Goedemorgen fijne mensen! Welkom bij dit recept voor orzo met pesto en burrata! Gisteravond ben ik de keuken in gedoken om eindelijk weer eens een lekker zelfverzonnen receptje klaar te maken. Helemaal volgens de gewoonwateenstudentjesavondseet.nl-principes: makkelijk, snel en super lekker. Dit recept kan echt iedereen klaarmaken en voor mede Eeuw-van-de-amateur-luisteraars: dit is er een in de categorie Haalbaar Koken ;-).
Ik maakte orzo – pasta in de vorm van rijstkorrels – met wat groentes erdoor, pesto als sausje en burrata en rucola erbij geserveerd. Het was super lekker en gek genoeg kan ik de smaak het beste omschrijven alsof dit een gerecht is dat al jaaaaaaren bestaat en misschien ergens zelfs wel naar een Knorr Wereldgerecht smaakt. Maar dat is niet voor iedereen echt een meerwaarde, haha. Ik bedoel er vooral mee te zeggen dat het echt een af recept is. In de categorie ‘niets meer aan doen’. En zo simpel. En lekker ;-).
Orzo vind ik een goede vervanger voor risotto, die net ff wat makkelijker klaar te maken is. Waar je bij risotto minimaal een half uur in een pan staat te roeren, is dat bij orzo absoluut niet het geval. Het is gewoon een gedroogde pasta en dus hoef je ‘m slechts 8-10 minuten te koken en dan is hij gaar.
Oh en had ik al gezegd dat dit een eenpansgerecht is? YES BABY! Lekker, makkelijk en snel. Wat wil je nog meer? Orzo met pesto :D! Aan de slag dan!
Orzo met pesto en burrata
Ingrediënten
- 160 gr orzo (of riso)
- 125 gr (verse) groene pesto
- 2 tenen knoflook
- 1 courgette
- 100 gr groene aspergetips
- 1 blokje groentebouillon of kipbouillon
- 1 bol burrata
- 60 gr rucola
Instructies
- Snijd de courgette en groene aspergetips in stukjes. Pers de knoflook uit.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan met opstaande rand en bak de knoflook heel eventjes aan. Voeg de courgette en aspergetips toe en bak op hoog vuur rondom een beetje goudbruin.
- Voeg de orzo toe aan de pan en roer door elkaar. Doe het bouillonblokje erbij en een scheut water, totdat de orzo net helemaal onder staat. Doe de deksel op de pan en laat dit gaar koken in 10 minuten. Je wil dat al het water oplost.
- Zodra de pan met orzo droog gekookt is en de orzo gaar (bijt even eentje door en proef of je geen harde pasta meer voelt), roer je de pesto er doorheen. Zet het vuur nog eventjes lekker hoog, zodat het er goed doorheen smelt.
- Doe rucola op een diep bord en serveer de orzo met pesto on top. Verdeel één bol burrata over de twee borden. Breng eventueel op smaak met wat peper. Klaar!
En dat beste mensen, was super lekker. De orzo kook je gaar in bouillon (in de koekenpan met de rest) en dat maakt ‘m net ff wat interessanter dan wanneer je er gewoon water aan toevoegt. Een beetje zoals je dat bij risotto ook doet! Ik denk trouwens dat die Wereldgerecht-vibe komt door dit bouillon blokje. Maar goed; het smaakt vooral naar lekkere pesto en burrata en de structuur is echt heeeeer-lijk. Wat een succes, deze orzo met pesto en burrata. Dit maaltje komt absoluut vaker op tafel in huize Schulte-ter-veld. Mjam!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Janine zegt:
Het recept is makkelijk te maken, snel klaar en het smaakt echt heerlijk! Ik heb er pijnboompitten aan toegevoegd. Ik ga dit recept vaker maken en het is een van onze favorieten geworden. 😋
leonie zegt:
Wat leuk om te lezen!
Pauline zegt:
Dit is GEWELDIG! Bij gebrek aan groene asperges in de winkel had ik cherrytomaatjes, ook heerlijk! En als finishing touch geroosterde pijnboompitten er over gedaan, dit maakte het echt af! Zo hemels, ga het met Kerst voor mijn zussen maken.
leonie zegt:
Oeeeh wat een goede suggesties!
Caroline zegt:
Super lekker, ik at dit pas in ren restaurant en daar zaten als topping knapperige tuinbonen op.
leonie zegt:
Oeeh lekkere toevoeging!!
Jowell zegt:
Zn 3 of 4x al gemaakt, alleen steeds presteer ik teveel water in de pan te doen..
Wel is het erg lekker! zelfs als je bijv rucola weglaat als je het niet lekker vind.
Wat ook erg aan te raden is maar erg lang duurt.. is Giouvetsi.. best makkelijk!
leonie zegt:
Dank voor de tip, ik ken dat gerecht nog niet!
Tessa zegt:
Deze is echt fantastisch! 😍 M’n nieuwe favoriet!
Annika zegt:
Al meerdere keren gemaakt en elke keer genieten, zo lekker!! Bedankt!
leonie zegt:
Dank voor je leuke comment!
Jesse zegt:
Super lekker en echt heel simpel. Ga dit zeker vaker maken. Bedankt!
leonie zegt:
Jaaaa lekker en simpel he? Thanks voor je leuke comment!
Marieke zegt:
Al heel vaak gemaakt. Super
leonie zegt:
nice! Leuk om te lezen dat het gesmaakt heeft!
Linda zegt:
Vanavond gemaakt, was heerlijk!
leonie zegt:
Thanks voor je beoordeling!!
Anna zegt:
Echt heel erg lekker!!
leonie zegt:
Leuk om te horen!!
Sophie zegt:
Heeeeerlijk! Dit ga ik zeker regelmatig maken! Ook super fijn dat het zo snel klaar is 🤩