik weer. Ik skipte eventjes een weekje van Leo’s leven, omdat ik bijzonder weinig gedaan kreeg. Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken, omdat ik denk dat we allemaal een beetje in dezelfde gedemotiveerde situatie zitten, maar ik dus óók en ik krijg dus ook weinig voor elkaar. Ik heb het geluk dat ik m’n werk zelf kan inrichten als zzp’er en dus heb ik vorige week besloten om echt even alleen te doen waar ik op een bepaald moment zin in heb. En omdat ik maar weinig teksten geschreven kreeg, lag vorige week even de focus op recepten online krijgen, ipv mijn dagboek <3. Wat gelukkig gelukt is.

Deze week probeer ik weer alles te combineren en tot nu toe zit ik er lekker in. Ik vermoed dat dat komt doordat we allemaal echt (tenminste; de meeste dan) een HEERLIJK weekend hebben gehad. Oh mijn god; wat was de wereld mooi. Natuurijs, overal! Sneeuw, overal! Blije gezichten; OVERAL. Mooi wel hoe je door dit vreemde jaar opeens dingen waardeert die je normaal veel meer voor lief nam. Oh; wat heb ik dit weekend genoten.

Vandaag praat ik je bij over vrijdag t/m maandag. Een weekend van sneeuwpret, geweldige natuur en een super vette klus die Jan en ik geklaard hebben. Let’s go!

Vrijdag: wandelen bij zonsopkomst
Mijn vrijdagochtend begon grandioos. Op woensdag waren Jan en ik wezen wandelen in besneeuwde duinen en die wandeling was echt geweldig. Nu besloten we diezelfde wandeling nog eens te lopen, maar dan bij zonsopkomst. Die is rond 8 uur, dus dat is best goed te doen.

Helaas was het best bewolkt nog en hadden we geen blinkende oranje zon aan de horizon vanaf het begin van de wandeling, maar alles kwam goed. Ik nam m’n camera mee – ik zeg iedere wandeling tegen Jan dat ik dat echt eens moet doen – en dat stelde niet teleur. Ik heb zooo lekker gefotografeerd en de plek was ZO prachtig. Check:

Op het einde werden we nog getrakteerd op een Vosje!

Nou, dit was me wel ff een geweldig begin van de dag <3. Dan denk je; hoppa je zit vol levensenergie laten we dan wat maken van vandaag, maar deze meid was kapot, hahaha. 7 kilometer wandelen in de ochtend is verrukkelijk, maar ik ben daarna lékker bij Teddy gaan chillen.

In de middag reed ik nog ff naar Amsterdam voor tegeltjesverf die gemengd was in groen en roze voor m’n tv-meubel-project (heb ik daar al over verteld?) en daarna sjeesde ik ff langs de supermarkt voor boodschappen voor het weekend.

Dit is de plek waar je nog verf kan laten mengen nu de bouwmarkt dicht is!

‘s Avonds had Jan een heerlijke avond met vriend Jorick die bij ons bleef slapen en heb ik me ff teruggetrokken op de bovenverdieping om met mezelf te chillen. Badderen, The Voice, Bling Empire op Netflix; dit was alles waar ik zin in had. En! Op tijd naar bed, want de volgende dag hadden we wederom sno(w)de plannen…

Zaterdag: schaatsen bij zonsopkomst!
Op zaterdag stonden we om kwart over 6 op, omdat we gingen schaatsen op de Loosdrechtse plassen. Ik heb daar een vriendin aan het water wonen en die gaf aan dat het ijs goed was. We moesten alleen wel vroeg komen, ivm verwachte drukte. Dus wij doken vrij vroeg uit de veren – Jorick ook – en vertrokken naar Loosdrecht.

In de autorit er naartoe werden we getrakteerd op een praaaaachtige zonsopkomst. Precies zo een die we de dag ervoor in de duinen hadden willen zien. Dat beloofde wat voor het schaatsen zo!

Eenmaal in Loosdrecht – we kwamen om kwart voor 8 aan – waren we net op tijd om nog een parkeerplek te bemachtigen, maar de wegen waren al behoorlijk afgesloten en we moesten nog 2,5km wandelen voor we bij het ijs waren. Niet zo erg, want het was wel een lekkere warming-up, maar we misten wel precies de zonsopkomst op ijs.

Evengoed was het er PRACHTIG. Overigens vond ik het zelf doodeng om te schaatsen. Laat mij maar gewoon op ondiep water staan, dat vind ik veel chiller dan midden zo’n meer over. Bovendien ben ik helemaal wiebelig op schaatsen. Maar wie verzínt dit ook; op een spekgladde plaat gaan staan met ijzers onder je schoenen.

Maar goed; ik heb schaatsen aangetrokken, Jans hand vastgepakt (en NIET los gelaten) en ben zo met Jan als reddingsboei over het ijs gegleden richting vriendin Suus. En mensen; wat was dit fantasssssstisch.

Uiteindelijk heb ik 6 kilometer geschaatst; twee rondjes over de Vuntus. Het ging best wel goed – aan Jans hand – en we zijn niet een keer gevallen. Maar bovenal vond ik het gewoon echt heel erg leuk en gezellig en mooi. We meetten meerdere vrienden op het ijs – allemaal prima op Coronaproof afstand – en dat maakte dit zooooo’n fijne beleving. Ik denk dat ik voor ons allemaal spreek als ik zeg dat afgelopen weekend even voelde alsof Corona weg was <3.

Na een paar uur op ‘t ijs zijn we terug gegaan naar huis. Jan ging nog even wandelen in de duinen met Jorick; ik bleef lekker thuis en viel pontificaal in slaap op de bank. HEERLIJK. Wat. een. weekend.

Zondag: schaatsen in Haarlem
Op zondag sliepen we eindelijk uit. Of naja; om een uur of 9 begon de schaatsFOMO alweer te knagen en dus stonden we om 11 uur alweer op ‘t ijs. Dit keer in de buurt van Haarlem, op de Buitenliede. Een suuuuper rustig stukje plas tussen Vijfhuizen en Haarlem. Er was echt bijna niemand te bekennen en het ijs was ook amper beschaatst. Maar het was – heb ik me laten vertellen door mijn Frieze vriend – heel mooi ijs. Ik vond het alleen doodeng want het kraakte aan alle kanten en er kwamen barsten in (Jan: “Krakend ijs breekt niet!! Het moet zetten, Leo!!”) en ik vond het wel bami en ben lekker aan de kant gaan zitten kijken. Jammer dat ik m’n camera nu niet mee had…

Daarna zijn we nog even naar De Adriaan gereden, de molen in het centrum van Haarlem. Op de weg naar de Buitenliede had ik hier mensen zien schaatsen en ik vond het zo’n iconisch beeld, dat ik hier ook écht even naartoe moest. Dus; wederom schaatsen aan en eventjes over het Spaarne schaatsen. ZO vet. Vreselijk slecht ijs, maar de locatie was echt 10 punten <3.

Daarna gingen we weer naar huis, want ik had nog flinke plannen deze zondag. Ik was deze week begonnen aan project minivliering en wilde het vandaag graag afmaken. Boven de trap hebben we een groot luik waar we vet veel spullen op kunnen bergen, maar het luik ziet er niet uit. Nu we het hele trappenhuis aan het renoveren zijn, wilden we dit ook aanpakken en dus bedacht ik dat we er rotan deurtjes voor gingen maken. Zelf. Hadden we nog nooit gedaan, dus leek me wel vet.

Eerder deze week hadden we het frame al bevestigd aan de muur en vandaag hoefden we alleen de deurtjes nog af te maken. Dat betekent; alles goed opmeten, deurtjes op maat zagen, een stuk uit de deurtjes zagen, alles offblack verven en rotan erachter zetten. Alleen aan de laatste stap kwam ik niet toe. Morgen weer een dag!

Overigens was het zondag natuurlijk Valentijnsdag! We hebben uiteindelijk tot half 8 ‘s avonds geklust en daarna nog even een romantisch diner op de bank gegeten, hahaha. Ik had eten afgehaald bij ons favoriete restaurant Café Colette en dat was erg lekker. Lekker oestertjes vooraf, een geweldige steak tartare, 2 verschillende hoofdgerechten, een cheesecake na en daarna nog een kaasplankje. Allemaal gegeten vanaf de bank; heerlijk :D. En om half 10 waren we klaar met eten en allebei he-le-maal gesloopt van het weekend. Tijd om naar bed te gaan.

Maandag: DIY rotan klus
Op maandag zat ik wel weer lekker in m’n motivatie om aan het werk te gaan. Toch zette ik nog even de ‘ik doe alleen waar ik zin in heb’ modus door en dat betekende dat ik als eerst verder ging met m’n minivliering-project. De deurtjes moesten nog een laagje offblack krijgen, het rotan moest vastgeniet worden, de scharnieren op een logische plek geplaatst worden en daarna konden we de deurtjes vastschroeven op de plek.

Rond lunchtijd waren we klaar en ik weet niet of je het op Instagram hebt gezien, maar ik ben VERLIEFD op m’n deurtjes. Echt; dit is zooooooo leuk geworden. Precies zoals ik het voor ogen had. Wat een PAREL van een plekje hier in huis. LOVE it. 😀 hahaha!

Dit was m’n bouwtekening. Behoorlijk professioneel wel, he?
Nog genoeg te doen! Op 1 maart komt iemand als het goed is de trap stofferen en daarna gaan Jan en ik het vloertje beneden tegelen 😀

Na dit heerlijke klusproject ben ik toch maar aan het werk gegaan. Maandag was uiteindelijk echt rete productief; ik werkte 5 wassen weg, maakte het luikproject af én schreef 3 recepten uit en deed nog wat andere dingen voor m’n blog. Heerlijk!

Om een uur of 7 trok ik een wijntje open en ‘s avonds was het alleen nog tijd voor chillen als een eindbaas. We keken de finale van Heel Holland Bakt terug en lagen weer lekker op tijd in bed. Mjam!

Inmiddels is het woensdagochtend; een dagje te laat wat dagboek betreft, maar ik ben gister de hele dag bezig geweest met een campagne. Ik heb maar liefst 4 veganistische gerechten gemaakt en gefotografeerd voor een samenwerking, dus ik had ff geen tijd voor andere dingen.

Vrijdag praat ik je weer bij over hoe deze week verloopt. Ik kan je in ieder geval alvast verklappen dat ik INSANE veel zin heb in vandaag; ik lig dit dagboek lekker te schrijven vanuit bed – ik werd uitgeslapen wakker en het is nog niet eens half 9 -, ga zo verder met m’n tv-meubel project, ga ff heel veel was opruimen, wandelen en koffie halen in de buurt, straks heel ff langs de stort (dat is heerlijk, want dan is m’n dakterras weer vrij van dozen en dat is top, want het wordt dit weekend vet mooi weer) en de bouwmarkt ennnnn ik ga wat blogs schrijven. Lekker dagje weer hoor <3.

Gezellig dat je weer mee las en ik spreek je vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven: schaatsen op natuurijs, offdays en een rotan diy-project

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *