Pasta pesto met courgette, paprika en tomaat

Door Elske – Je ziet dit recept en vraagt je af: ‘Staan er nog niet genoeg pasta pesto recepten op Leonie’s blog?’ Het antwoord is natuurlijk ja, maar pasta pesto is goedkoop, snel, makkelijk en ik at vanavond verrukkelijk van deze variant. Dus geef me eens één reden waarom ik dit recept niet met je zou delen 😀 Heb je die wel gevonden? Dan hoef je niet verder te lezen, maar voor de wel-geïnteresseerden: lees hieronder mee!

Voor 1 persoon: pasta voor 1 persoon * – 2 volle eetlepels groene pesto – 80 gram crème fraîche – halve rode paprika – 5 cm courgette – 4 cherrytomaatjes – kleine ui – teentje knoflook – eventueel: handje rucola(melange) & Parmezaanse kaas
*gebruik fusilli of penne zodat de pestosaus straks lekker blijft plakken

Snijd eerst de groente. Snipper hiervoor de ui, snijd de teen knoflook in fijne reepjes, de paprika en courgette in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.

Zet vervolgens water op het vuur en kook je pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Ondertussen doe je olijfolie in een koekenpan en bak je eerst de ui en knoflook lichtjes aan. Voeg daarna de courgette en paprika toe. Draai na ongeveer 5 minuutjes bakken je vuur zacht en voeg dan ook de cherrytomaatjes toe, samen met wat peper en zout en eventueel wat andere Italiaanse kruiden als je wilt.

Pasta gaar? Mooi! Giet hem dan af maar hou een klein beetje kookvocht achter. Ik vind het moeilijk om hier een hoeveelheid te geven, ik doe meestal maar wat. Een flinke scheut komt in de buurt.

Voeg de pesto en crème fraîche toe aan je groentes in de pan en roer door. Voeg daarna ook het kookvocht van de pasta toe, roer nogmaals goed door. Laat even pruttelen, voeg daarna ook de pasta toe aan de koekenpan, nog een keer roeren en voila; klaar is je pasta pesto! Top eventueel nog af met de rucola en wat parmezaanse kaas.

MJAM! Dat was dus vet lekker; heb een nieuwe variant voor m’n pasta pesto ontdekt. Ik ben wel benieuwd; hoe eten jullie pasta pesto? Echt alleen pasta en pesto of voeg je er nog wat groentes, vlees of vega-iets aan toe? Laat het hieronder weten 🙂

HEY! De vierde druk van TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

2 reacties op “Pasta pesto met courgette, paprika en tomaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *