Leo’s leven #145: kunst uit Veenendaal, apfelstrudel in Duitsland en eindelijk de trapbalustrade!

Goedemorgen fijne mensen en welkom op dinsdag 7 februari, de dag waarop ik KNETTER chagrijnig ben opgestaan. Oh wat een nacht; een bewegelijke baby (en daar wakker van willen blijven om het mee te maken), maagzuur en een KAT die vanaf half 6 over m’n hoofd banjerde en daarbij STEEDS op m’n FUCKING haren ging staan waardoor ‘ie aan m’n hoofd trok, is echt een bijzonder slecht begin van de dag.

Maar de zon schijnt en het is pas half 9, dus we maken er wel iets van.

In ieder geval ga ik beginnen met jou bijpraten over de afgelopen dagen. Die stonden in het teken van weinig chagrijn en veel leuke dingen; zo zijn Jan en ik naar Veenendaal gereden om een kunstwerk op te halen, hebben we apfelstrudel gegeten in Duitsland, werden de deuren geplaatst op de 2e verdieping, is de trap balustrade opgeleverd, hebben we een boekenkast gemaakt in kantoor en eindelijk weer eens een aflevering van Podcast De Verbouwing gemaakt. Lees je mee?

Vrijdag: eindelijk een houten balustrade
Op vrijdag stonden we op tijd op, want dit was de dag waarop eindelijk de houten balustrade geplaatst zou worden. We hebben het hier al over sinds het begin van de verbouwing en hebben de open trap zó ontworpen dat er ruimte is voor een houten lattenwand als balustrade. Het heeft even geduurd voor we de juiste partij hadden gevonden om de balustrade te plaatsen voor een acceptabel bedrag (nog steeds HEEL duur (2x zo duur als we gebudgetteerd hadden), verkijk je daar niet op), maar nu was het eindelijk zo ver.

Raoul van Woodskills kwam vandaag lekker klussen bij ons thuis en Jan en ik trokken ons terug in het thuiskantoor op de 2e.

Vrijdag was een drukke werkdag en ook een beetje een chaotische. Zo schreef ik m’n dagboek, dook ik in de planning voor een jaarcampagne met Santa Maria (yay!), betaalde ik facturen, deed retourtjes, had een meeting met een heel leuk merk (echt een super goede match) waar ik het hele komende jaar mee samenwerk (over 2 weken hier meer over!!), leverde een insteek aan voor een kledingcampagne van binnenkort, schreef een recept uit, dook in statistieken van een campagne van vorig jaar en maakte een planning voor de logeerkamer-make-over-content, zodat de samenwerkingspartner weet waar die aantoe is. Druk dagje!

Aan het einde van de dag waren m’n hersenen gefrituurd en was ik er wel een beetje klaar mee. Tijd om even een frisse neus te halen. Het was bovendien SUPER mooi weer. Maar… ik zat ook te wachten op de zoveelste H&M bestelling die ik deze week had gedaan – met allemaal spullen voor de babykamer – en die kon ieder moment aankomen, dus uiteindelijk heb ik drie rondjes gewandeld (lees: gewaggeld) over het veld voor ons huis, hahaha.

Ondertussen was Woodskills een heel eind gekomen met de balustrade:

’s Avonds stapten we in de auto richting Veenendaal, omdat ik daar een geweldig kunstwerk had gezien dat voor ons achter werd gehouden. Mooi verhaal dit; in april vorig jaar ben ik met m’n moeder en zus naar Eijerkamp in Veenendaal geweest en daar schoot ik deze foto van een kunstwerk boven een bank:

Echt een vette foto vond ik dit, maar op dat moment was ik nog helemaal niet bezig met de aankleding van ons nieuwe huis, dus ik keek er verder niet naar om. Maar het kunstwerk bleef in m’n hoofd zitten tot ik er laatst over droomde. Ik droomde dat er een sale was bij Loods5 met alleen maar dingen die ik nog HEEL graag wilde voor het nieuwe huis (de nesteldrang neemt ook m’n dromen over, niet best). Van geblokte vloerkleden voor €1 tot een geweldig kastje van HK living dat ik al een eeuw op ’t oog heb, tot dit schilderij. En toen ik de volgende ochtend wakker werd, wilde ik tóch even Eijerkamp een berichtje sturen om te kijken of ze het nog hadden.

Dus ik DM’men op Instagram en daar werd ik meteen vét goed geholpen. Er werd voor me gekeken of ze het werk nog hadden en ja hoor; er was nog één exemplaar en die was toevallig in de sale. Er zaten wat beschadigingen op, maar voor €50 mocht ik ‘m hebben. HOLYSHIT. Oké: leg maar voor me achter.

Deze vrijdagavond was het eindelijk tijd om ‘m op te halen. Fun fact: ik had geen idee wat de afmetingen van het werk waren en wist alleen nog dat het “vrij groot” was. Maar ik had verwacht dat ik alleen de print kreeg (opgerold in een koker misschien), maar toen we aankwamen bij Eijerkamp, bleek het het héle werk te zijn inclusief lijst. Alleen maar beter!! Maar wel een uitdaging met vervoeren :D.

Jan en ik waren overigens niet zomaar in Veenendaal; we waren onderweg nar Duitsland voor een weekendje op een Roompot vakantiepark met de schoonfamilie. De auto zat dus vol bagage en gelúkkig paste de fotoprint in lijst er precies bovenop, maar hij had letterlijk geen centimeter breder of langer moeten zijn HAHHAHA. Mooi avontuur weer, maar ik héb m’n kunstwerk <3.

Zaterdag: weekendje Duitsland!
De volgende ochtend werden we wakker in Bad Bentheim met de schoonfamilie in een huisje op een vakantiepark. Na het ontbijt besloten we het stadje even in te gaan – best mooi – en een kasteel te bezoeken. Daarna viel m’n oog op een uithangbord met het woord ‘Apfelstrudel’ en kon ik nog maar aan één ding denken: Warme vanillesaus en apfelstrudel. Bovendien was het super mooi weer, dus Jan en ik zijn even lekker met z’n twee op een terras neergestreken met thee en strudel. Mjam, wat heerlijk. Zonnetje erbij, niets meer aan doen.

De rest van de dag brachten we door in het huisje. Er werden spelletjes gespeeld en ik was samen met m’n zwager druk met de Dr. Denker kerstpuzzel waar ik sinds Kerst geen tijd of rust voor gevonden had. Maar we waren echt een vét goed team en hebben gewoon die hele puzzel opgelost! Dat is me nog nooit gelukt! YES!

’s Avonds kookte iedereen een gang en waren Jan en ik verantwoordelijk voor het hoofdgerecht. We maakten een tafel vol lekkere ingrediënten die je met elkaar kan combineren tot een gnocchi met gebakken courgette & spinazie, risoctta, citroen, parmezaanse kaas, burrata, pijnboompitten en tomaatjes met knoflook uit de oven. En we aten vét lekker!

Zondag: boekenkast maken
Op zondag vertrokken Jan en ik na het ontbijt weer naar Haarlem. We hadden nog genoeg te doen in Casa Ripperda en Teddy had dit weekend geen oppas, dus we moesten ook wel richting huis.

Ondertussen waren zaterdagochtend trouwens wel de deuren van de 2e verdieping geplaatst in ons huis; op een moment dat we er zelf niet waren. Dus vrienden Paul & Kyra bewaakten ons fort en zorgden dat Tedmans te eten kreeg én niet ontsnapte door de voordeur, terwijl er deuren naar binnen werden getild. Anyway; tijd om de deuren te bekijken dus.

En het thuiskomen was echt HEERLIJK. De deuren zijn prachtig, Ted was helemaal knuffelig, we konden weer even genieten van de houten balustrade die vrijdag geplaatst was waarna wij ook meteen weg moesten én we konden een plekje zoeken voor het kunstwerk dat we meebrachten.

Hier komt ook nog een balustrade, maar het is vrij ingewikkeld online bestellen dus we stellen het steeds uit…

Maar ooooh ik was ook echt moe van het weekendje. Toch veel impulsen in een huis met schoonfam en kids en het was heerlijk om weer even in de rust van ons eigen huisje te zijn.

Via bol.com waren er twee opvoedboeken binnengekomen, dus bij thuiskomst kroop ik lekker op de bank met een boek in de zon. Even niks. Even rust.

Overigens duurde dat natuurlijk niet lang, want na een uurtje begon het bij Jan en mij allebei te kriebelen en zijn we toch weer aan het klussen gegaan. Tijd om de boekenkast op het kantoor te fixen!

We hadden bij de bouwmarkt al planken, plankdragers en een railsysteem gehaald en hoefden het alleen nog te bevestigen en in te richten. En zo geschiedde.

Heer-lijk, was dit. Want het ging voorspoedig én het zorgde ervoor dat we weer wat verhuisdozen konden opruimen. Bovendien kijk ik nu eindelijk weer tegen mijn prachtige collectie kookboeken aan. WAT een genot <3.

’s Avonds keken we weer een aflevering van Modern Love Amsterdam – en hebben we allebei ontzettend zitten janken – en daarna was het tijd voor een kleine avondwandeling en een bezoekje aan Paul & Kyr om ze te bedanken voor het oppassen en daarna ging ik nog lekker even lezen in bad. God, wat ben ik een huismus <3.

Maandag: strandwandeling bij mooi weer
Op maandag werd ik zeer goed gehumeurd wakker; tijd om lekker aan het werk te gaan op ons steeds gezelliger wordende kantoor. Vergeet overigens niet dat ik letterlijk nog steeds op een deur zit te werken, die op schagen staat en waarbij het klinkgat steeds nét onder m’n toetsenbord zit of onder m’n muis en dat het dan allemaal niet goed werkt en wiebelt, dus écht voor elkaar hebben we het nog niet, hahaha.

Maar! Maandag werkdag dus. Ondertussen werd er beneden nog een laatste hand gelegd aan de balustrade; de laatste balken werden geplaatst en nu komt Raoul volgende week nog één keer terug om wat schroefgaten op te vullen met een houtemulsie. En dan is het echt klaar. En het is zooooo mooi geworden! De foto’s volgen later, maar je kan hier alvast een reel bekijken.

Mijn werkdag bestond verder uit een planning maken voor de week, een vette bloemen-samenwerking live zetten, een artikel schrijven in de categorie interieur, boodschappen doen voor een campagne en een preview aanleveren voor diezelfde samenwerking, m’n mails beantwoorden en een podcast script schrijven.

Om 4 uur was ik klaar met werk en stapte ik in de auto naar het strand. Tijd om dit zwangere lijf even uit te laten. Bovendien was het PRACHTIG weer, dus hoog tijd om even wat zon op m’n gezicht te voelen. En dat was HEERLIJK.

Ik luisterde de Zelfspotcast waar vriendin Marieke te gast was en een aflevering van een van m’n favoriete podcasts Ik ken iemand die en genoot er intens van. De strandwandeling an sich was trouwens een uitdaging, want ik loop niet zo heel makkelijk meer door rugpijn van de zwangerschap. Maar over twee weken kan ik eindelijk bij de fysio terecht, haha. Hopelijk kan die zorgen voor wat verlichting.

Even uitrusten 😀

Om half 6 reed ik terug naar huis en dook ik de keuken in om smashburgers te maken, omdat ik daar nog maar weinig goede recepten van op mijn blog heb. Maar oh oh oh, wat was dit een fiasco. Ik had het verkeerde vegan gehakt meegenomen uit de supermarkt, dus de burgers bleven niet plakken. Toen had ik bij Flink nieuw gehakt besteld, maar dat kwam bevroren aan en we hebben geen magnetron om dat snel te ontdooien. Nou, ik kon wel janken. Stond ik dan met m’n gebakken uien, gebakken spek en de cheddarslices al uit de verpakking, klaar om op een burger te doen. Moest ik dus wachten tot die fucking zooi ontdooid was en dat duurde echt helemaal niet lang maar wel echt VEEL te lang voor mijn geduld. Nou; het was een toestand, maar uiteindelijk hebben we heel lekker gegeten.

Daarna was het tijd om weer eens een aflevering op te nemen van Podcast de Verbouwing en die komt a.s. dinsdag online. Over een week dus :).

En toen was het tijd om naar bed te gaan. Mét de finale van Heel Holland Bakt – die verrassend eindigde.

En dat waren de afgelopen dagen! Inmiddels is het dus een zonnige dinsdagochtend en heb ik het rijk voor mezelf, want Jan is op kantoor aan het werk. Heerlijk. Ted en ik moeten nog even vrede sluiten, maar dat komt ergens vandaag wel.

Verder heb ik een vrij drukke dag op de planning en dat zorgt er ook voor dat ik chagrijnig ben, want ik hou niet van moetjes op een zonnige dag. Maar ik moet ook gewoon even niet zeuren en het gewoon doen. Vanavond heb ik yoga op de planning en dan heb ik wel weer tijd voor chillings. Bovendien ga ik de komende dagen naar Groningen om in een baby bubbel te duiken met m’n zus, dus dat is ook helemaal heerlijk.

Nou goed; ik spreek je vrijdag weer. Dan ga ik bloggen vanuit het ziekenhuis, want ik moet onmogelijk veel en lang bloedprikken in de ochtend en heb ’s middags een echo voor een opgezwollen oksel waar ik me toch net iets meer druk om maak dan chill is. Maar goed; that’s life.

Tijd om aan de slag te gaan met deze dinsdag en ik spreek je vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

7 reacties op “Leo’s leven #145: kunst uit Veenendaal, apfelstrudel in Duitsland en eindelijk de trapbalustrade!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *