Koken met vis!

Door Elske – Hoi hoi! Vis; I love it! Jij ook?Ik ben mij er bewust van dat niet iedereen vis zo lekker vindt als ik. Ik eet dan ook alles: van simpele zalm en tonijn tot mosselen, octopus en sardientjes. Héér-lijk vind ik het. Maar ik beloof dat we de lat vandaag laag houden. Deze zeven vis recepten lust iedere vis-eter, en misschien krijg je zelfs een vis hater zover om hier iets van te proberen (ik noem een broodje visstick…). Klaar voor? Gaan we!

Vistaco’s met guacamole, limoen en salsa
Deze taco’s met vis lijken mij heerlijk. En het fijne? Super easy en met maar een paar ingrediënten. Reminds me; ik heb nog kabeljauwburgers in de vriezer, dus dit receptje gaat deze week nog gemaakt worden. Whoehoe!

vistacos
Keer wat anders dan de taco of wrap met gehakt!

Curry met vis en naanbrood
Ik ben een echte curry-fan. Nu eet ik deze normaal met kip of vega met alleen ei en pinda’s, maar vis gebruik ik eigenlijk niet zo vaak. Stom! Want dit recept lijkt me heerlijk; ook al gebruikte Leo een saus voor kip  😉 Keer wat anders!

Toppertje van een viscurry, geserveerd met naanbrood
Toppertje van een viscurry, geserveerd met naanbrood

Broodje vissticks
Vissticks: wie at ze niet als kind? Wat zeg ik: kind? In menig studentenhuis worden deze heerlijke visstengels nog regelmatig geserveerd, am i right?  En waarom ook niet: ze zijn makkelijk te bereiden, goedkoop en lekker. Net als dit recept overigens. Dus heb je zin in vissticks, maar eens wat anders dan standaard met aardappeltjes/friet, probeer dan dit broodje visstick eens!

SAMSUNG CSC
Broodje; check! Vissticks; check! Goedkoop, lekker en makkelijke maaltijd; check!

Wrap met visstick
Visstick uit het vorige recept over? Probeer dan eens hetzelfde, maar dan op een wrap. Gebruik geen knoflook maar chilisaus en je hebt een hele andere smaak, maar precies hetzelfde werk. Nouja, werk: die héle 5 minuten..

SAMSUNG CSC
Wat mindere kwaliteit foto, maar zeker geen mindere kwaliteit aan comfortfood!

Zalm in bladerdeeg
Een ander toppertje in de categorie ‘veel smaak, weinig moeite’ is deze zalm met roomkaas in bladerdeeg. Serveer er wat spinazie bij en je hebt al je groentes ook meteen binnen. MJAM, smullen dit. En jaaaa mensen. Ik weet dat je dit ook gewoon kant en klaar kunt kopen, maar zelf maken is in dit geval net zo makkelijk (en leuker) 😉

tres_chique_chic_eten_zonder_moeite_zalm_roomkaas_bladerdeeg_spinazie
Ziet er chique uit right? En het mooie is dat je maar vier ingrediënten nodig hebt!

Koolvis met een broodkorst
Dit recept is al een hele tijd geleden gemaakt door Leo, maar dat maakt hem niet minder interessant. Witvis, broodkorstje, pasta; lijkt mij heerlijk! Wat jij?

vis_koolvis_cuisine_in_italiaans_korstje_pasta_salade_speltpasta_veldsla_tomaat_brood_knapperige_vis_oven
Vis met pasta; een altijd-goedje!

Vis cuisine met salade
Goed, als afsluiter een super simpel recept, waarvoor je eigenlijk niets hoeft te doen (noch te kunnen..) behalve een salade in elkaar te draaien. Oh en een visschotel in de oven te kwakken. Maar is dat lekker? Jazeker wel! Morgen maar weer meer moeite doen..

salade_rose_vis
Vis, salade en rosé; niets mis mee toch? 🙂

Genoeg inspiratie voor vandaag! Morgen of vanavond kan jij lekker koken met vis; veel of weinig moeite het kan allemaal. We zouden bijna zeggen: Vis.. het meest veelzijdige stukje .. Ja, wat dan? Vis? Anyways, ik ben benieuwd: welke van bovenstaande zeven recepten lijkt jouw het lekkerste en ga je zeker weten binnenkort maken? Let me know!

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier Leo’s eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *