Alles over ons kantoor aan huis

Hey hey! Vandaag neem ik je mee in een blogpost met daarin alle info over ons kantoor aan huis. Het kantoor is nog niet helemaal af, maar ik wilde wel alvast een blog schrijven over de keuzes die we tot nu toe hebben gemaakt, omdat er toch regelmatig vragen over binnenkomen.

In deze blogpost vertel ik je alles over de kleuren op de muren, hoe we zelf het bureau hebben gemaakt, wat de toekomstplannen nog zijn en waar alle items van zijn. Ik trap af met het ontwerp, want de ruimte is niet heel standaard ingedeeld. Let’s office!

Het ontwerp

Toen we nog bezig waren met het verbouwen van onze bouwval tot droomhuis, wisten we meteen al dat we ons kantoor op de 2e verdieping wilden hebben, dat het een ruime ruimte moest worden waar we allebei fijn kunnen werken en we wilden iets doen met het vette uitzicht dat we hier hebben aan de voorkant van ons huis. Al snel bedachten we dat het vet zou zijn als Jan en ik tegenover elkaar zouden zitten, zodat we allebei van het uitzicht kunnen genieten als we achter onze computers zitten.

Een groot kantoor over de hele breedte van ons huis, aan de voorkant, was geboren.

Eenmaal verder in het proces kwam ik op een random dag op pinterest een foto tegen van een kantoor aan huis met daarin een GEWELDIGE glazen wand. Meteen liet ik het aan Jan zien met de mededeling: oooooh mijn god, kunnen wij niet ook zoiets doen?

De muur die we in eerste instantie op de plattegrond hadden getekend en die we zélf neer zouden gaan zetten in een laat stadium van de verbouwing (november 2022), zetten we een dikke streep door. Daar komt een glazen pui, want HOE VET IS DAT! Bovendien zorgt het voor veel licht in de ruimte en dat is tóp op je werkplek. VET.

Op die manier kwam het ontwerp van ons kantoor tot stand. In november 2022 zijn we begonnen met het bouwen van de muren op de 2e verdieping, in januari zijn we bezig gegaan met het maken van een bureau en een boekenkast en in maart zijn de laatste dingen afgerond m.b.t. de glazen pui. En nu zitten we er echt al héél erg chill bij. Het kantoor is nog niet helemaal af – zie het kopje ‘toekomstplannen’ hieronder – maar al wel een geweldige werkplek aan huis.

De basis

De vloer
Het mooie aan de 2e verdieping is dat ook hier de houten vloer van Floorlife doorloopt in alle kamers. Juist doordat we een glazen pui hebben in kantoor, wordt dit helemaal benadrukt. ZO blij mee. In alle vertrekken ligt de vloer Silver Lake 7502 in Hongaarse punt van Floorlife. Dit is een hele mooie klassieke en warme houten vloer. Een echte eyecatcher op deze verdieping (hij ligt trouwens ook op onze 1e verdieping).

De kleuren
Op de muren hebben we dezelfde verf gebruikt als in onze hal beneden: Farrow & Ball Setting Plaster. Dit is echt een prachtige roze verf die net ff wat subtieler is dan het roze dat we hadden in ons vorige kantoor. Echt een hele mooie klassieke kleur. Erg blij mee!

Verder hebben we een heel vet behang van Karwei op de muur: in de kleuren roze met knalgeel. Echt een koopje en écht een eye catcher. Erg dol op.

Het bureau dat we zelf hebben gemaakt heeft de kleur S3.08.80 van Sikkens. Dit is echt een hele lichte blauwe kleur, die een beetje tussen babyblauw en grijs in zit. HEEL blij mee.

De glazen pui
Onze glazen pui is de Divina van Arlu. Het is een aluminium pui in het zwart met een hele mooie subtiele deurgreep. De pui zorgt ervoor dat:

 • er veel licht in het kantoor komt;
 • de ruimtes mooi in elkaar overlopen en groot en ruim voelen;
 • het heeft heel erg een kantoor-vibe zoals een kantoor waar je normaalgesproken werkt (niet een thuiskantoor bedoel ik);
 • én het zorgt er natuurlijk voor dat de ruimte akoestisch gezien toch goed afgesloten is van de rest van het huis.

Wij zijn er echt ontzetttttend blij mee. Het is een echte eye catcher op de 2e verdieping.

De meubels

Qua meubels hebben we in deze ruimte een groot bureau staan waar we samen aan werken, vind je er de boekenkast met al onze boeken en hebben we er nog een zithoekje wat een work in progress is.

Het bureau
Het bureau hebben we zelf gemaakt. Bij Bremer Houthandel in Haarlem hebben we een plaat hout besteld van 1.30 diep bij 1.80 breed. Jan heeft er zelf een mooie afronding in gezaagd, zodat als je erlangs loopt, je niet tegen hoeken aanstoot. De zijkanten hebben we afgewerkt met een soort polyester plamuur, zodat je ook de zijkanten goed mee kunt verven.

Als poot hebben we drie brede PVC buizen met een diameter van 12 cm aan elkaar geschroefd met een boutje en een schroef. Aan de andere kant hebben we twee IKEA Alex kasten geplaatst, waar het bureau aan vast gelijmd zit. Dit hebben we allemaal in diezelfde kleur blauw die ik hiervoor al noemde (S3.08.80 van Sikkens) geschilderd, zodat het één geheel zou worden.

En het is hier misschien één alinea in deze blogpost, maar in de praktijk was dit echttttt veel werk, haha. Het bureau hebben we echt 3-4 lagen gegeven qua primer en hoogglans en heel vaak geschuurd en gaten opgevuld, zodat het echt een heel mooi vlak geheel zou zijn. En met de kastjes en de poot zijn we ook wel even bezig geweest. Maar! Het resultaat mag er zijn en we hebben zo een súper fijne werkplek.

De boekenkast
Qua boekenkast zijn we nu voor simpel gegaan, maar we hebben hier nog allerlei vette plannen mee. Voor nu is het een railsysteem van Gamma met meubelpanelen erop, waardoor je heel makkelijk en low budget van die planken aan de muur kan maken.

Eronder staan drie IKEA Ivar kasten van 50cm diep, zodat we ook wat bergruimte hebben op kantoor. Het plan is om zowel deze kasten als de planken als de rails als de muren áls een stukje van het plafond, te schilderen in één bordeaux-roze-achtige kleur. Maar daarover straks meer bij het kopje ‘toekomstplannen’. Voor nu is het heerlijk om én bergruimte te hebben én een plek te hebben waar we naar onze boeken kunnen kijken. Love it!

Een plekje om te chillen
Achter mijn werkplek zijn we bezig met het maken van een plekje om te chillen; voor de geel-roze muur. Er staat nu één geweldige groene stoel (die ik eigenlijk op de slaapkamer wil hebben), maar er komt nog een stoel bij of we zetten hier nog een bankje neer. Het plan is uiteindelijk om hier een plek te maken waar we podcasts op kunnen nemen; met vaste microfoons, een lekkere zitplek en vette decoratie aan de muur. Maar dit is er eentje voor de lange termijn :D.

De groene stoel is trouwens van Sofacompany en zit ontzettend lekker.

De aankleding

Last but not least moeten we het even hebben over de aankleding. En ik schrijf even, want zoveel is er nog niet over te vertellen ;-). De boekenkast staat gewoon vol met boeken, op de Ivar kastjes staan nu random dingen die we nog over hadden van decoratie uit het vorige huis, er staat vrijwel alleen maar planten die ontzettend aan het sterven zijn en verder heb ik nog bijzonder weinig aan aankleding gedaan, haha. Maar toch voor het geval er vragen komen:

 • het vloerkleed is van Loods5 (en wordt binnenkort vervangen)
 • de ‘Get shit done’ poster aan de muur heb ik zelf gemaakt
 • het AMOR kunstwerk heb ik in een veiling gewonnen op Catawiki
 • De lamp aan het plafond is van Westwing (en is geweldig)
 • De gebogen vaas op de Ivar kast is van Westwing en ook geweldig.

Toekomstplannen

Dan is het tijd om te kletsen over al het leuks dat er nog aan zit te komen. Dit zijn de toekomstplannen:

 • er komt raambekleding, we hebben het zelfs al in huis: plissé gordijnen van Veneta. We moeten ze alleen nog ff bevestigen.
 • we willen nog een nieuw – hoogpolig – kleed op de vloer leggen en ik geloof zelfs dat die al in de maak is bij Living Maroc
 • er moet nog één plintje aan de muur worden bevestigd
 • de boekenkast gaan we nog in één kleur schilderen, zie foto hieronder. We nemen dan ook het plafond voor een stukje mee en verven allesssss binnen die koof in dezelfde kleur. Dit is een beetje een hint naar ons vorige kantoor aan huis.
 • we willen nog een bankje of een extra stoel voor het geel-roze muurtje
 • het plafond schilderen we nog mee in dezelfde roze kleur als de muren
 • ik wil nog twee lampjes in de kapelletjes zodat we in de winter meer licht hebben

En dan is het tijd om de boel gezellig aan te kleden ;-). Maar voor nu is het natuurlijk al een super fijne ruimte en zit ik er heer-lijk te werken.

Heb je nog vragen over ons kantoor? Stel ze gerust hieronder in een comment! Ik probeer alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden :).

Bewaar deze blog op Pinterest
Wil je deze blogpost op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

9 reacties op “Alles over ons kantoor aan huis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *