Soft taco’s met pulled mushroom met fajita-kruiden

Gesponsord – Hallo leuke mensen en welkom bij dit heer-lijke recept voor soft taco’s met pulled mushroom. Een recept dat ik maar deels zelf heb verzonnen, maar vooral tot stand is gekomen doordat ik laatst op Instagram vroeg wat jullie favoriete recepten zijn met Santa Maria. Als reactie op die vraag kreeg ik echt ontelbaar veel leuke suggesties binnen en daar heb ik er zes uit gekozen, die ik de komende tijd hier op mijn blog zal delen.

Zoals jullie wel weten werk ik al jaren samen met Santa Maria, omdat dit echt een merk is dat ik zelf heel veel in de keuken gebruik. Ik vind het ideaal om altijd wat tortilla’s in de vriezer te bewaren (gewoon in de verpakking) en heb altijd wel een aantal Seasoning Mixes in de voorraadkast liggen, om erbij te pakken als ik nog random ingrediënten in huis heb. Het deed me dan ook deugd om zoveel leuke reacties binnen te krijgen van hoe jullie Santa Maria veel gebruiken in jullie dagelijkse kooksessies.

De suggestie waar ik vandaag mee aan de slag ben gegaan, kwam van Sterre en zij tipte me om soft taco’s te maken met pulled mushroom met Fajita-kruiden. Dit zou ik zelf niet zo snel doen, omdat ik op de een of andere manier nooit had bedacht dat je natuurlijk vét goed je pulled mushroom kan kruiden met Tex Mex kruiden. Waar ik ze wel regelmatig kruid met shoarmakruiden, had ik dit zelf nog niet bedacht. Maar mensen; dit is een uit-ste-kend idee en ik ga dit absoluut vaker doen.

Uiteindelijk verzon ik er een heel recept omheen en dat werden deze soft taco’s met een lekker sausje van zure room, citroen, knoflook en bieslook, daarop de pulled mushroom van oesterzwammen met Santa Maria Fajita kruiden, daarop een salsa van tomaat, paprika en jalapeños en een beetje gemengde sla om het af te maken.

Een hartstikke voedzame maaltijd en het werd echt SUPER lekker en smaakvol. Wat een hit dit!!

Zin om aan de slag te gaan? Let’s Tex Mex!

pulled mushroom
Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt. Aan de slag!

Soft taco’s met pulled mushroom en paprika-salsa

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: texmex
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 3 tot 4 personen
Makkelijk en lekker recept voor zachte taco's met pulled mushroom, met fajita-kruiden, paprika-tomaten-salsa en een fris sausje van zure room, bieslook, knoflook en citroen. Binnen 30 min op tafel!
Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Trek als eerst de oesterzwammen in reepjes en terwijl je dat doet, verhit je een scheut olie in de pan op hoog vuur en bak je meteen de eerste reepjes.
    Wanneer je bezig bent met de oesterzwammen, lijkt het alsof je heel veel hebt. Maar er verdampt veel vocht uit de paddenstoelen, waardoor de uiteindelijke portie echt wel meevalt. Het is ook slim om ze in delen te bakken en niet met zoveel mogelijk tegelijkertijd in de pan, want op die manier bakken ze veel mooier rondom bruin. Haal dus ook tussendoor de gebakken oesterzwammen uit de pan, doe nieuwe olie in de pan en bak een nieuwe lading. Op het laatst voeg je alle gebakken oesterzwammen samen in de pan.
    In totaal was ik ongeveer 20 minuten bezig met oesterzwammen uit elkaar trekken en tegelijkertijd reepjes oesterzwam bakken.
  • Ondertussen kan je prima het frisse sausje maken, door bieslook fijn te snijden en te mengen met een uitgeperste teen knoflook, zure room en het sap van 1/2 citroen. Rasp nog een beetje citroenrasp van de citroen er doorheen en klaar is je sausje.
  • Maak ondertussen ook de paprika-salsa door paprika, tomaat en jalapeños fijn te snijden en door elkaar te mengen.
  • Ondertussen zullen alle oesterzwammen er lekker gebakken uitzien en is het tijd om de Santa Maria Fajita seasoning toe te voegen. Roer dit lekker door de oesterzwammen heen en voeg eventueel een scheutje water toe. Laat het nog even op middelmatig vuur doorbakken, tot je ook klaar bent met de rest.
  • Bak als laatste de kleine tortilla's van Santa Maria in een hete en droge koekenpan (zonder olie dus) even aan beide kanten een beetje goudbruin. Dit mag op best hoog vuur, maar hou het in de gaten. Het is trouwens ook prima om de kleine tortilla's in de magnetron op te warmen.
  • Vul je soft taco's vervolgens met een laagje van de frisse saus, daarop een beetje gemengde sla, dan de pulled mushroom en eindig met paprika-salsa. Eet smakelijk!
pulled mushroom
Dit is hoe je wil dat de oesterzwammen eruit zien, voordat je de kruidenmix eraan toevoegt.
Tadaaa: soft taco’s met pulled mushroom en paprika-salsa! Eet smakelijk!

Ik vond het echt een GRUWELIJK goed recept. Een beetje van mezelf, maar totaal geïnspireerd door de inzending van Sterre. Wát een hit. De smaken combineren perfect met elkaar, maar ook de structuur in dit gerecht is echt top. Die pulled mushroom met fajita-kruiden is echt echt echt heel erg lekker, het frisse sausje met citroen en bieslook past er lekker bij en zorgt dat de boel lekker smeuïg is en de paprika-salsa geeft een fijne bite mét een beetje pit van de jalapeños. Ja mensen, ik vond het echt erggg geslaagd.

Ik ben benieuwd wat jij vindt van deze soft taco’s met pulled mushroom. Laat je het weten in een reactie hieronder door een aantal sterren achter te laten? Daar maak je me erg blij mee.

Sterre: dank je wel voor je inzending en de inspiratie voor dit recept! Dit belooft veel goeds voor de andere 5 recepten die ik de komende tijd ga maken op basis van input van mijn volgers. ZIN IN!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept