Pizza met bloemkoolbodem, champignons, mozzarella, salami en spinazie

Dag beste mensen van het goede leven! Was er iemand toevallig op zoek naar een vet chill pizza-recept? Niet verder zoeken! Ik heb echt een chill recept. Per ongeluk ontdekt, met wat restjes die nog in huis waren.

Het begon allemaal met een craving naar pizza en dan specifiek: bloemkoolbodem. Best een vreemde craving, voor iemand die niet echt into gezonde voeding is, maar je moet weten dat die bloemkoolbodem van Magioni echt vet lekker klef is. En daar heb je soms zin in. Ook knapperig hoor, don’t worry. Maar ook lekker klef. En da’s top.

Ik belegde ‘m zoals gezegd met dingen die ik nog in huis had en het werd echt een feestje in m’n mond. Zo’n feest, dat ik er twee maakte. WINNING!

Nodig voor één persoon (1 pizza): 3x bolle kant van een eetlepel Pastasaus* – 4 plakken venkelsalami – paar champignons – 1/2 bol mozzarella – handje spinazie – 1x Magioni bloemkoolbodem

* ik ben nog steeds van mening dat de pastasaus van AH basic de lekkerste pizza-saus ooit is.

Smeer de pizzabodem in met pastasaus. Beleg de pizza dan met plakjes venkelsalami. Daarover verdeel je wat plakjes champignon, mozzarella en spinazie. Zet de pizza vervolgens 20 minuten op 200C in de oven en klaar is je maal. YES!

pizza

Toegegeven: mijn pizza kwam SUPER nat uit de oven. Shizzle. Dat is wel echt vrij ruk, want het eet heel ingewikkeld en ik had trek en je verbrandt al-tijd je gehemelte aan een pizza, maar nu dus ook je kin en je handen en het is ellende. Maar verder: wat een topding. Holy moly, de smaken zijn zo lekker bij elkaar. Echt véél lekkerder dan ik had verwacht.

Kies goede mozzarella (de duurde buffel uit de supermarkt) en ga echt voor venkelsalami, uit het “vers” schap. Die is lekker dun gesneden en de salami-smaak overheerst niet zo. Eerder de venkel en dat is heerijk.

Echt, wat een top pizza dit. Eet smakelijk?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

5 reacties op “Pizza met bloemkoolbodem, champignons, mozzarella, salami en spinazie

  • Hier net een keer bloemkoolpizza met roomkaas, kastanjechampignons, rucola en truffelolie op en de andere met carpaccio, echt topcombi’s. Deze ga ik binnenkort ook es proberen. En inderdaad de bodem even zonder toppings kort voorbakken en dan met de toppings erop afbakkem. Super knapperige bodem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *