Door Elske – Dag leuke mensen! Omdat kerst er bijna aan zit te komen en ik opeens (vraag me niet hoe) mega veel inspiratie voor hoofdgerechten heb, deel ik vandaag met jullie de volgende genialiteit. Ik presenteer u: gevulde kalkoenschnitzel met truffelchampignons in parmaham!
Inspiratie vond ik wederom, net als dit geweldige dessert, in ons familie-kerstdiner. Mijn moeder maakte namelijk ooit varkenshaas in parmaham, gevuld met champignons, zongedroogde tomaatjes en pesto. Dit wilde ik in eerste instantie gaan namaken, maar besefte me dat ik nog een potje truffeltapenade had staan. Leek me perfect combineren met de champignons, maar een beetje gevaarlijk met de zongedroogde tomaat. Dus paste ik het recept hier en daar een beetje aan… Klaar voor een fantastisch, maar niet al te moeilijk hoofdgerecht met vlees? Let’s go!
Voor 4 personen: 4 kalkoenschnitzels * – 16 plakken parmaham – 1 bakje kastanjechampignons – 2 kleine uien of 1 grote – teentje knoflook – potje truffeltapenade – 6 volle eetlepels mayonaise
*kan ook met normale schnitzels maar deze zag ik liggen en dacht: Héé, Kalkoen, Héé, Kerst: gaat vast top samen!
First things first: verwarm je oven voor op 200 graden (hete lucht) en maak alvast de truffelmayonaise. Die serveer je straks als sausje. Hiervoor doe je de mayonaise in een schaaltje en voeg je helft van de truffeltapenade toe. Zet even aan de kant.
Pel de ui en de knoflook en snijd deze fijn. Doe wat olie in de pan (niet te zuinig), laat warm worden en voeg de ui en knoflook toe. Ondertussen snijd je de grote stelen van de champignons af en vervolgens hak je ze fijn in kleine stukjes. Dit mag behoorlijk fijn, omdat je hier straks de schnitzels mee gaat vullen. Voeg de champignons toe aan de pan, bak ze ongeveer 3 minuten mee en voeg dan 2 tot 3 volle theelepels truffeltapenade toevoegen. Ligt eraan hoe sterk je de smaak wilt. Proef dus even tussendoor. Voeg ook wat peper en zout toe.
Leg 4 plakken parmaham in de lengte op een snijplank. Leg hierop een schnitzel. Schep hier vervolgens 1/4e van je truffel-champignons op. Vouw de schnitzel dicht door de parmaham aan beide kanten te pakken en over de schnitzel heen te ‘vouwen’. Prik in de zijkant wat satéprikkers om dit geheel te ondersteunen en bij elkaar te houden. Doe dit ook voor de andere 3 schnitzels. Zet ze voor 20 minuten in de oven en klaar! 😀
OH en ik maakte hier ook nog zoete aardappelfrietjes en een salade bij als bijgerecht en dat hield ik lekker basic. Dus de zoete aardappelfrites heb ik uit het vriesvak getrokken en konden zo met de schnitzel de oven in (win-win!). En de salade:
Voor de salade als side dish: 1 zak gemengde bladsla – zongedroogde tomaatjes – komkommer – cherrytomaatjes – goede olijfolie
Hiervoor pleur je de hele zak sla in een grote kom, voeg je zoveel cherrytomaatjes (in halven), zongedroogde tomaatjes (in reepjes) en komkommer (in blokjes) toe als je wilt. Top af met een goede olijfolie. Ik had er één met citroensmaak en die werkte er heel goed bij. En dan ben je nu echt helemaal klaar! Easy toch?
Lekker? Jazeker! Lekkerder dan de varkenshaas van je moeder? Mag ik eigenlijk niet zeggen maar JA! Man. ik heb hier echt van genoten. Lekker mals vlees (komt misschien ook dat de ham er omheen het extra sappig maakt), truffelchampignons, zoutig door de parmaham.: TOP. Dit ga ik zeker vaker maken en niet alleen met kerst 🙂
En, wat denk jij ervan? Ga jij dit maken met kerst? Laat het dan vooral weten in de comments hieronder of via #GewoonWatIkDezeKerstEet als je het gemaakt hebt. Vinden we leuk 😀
Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK
Janna zegt:
Hoi! Doe je de schnitzels niet bakken vantevoren? En ik neem aan dat je ‘naturel’ schnitzels gebruikte? Dus geen gepaneerde? Alvast bedankt!
Marjolein zegt:
Ik heb het vanavond gemaakt; ontzettend lekker. Dank voor het recept 🙂
elske zegt:
Tof om te lezen dat je het uitgeprobeerd hebt en nog beter te horen dat het lekker was 😀