Leo’s week 49: Masters of LXRY, rollercoaster van emoties, een televisieprogramma en geweldige films

Dag leuk mens! Het is tijd.. tijd voor mijn laatste dagboek van 2018. Ja ja! Of eigenlijk: neeeeeeeee….. Maar toch wel echt ja. Denk ik. Ik ga je vandaag bijpraten over mijn week 49 en omdat ik vanaf volgende week vakantie heb, vind ik eigenlijk dat ik dan eventjes ook mijn dagboek moet laten voor wat het is.

In mijn vakantie ga ik je nog wel bijpraten over mijn 2018, een toffe terugblik, zoals ik ieder jaaar doe, maar daar moet je het dan even mee doen. ELLENDE!

Maar! Ik beloof dat dít dagboek een heerlijke wordt. Goed? Want week 49 was best wel een lekkere week. Ik heb veel en hard gewerkt, ben heerlijk uit eten geweest, heb een hilarisch weekend gehad (ik ging naar Masters of LXRY en vond dat helemaal niks), heb aan de telefoon gehangen met een televisieprogramma, moodboards gemaakt voor het nieuwe huis… Genoeg te vertellen!

Pak je wijntje erbij, een kopje koffie en een stuk taart (want het is altijd feest) en laten we samen terugblikken op mijn afgelopen week.

Maandag: een rollercoaster van emoties…
Mijn maandagochtend begon ontzettend inspirerend met een bezoekje aan het gemeentehuis in Amsterdam. Jaja; ik moest een parkeervergunning hebben voor m’n nieuwe auto. Nu is dit in Amsterdam nogal een drama en ik ga je even meenemen in mijn rollercoaster van emoties.

IMG_9599
Even wachten…. en dan dus geen PIZZA! Vind ik een deceptie.

Na een halfuurtje wachten was ik aan de beurt. “Hoi, ik kom een parkeervergunning aanvragen, maar het is een beetje een ingewikkeld verhaal”. Emotie: shit, ik hoop dat dit gaat lukken…

Ik had natuurlijk een beetje een gekke constructie met Ford; ik leen de auto van hun, hij is van mij voor dat halve jaar, maar hij staat niet op mijn naam, het is geen bedrijfsauto en er is ook geen lease-contract op mijn naam. Maar! De mevrouw achter de balie dook er in, liep een paar keer naar achteren en kwam terug met goed nieuws: de papieren zijn in orde en we gaan het fixen. Emotie: YES!

Ze begon met het invoeren van mijn gegevens en verblijde me met de boodschap: “Hey, ik zie dat er helemaal geen wachtlijst is… Je hebt geluk! Je kunt de vergunning straks meteen mee krijgen.”. Emotie: NEE JOH!!! Ik had absoluut een wachtlijst verwacht en had zo zo zo erg gehoopt dat het niet zo was, omdat je soms dit soort uitzonderlijke verhalen hoort. En nu waren wij zo’n uitzonderlijk verhaal. YES!!

Nou, ik kon m’n geluk niet op: papieren in orde, geen wachtlijst, deze vrouw maakt mijn dag, woehoe!

Dus; alle gegevens ingevuld, alles uitgeprint, handtekening eronder en dan alleen nog één laatste check.

“Oh, huh, dat is raar… Ik zie nu in mijn scherm toch een wachttijd staan; ik kan de vergunning nog niet afgeven en alleen iets printen over de wachttijd en dat je daarna je vergunning krijgt. Sorry…”

Emotie: neeeeeeeeeeee.

“Oké, balen. Weet je hoe lang de wachttijd is?”
“Nee, dat staat er niet bij. Je staat op plek 24. Dat kan heel snel gaan, maar ook een paar maanden duren…”

Kak. Nu ben ik dus naar huis gestuurd op plek 24 op de wachtlijst en ik heb eens even in mijn gebied gekeken en dat is KLEIN. En volgens het online register waar ik m’n wachttijd kan checken, verwachten ze dat we in maart onze vergunning krijgen. Je weet wel: precies wanneer wij naar Haarlem verhuizen. Kak.

Daar komt nog bij dat ik nu ongeveer iedere dag de wachtlijst check en we zijn al…. gezakt naar plek 32. Ja, dat kan kennelijk, omdat mensen die een vergunning ergens anders vrijgeven, voorrang krijgen op de lijst. Logisch, maar ook ruk.

Goed, nu staat ons nieuwe familielid dus een stukkie verderop geparkeerd, waar het nog wel gratis is, en moeten we steeds een mooie wandeling maken om er te komen. Maar goed; we hebben een auto en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Die vergunning komt wel. Ooit. En het is al bijna maart. Toch?

Dinsdag: Migraine
Dinsdagochtend begon ik vrij gemotiveerd en enthousiast aan m’n werk en om half 3 was het gedaan met de pret. Ik kreeg een flinke migraine-aanval en heb de rest van de dag geslapen en niks gedaan.

Ik denk dat de migraine een gevolg was van dat ik door ben gegaan met m’n anticonceptie ipv een stopweek heb ingelast, maar het zou ook zomaar een migraineaanval-wegens-drukte kunnen zijn. Who knows! Ik heb in ieder geval m’n rust gepakt en me helemaal ondergedompeld in de wereld van drugs (haha), door de nieuwe serie van Tygo Gernandt en wat afleveringen van Trippers op NPO start. Best een oké middag werd het zo…

IMG_2713

Woensdag: kerstkoken!
Op woensdag was ik de hele dag lekker druk met kerstkoken! Ja ja! Zoals je misschien al wel hebt gezien zijn de eerste recepten voor Kerst al op mijn blog verschenen. Vet heerlijk! Ik ben echt iedere dag zo lekker aan het eten, haha. Deze woensdag maakte ik een fucking geweldige hele kip uit de oven en een vet lekkere salade met rivierkreeftjes. Mjam!

FullSizeRender

IMG_2782

Donderdag: OLIEBOLLEN
Op donderdag heb ik weer zo’n beetje de hele dag achter m’n laptop gezeten voor werk. Ik heb m’n werkdag alleen even onderbroken om oliebollen te halen, want jemig; daar heb ik de hele tijd zin in. En je moet weten: ik hield helemaal nooit van oliebollen. Dit is het eerste jaar dat ze echt niet zijn aan te slepen, zo bizar, haha.

IMG_2849

IMG_9736
Ik bestelde online op een mannenafdeling een nieuwe trui en en er vet blij mee, woehoe!

Vrijdag: een nieuwe zorgverzekering uitzoeken & uit eten!
Op vrijdag was ik iets minder druk met werk; het was mooi geweest. Maar toch zat ik aan m’n laptop gekluisterd, want het is december en dat betekent: nieuwe zorgverzekering uitzoeken. En ik ging er nu maar eens goed voor zitten, want mijn hemel; wat vind ik dit altijd een klus.

Ik kwam erachter dat mijn huidige zorgverzekering bijna €10 per maand duurder wordt én dat mijn anticonceptie niet langer vergoed ging worden. Nu gebruik ik de nuvaring en dat is een betrekkelijk duur ding, dus ik was niet blij. Tijd om over te stappen.

Na veel uitzoekwerk ben ik er uiteindelijk via Independer achter gekomen welke zorgverzekeringen allemaal de nuvaring vergoeden in de aanvullende verzekering (op je eigen bijdrage na) en daarvan heb ik het bedrag van de aanvullende verzekeringen vergeleken en uiteindelijk ben ik zo tot een passende verzekering voor mezelf gekomen. Ben hier echt 2 uur mee bezig geweest, maar dan heb je ook wat, haha.

’s Avonds hadden Jan en ik date night en gingen we weer eens naar Pesca. Dit is ons favoriete visrestaurant en het was echt weer zo fijn.

IMG_2890

Ik moet toegeven dat de Calamares (je eet hier de lekkerste Calamares van de stad) niet ZO geweldig vond als anders (hij was volgens mij echt net iets korter gebakken…), maar over het algemeen hebben we echt heel lekker gegeten, héél lekker gedronken en echt een geweldige avond gehad. De mensen bij Pesca zijn zó leuk, het restaurant is zo’n vet concept (je begint bij een vismarkt waar je je vis uitkiest, daarna loop je langs de wijnmuur waar je een passend wijntje kiest en daarna ga je aan tafel en dan krijg je om de zoveel tijd een gerechtje die je met elkaar gaat delen). Echt: wat een fijne plek en wat een topavond!

IMG_2892

7856287856_IMG_2350

7852117504_IMG_2360

7789100320_IMG_2342

Nu was het vrij slecht weer de hele dag, maar het Amsterdam Light Festival was net begonnen en ik wilde toch nog graag ff de route fietsen met Janneman. Gewoon; lekker na het eten, vet chille manier om nog even samen te zijn, even van Amsterdam te genieten (zo lang het nog kan) en even ons eten te verteren, haha.

Gelukkig was het droog en zo fietsten we de hele route van het light festival af. Totdat we Starry Night zagen; dit is een kunstwerk dat lijkt op het kunstwerk van Van Gogh en het is echt super mooi. Dit wilde ik graag in het echt zien en Jan en ik hebben heerlijk in de Amsterdamse nacht op een bankje, uitgekeken over een gracht en dit kunstwerk. LOVED it.

IMG_2898

Zaterdag: The voice, moodboards, HEMA worst en Masters of LXRY
Zaterdag was echt een geweldige dag. We begonnen de dag in bed met The voice of Holland. Ik vind dat ZO lekker; ik geniet echt intens van dit soort televisieprogramma’s en al helemaal op zaterdagochtend in bed, zonder reclame tussendoor. Heerlijk!

IMG_2912

Ondertussen was ik bezig met de moodboards voor ons nieuwe huis. We wilden voor ons zelf de nieuwe inrichting op papier hebben, maar moesten deze moodboards ook maken voor… een televisieprogramma! Ja ja, we zijn bezig om te kijken of het misschien interessant is om mee te doen aan een woon-programma. We zijn door de eerste selectie heen, hebben onze moodboards aangeleverd en wachten nu af op een voorstel waar zij mee komen… Ik weet nog niet of we het echt willen, maar we gaan het meemaken. En ik hou jullie natuurlijk op de hoogte ;-).

Moodboard_woonkamer
Dit is het moodboard voor de woonkamer
Visual_woonkamer_nieuweinrichting1
Dit is de woonkamer (de ruimte) die ik vol gephotoshopt heb met onze meubels of dingen die we willen. Hopelijk ziet het er over een paar maanden zo uit 😀
Visual_woonkamer_nieuweinrichting
Dit is de andere kant van de woonkamer, met onze inrichting er in gephotoshopt. We willen een boekenkast tot aan het plafond, en de plafonds zijn…. 3 meter hoog!!!
Moodboard_eetkamer
Dit is het moodboard voor het eetgedeelte…
Moodboard_tuin
En dit is het moodboard voor het dakterras van 30m2 wat we straks hebben.

Zo, dat was zaterdagochtend. ’s Middags sjeesden we nog ff met z’n twee door de stad om wat dingetjes te regelen en lunchten we bij HEMA want ik had al dagen zin in HEMA worst. MJAM!

IMG_2920

Daarna snelden we naar huis, om ons klaar te maken voor Masters of LXRY. Dit is een beurs voor The Rich And The Famous en we waren uitgenodigd door een vriendin. Leek ons wel een keer leuk om mee te maken, dus let’s go. Ik in een jurkje, Jan strak in een lekker pakske. Zo heerlijk.

IMG_2952

Maar eerlijk gezegd vonden we het allebei niet echt leuk. Alles op deze beurs is duur (logisch, maar zelfs voor een biertje betaal je 6 euro en dat slaat nergens op, want hoe fancy is het om met een biertje te lopen?!) en we hadden hier gewoon echt niets te zoeken. Ik had verwacht dat het een soort van tof ‘ik stond erbij en ik keek ernaar’ zou zijn, maar we hadden allebei het gevoel van ‘WAT DOEN WE HIER’ en zijn na 2,5 uur weer weg gegaan. Nog lang volgehouden, al zeg ik het zelf.

Daarna zijn we lekker thuis op de bank geploft, hebben we burger & fries besteld en hebben we nog twee films gekeken. Eerst Mowgli op Netflix (zo vet) en daarna Mandela via Videoland. En mensen: die film is echt ge-wel-dig. Ik werd er zelf helemaal strijdlustig van. Wat een inspirerend verhaal en wat is er nog veel mis in de wereld. Verplicht kijkvoer voor iedereen die dit dagboek leest!!

IMG_2963

Zondag: shoppen bij Loods5 en Kerstmarkt <3
Zondag was wederom een geweldige dag. Waar we zaterdag de hele tijd een beetje achter de feiten aan liepen, waren we zondag helemaal on a roll. We begonnen de dag met een wandeling, reden daarna in onze nieuwe auto (ik reed!! :D) naar Zaandam om te ontbijten bij Loods 5 en wat inspiratie op te doen voor het nieuwe huis. We wilden gewoon wat rondlopen en geïnspireerd raken, maar uiteindelijk hebben we er gewoon dé eettafel gevonden die we in het nieuwe huis willen. Echt zo onverwacht en zo fijn! YES!

IMG_2967

IMG_0333
Deze mega kast past gewoon in ons nieuwe huis!!
IMG_5652
I’m dreaming… of a new…. kitchen!

Daarna hebben we ff op een doodlopende weg mijn autorij-skills verbeterd. Dat wil zeggen: ik heb voor het laatst een auto ingeparkeerd (fileparkeren) tijdens autorijles 10 jaar geleden (for real) en moest dat weer ff oefenen. En dat ging eigenlijk verrassend goed. Ik durf het alleen nog niet in het wild, hahaha. Maar goed; ook daarom ben ik zo blij dat we het komende half jaar gewoon een auto hebben, waar ik aan kan wennen en weer fatsoenlijk in leer rijden.

Na het bezoekje aan Loods 5 en nog wat keukenzaken, sjeesden we weer naar huis. Daar chillde ik nog ff op de bank met een boek, terwijl Janneman ging sporten en daarna gingen we nog ff gezellig naar een Kerstmarkt van vrienden in de Pijp. Vet gezellig!

IMG_2998

IMG_3005
Blije gluhwein-mensen

En toen kwam nog even een hoogtepuntje; we fietsten naar huis, deden boodschappen, ploften neer op de bank met kaasfondue en…. het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. YES!

IMG_3006

Wat een topweekend hè? 😀 Loved it!

Inmiddels is het woensdag in de volgende week. Mijn laatste week voor m’n vakantie van 2,5 week die eraan zit te komen, woehoe! Ik neem vrij vanaf 15 december tot en met 2 januari en heb het plan om me NIET met werk bezig te houden (wat ik echt heel moeilijk vind, maar ook wel even lekker), ik wil shoppen, naar de bios overdag zonder me schuldig te voelen, een extra gaatje in m’n oor schieten, nieuwe make-up kopen want nodig, koffietjes drinken met vriendinnen, boeken lezen, de LINDA lezen en vooral: me weer eens vervelen, want mijn god; dat heb ik lang niet gedaan.

Ik ben benieuwd of het me lukt.

In de laatste week van het jaar ga ik natuurlijk nog een overzicht maken van hoe het afgelopen jaar was en er komen ook nog gewoon (ingeplande) blogs online en op social media blijf ik denk ik ook gewoon actief, gewoon omdat ik dat leuk vind en het niet als werken voelt. Maar ik ga gewoon even 2,5 week niet schrijven over mijn avondeten, niet mijn mails checken, geen nieuwe samenwerkingen aan en me niet schuldig voelen als ik overdag een Netflix-marathon houd (of alle Hobbit films op Videoland ga kijken). En ik heb er zo veel zin in! 😀

Wens je me succes? Ik heb het nodig… 😀

Ik spreek je binnenkort weer en wens je nu alvast een hele fijne december, hele fijne kerstdagen met veel liefde en familie.

Oh en het feit dat er geen dagboek online komt tot januari, betekent natuurlijk dat dit hét moment is om me te gaan volgen op Instagram, als je dat nog niet deed ;-). Hou ik je via mijn stories lekker op de hoogte van mijn weken. Ik zie je daar!

Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

Zoek je een tof cadeau voor Kerst?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

3 reacties op “Leo’s week 49: Masters of LXRY, rollercoaster van emoties, een televisieprogramma en geweldige films

  • Hoi! Wat een fijne week en nu dus bijna vakantie – nog fijner (: Ik dacht meteen aan je mislukte kaasfondue blog toen ik je zondag maal zag, maar zie dat je in inmiddels al een succesvol recept op de blog hebt staan. Had je deze weer gemaakt? Voor mij nog 9 dagen werken en dan ook lekker twee weken vrij, zo lekker. Kijk uit naar je 2018 terugblik, ik ga dat zelf dit jaar ook (echt/ proberen te) doen – er gebeurd zoveel! Geniet van de feestdagen

  • Mariëlle zegt:

    Hi Leonie! Ik reageer eigenlijk nooit maar lees je trouw 🙂 Nu kon ik het echter niet laten je even een berichtje te sturen omdat je de nuvaring noemde. Ik heb het ding járenlang gebruikt en zeer regelmatig last van migraine aanvallen gehad (soms zelfs wekelijks). Totdat ik 3 jaar geleden stopte met het gebruik van de Nuvaring. Sindsdien nooit meer migraine gehad, het bleek dus achteraf daarmee samen te hangen. Schijnt een bekende bijwerking te zijn maar ik wist het niet, jij misschien ook niet. Wilde het je daarom in ieder geval even meegeven!
    X Mariëlle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *