Kaasfondue zonder wijn maar met appelsap

Hallo leuke mensen! Het is hoog tijd voor een kaasfondue zonder wijn maar met appelsap-recept hier op mijn blog. Een fonduesensatie die niet alleen de kaasliefhebbers doet watertanden, maar ook perfect is voor onze zwangere vrienden en vriendinnen. Say cheese (fondue), maar dan met een twist!

Kaasfondue is in deze maanden wat mij betreft de ultieme gezelligheid op tafel, maar soms gooien kleine spruitjes in wording roet in het eten als het om de traditionele recepten gaat. Geen paniek, want ik heb de ultieme kaasfondue-hack voor de mama’s-to-be: appelsap! Jawel, we vervangen de wijn door een vleugje fris-zoete appelsap en geloof me, het resultaat is net zo lekker als kaasfondue met wijn. Oké: bíjna net zo lekker. Maar dat is absoluut goed genoeg, want vorige winter – toen ik zelf zwanger was – was dit recept voor kaasfondue zonder wijn bij mij een absolute hit. Tóch voldoen in je kaasfondue-cravings en geen alcohol (al dan niet verdampt) tot je nemen: WINNEN!

Dus, zwangere vriendinnen, verheug je op een kaasfondue zonder concessies. Geen ‘nee’ zeggen tegen die smeuïge, gesmolten kaas omdat er geen wijn in zit – we gaan voor de ultieme cheesy ervaring, maar dan gewoon met appelsap. En het beste van alles? Het is super makkelijk klaar te maken.

Dus zet die fondueset (spoiler alert: ik gebruik geen fondueset, want ik heb er geen) maar klaar, trek je meest comfy outfit aan (hallo, zwangerschapsleggings!) en laten we samen genieten van een kaasfestijn dat niet alleen jou, maar ook die kleine mini-jij zal bekoren. Let’s cheese!

Kaasfondue zonder wijn, met appelsap

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor kaasfondue
Recept afdrukken

Keukentools

 • fondueset OF…
 • het rooster van je oven als je geen fondueset hebt
 • een houten snijplank als je geen fondueset hebt
 • waxinelichtjes als je geen fondueset hebt
 • 4 schaaltjes als je geen fondueset hebt

Ingrediënten

 • 400 gr kaas voor een kaasfondue
 • 300 ml appelsap
 • 2 tenen knoflook
 • nootmuskaat
 • 1 tl maizena

Instructies

 • Zet een pan op laag vuur en doe de appelsap in de pan.
 • Pers twee tenen knoflook uit en voeg toe aan de appelsap. Breng de appelsap langzaam aan de kook.
 • Voeg dan alle kaas toe en laat het smelten, nog steeds op middelmatig tot laag vuur.
 • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
 • Dik de kaasfondue wat in met een beetje maizena. LET OP. Meng de maizena met een beetje water en voeg dat natte papje toe aan de fondue. Op die manier voorkom je klontjes maizena in je kaasfondue.
 • Serveer de kaasfondue met wat rauwe groentes, zoals komkommer, wortel en courgette en een stokbroodje of toastjes!
 • Om je kaasfondue warm te houden kun je het in een fondueset schenken, maar je kunt ook zelf een constructie bouwen op tafel. Let op: pas op voor brandgevaar als je dit zelf doet. Mijn constructie is als volgt: ik zet een houten snijplank op tafel en zet daar 4 waxinelichtjes op. Daarboven plaats ik het rooster van mijn oven op 4 omgekeerde schaaltjes. Op het rooster zet ik de pan, boven een kaarsje.

En dan is dit het eindresultaat van de kaasfondue zonder wijn:

kaasfondue zonder wijn

Oh oh oh, want vond ik dit lekker. Je denkt misschien dat appelsap een hele rare toevoeging is, maar je proeft er niet zo heel gek veel van. Ja; je mist wat diepte die je normaal wel hebt als je wijn gebruik voor je kaasfondue, maar verder is dit echt een super goed alternatief.

Ook handig: deze kaasfondue zonder wijn is helemaal kidsproof :D.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

kaasfondue zonder wijn

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept