Stamppot andijvie met vega worstjes

Hey allemaal! Het is vegamaandag én het is druilerig weer (lees: HERFST) en dus bevind ik me alweer helemaal in de stammpot-vibes. Vandaar dat ik vandaag een lekker recept met je deel voor een vegetarische stamppot. Een klassieker, maar dan vega. Heeft er iemand zin in stamppot boerenkool met worst? LET’S WILLY! (Dit leg ik zo uit).

Nodig voor twee personen: 4 kruimige aardappelen – scheutje (haver)melk – klontje boter – beetje nootmuskaat (dit is hoe je moeder haar stamppot altijd zo lekker maakt) – 2 pakken little willies* – vegetarische jus – mosterd voor erbij – 1 kleine zak andijvie

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Doe dan de andijvie erbij en laat dit 2 minuutjes stomen bovenop de aardappelen. Giet het dan af. Stamp ze dit met een stamppot stamper en meng met een scheutje melk, een klontje boter en wat nootmuskaat. Klaar is je stamppot! Maar! Ondertussen moet je natuurlijk ook aan de slag met andere dingen…

Bak de little willies op middelhoog vuur in een pannetje met een beetje olie rondom bruin. Je wil echt dat ze eruit gaan zien als lekkere gebakken worsten en geen bleke dingen, dus flink rondom aanbakken, dan worden ze het lekkerst. Haal de worstjes dan uit de pan en maak vervolgens de jus in die pan. Ik gebruik hiervoor gewoon een zakje vegetarische jus die je mengt met koud water. Klaar!

Ik maakte de fout door de worsten in de jus nog even lekker verder op smaak te laten komen, maar daar worden het weke willies van en da’s niet best. Niet doen dus. Gewoon meteen serveren.

Vega worstjes bij de stamppot, kuiltje voor de jus, mosterd erbij. Laat de Herfst maar komen!

stamppot_vega
Klik hier voor het bord!

Jan en ik vonden het allebei een prima maal. Die little willies zijn echt héél erg chill. Zo lekker van smaak! En tja, stamppot is gewoon stamppot en soms heb je daar gewoon even zin in. Helemaal met dit weer.

Enjoy!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *