Leo’s leven #146: familiebezoek in Groningen, heel veel babykleertjes en M&M’s to the rescue

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 10 februari, live vanuit het ziekenhuis! Ik zit in de wachtkamer van de afdeling bloedafname en moet hier de komende twee uur bivakkeren voor een zwangerschapssuiker-bloedtest en heb gelúkkig mijn laptop meegenomen voor wat afleiding.

Vandaag praat ik je bij over hoe mijn afgelopen dagen waren en die stonden voornamelijk in het teken van familie, héél veel babykleertjes, een bezoek aan Groningen, Assen en Heemstede, ramen eten met m’n schatje en fantastische haakjes. Lees je mee?

Dinsdag: koopziek
In mijn dagboek van dinsdag schreef ik al dat ik behoorlijk chagrijnig wakker werd, deze dinsdagochtend. Ted had me wakker op een hele irritante manier wakker gemaakt én ik had een grote deadline vandaag en daar ging ik gewoon even niet zo lekker op.

Het lunchen met M&M’s maakte echter veel goed.

Om 2 uur was ik al klaar met m’n deadline; véél eerder dan verwacht. Dus opeens had ik een vrije middag en dat bood mogelijkheden voor mijn chagrijnige humeur en mij. Tijd voor retail therapy!

Ik stapte in de auto naar de kringloop, omdat ik nog wat opknapbare meubeltjes nodig heb voor verschillende ruimtes in huis en kwam uiteindelijk thuis met echt een heel cool kunstobject waar ik binnenkort een nóg vetter ding van ga maken. Daarover later meer.

In een zoektocht naar twintig mini Teddy-beren (don’t ask haha) dook ik ook nog even de Wibra en Zeeman in en vooral op dat laatste adresje werd ik verliefd op een schattig babypakje :D. Die gaat mee naar huis!

Eenmaal thuis waren er een paar pakketjes binnengekomen. O.a. geweldige haakjes die ik had besteld bij Urban Outfitters (en ik heb echt nog geen idee waar in huis ik dit ga laten, maar ze schreeuwen mijn naam en interieur dus dat komt vast goed) ennnn een aantal opvoedboeken. Daarover schreef ik volgens mij ook al eerder.

Ik bestelde het boek ‘Ik denk dat ik ontvoerd ben’ van Pim Lammers omdat dit vól echt super bijzondere verhalen zit. Echt een aanrader. En het boek ’12 maanden zwanger’ van influencers Wil & Tien wilde ik ook wel lezen; toch fijn om te lezen over de zwangerschap en bevalling van deze twee nuchtere meiden die er geen doekjes om winden. En ook kwam het boek ‘Slaapt ie al door’ binnen; een van de auteurs volg ik al langere tijd op Instagram & Twitter, dus dit boek stond ook hoog op m’n lijstje voor als ik ooit ouder word. En omdat dat al binnenkort is, dacht ik; deze kennis kan ik vast goed gebruiken nu alvast ergens in m’n hersenpan. Zodat áls ons kindje een moeilijke slaper is, ik in ieder geval alvast wat heb gelezen erover. Zin om hierin te beginnen!

Aan het begin van de avond was het tijd voor een lesje zwangerschapsyoga bij Glow in het centrum van Haarlem en wederom was het weer een fantastische les. Zo veel vrolijkheid en geluksgevoelens en stretches en ontspanning. Heerlijk!

Woensdag: op naar Groningen!
Ook m’n woensdag begon sportief met een lesje PT bij Best in You. Hoewel ik zeer slaperig op onderstaande foto sta, stond ik best vroeg en fit op en ging de training ook best wel lekker!

Daarna fietste ik even langs Dille & Kamille omdat ik al héél veel tips had gekregen van volgers dat het gebruik van drogerballen het je-was-drogen-in-een-was-droog-machine ontzettend schijnt te versnellen. Aangezien ik nog midden in het #drogerdrama zit en open sta voor iedere vorm van versnelling van het droogproces, scoorde ik er drie. Tijd om dit eens uit te proberen.

Daarna was het tijd voor een snelle lunch thuis en toen stapte ik in de auto naar Groningen! Ik ging een nachtje slapen bij m’n zus en eindelijk weer knuffelen met m’n derde neefje. ZO GEZELLIG!

De autorit zelf was wel echt TERGEND saai; wat vind ik dat stuk naar Groningen een eind in m’n eentje en het is een uitdaging om mezelf 2,5 uur te vermaken op een lange, rechte snelweg waar je 100 mag rijden. Ik heb podcasts geluisterd – waarvan de aflevering van Schaamteloos Randstedelijk over opvoeden een erge aanrader is – en maar gewoon met mensen gebeld om me te laten entertainen, hahaha.

Eenmaal in Groningen hadden we echt een heerlijke tijd. Ik kon bij m’n zus in allerlei babyspullen duiken waar haar kindjes al uitgegroeid zijn en omdat we behoorlijk dezelfde smaak hebben, was dit echt top. Verder heeft ze me alvast van alles kunnen laten zien over hoe je een babykamertje inricht, een bedje opmaakt en al dat soort kennis die de kraamhulp me straks ook ongetwijfeld allemaal gaat vertellen. Maar op dit soort momenten is het zoooo leuk om een zus met kinderen te hebben :D.

We aten lekker met het hele gezin een flinke portie gehaktballen in satésaus met sperziebonen (lov) en stokbrood en hebben daarna de hele avond op de bank zitten kletsen en online geshopt voor hydrofieldoeken 😀 hahaha.

’s Avonds viel ik in slaap tussen sterren en astronauten op de kamer van m’n oudste neefje. Vet leuk <3.

Donderdag: naar Assen en Heemstede
Op donderdagochtend paste ik op m’n jongste neefje, gingen we nog even samen naar het consultatiebureau en daarna stapte ik weer in de auto om mijn route te vervolgen. Op naar Assen om eens even bij m’n moeder langs te gaan.

We kletsten over van alles en dat was reuze gezellig en daarna zijn we nog even met z’n twee naar een babywinkel geweest om wat inspiratie op te doen. Ik moet zeggen dat ik de bezoekjes aan dit soort winkels wel nogal overweldigend vind, omdat er ZO veel is en wat heb ik allemaal nodig (eigenlijk niets echt) en waarom is het zo duur en past deze hydrofieldoek wel bij het lakentje en de slaapzak?! Hahaha. Maar dit is een game die ik nog ff uit moet spelen. Voor nu laat ik me in dit soort winkels vooral nog ff inspireren en ben ik voorzichtig de kat uit de boom aan het kijken, hahaha.

Na de lunch stapte ik weer in de auto en dit keer weer richting huis, maar ik maakte nog even een tussenstop in Heemstede. Een van m’n beste vriendinnen is daar een paar weken geleden gaan wonen dus ik kon niet wachten om dr nieuwe huis te bekijken. Wat echt VET mooi was.

En de poezen waren ook al helemaal ingeburgerd in hun nieuwe stek:

Clint is zoooo’n schatje.

’s Avonds was ik weer lekker thuis met m’n eigen schatjes. Jan en ik bestelden Ramen bij de Ramen Brothers in Haarlem en deden de rest van de avond echt ff weinig. Ik vond het best een drukke dag en had echt behoefte aan niksigheid. Ik rommelde wat aan op de babykamer, deed een babywasje en kroop lekker met Ted op de bank om baby-uitzet te shoppen, terwijl Jan boven aan het sporten was. Heer-lijk. Ik zit wel echt vol in de nesteldrang-fase hè?

Inmiddels is het vrijdagochtend half 10 en mag ik bíjna voor m’n tweede prik naar de prikkamer. Ik heb me goed vermaakt in de tussentijd. Daarna moet ik nóg een uur blijven wachten op m’n volgende prik (en al die tijd nog niet eten of drinken, echt terror) en dan moeten we vanmiddag opnieuw naar het ziekenhuis, maar dit keer voor een echo van m’n oksel. ’t Is allemaal wat.

In de tussentijd ga ik lekker wat werk doen als afleiding en is het vanmiddag en vanavond tijd om mezelf te verwennen. Misschien rijd ik nog even naar het strand voor een zonsondergang, misschien gaan we vanavond wel naar de bios. Who knows!

Het weekend wordt in ieder geval leuk, want morgen ga ik naar een geweldige loods in Zaandam met HEEL VEEL vloerkleden en ga ik aan de slag met het pimpen van de logeerkamer. Helemaal zin in.

Zondag staat er een vriendinnenbezoek in Rotterdam op de planning én ik denk dat ik nog ff een lekkere wandeling in de duinen ga maken. En dan begint weer een nieuwe week en dat wordt echt een awesome week, want… ik ga de hele week uit eten :D. Daarover in m’n dagboek van dinsdag meer.

Thanks voor het lezen en ik wens je een heel fijn weekend!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven #146: familiebezoek in Groningen, heel veel babykleertjes en M&M’s to the rescue

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *