Ga terug
–+ servings

Kaasfondue zonder wijn, met appelsap

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor kaasfondue
Recept afdrukken

Keukentools

  • fondueset OF...
  • het rooster van je oven als je geen fondueset hebt
  • een houten snijplank als je geen fondueset hebt
  • waxinelichtjes als je geen fondueset hebt
  • 4 schaaltjes als je geen fondueset hebt

Ingrediënten

  • 400 gr kaas voor een kaasfondue
  • 300 ml appelsap
  • 2 tenen knoflook
  • nootmuskaat
  • 1 tl maizena

Instructies

  • Zet een pan op laag vuur en doe de appelsap in de pan.
  • Pers twee tenen knoflook uit en voeg toe aan de appelsap. Breng de appelsap langzaam aan de kook.
  • Voeg dan alle kaas toe en laat het smelten, nog steeds op middelmatig tot laag vuur.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Dik de kaasfondue wat in met een beetje maizena. LET OP. Meng de maizena met een beetje water en voeg dat natte papje toe aan de fondue. Op die manier voorkom je klontjes maizena in je kaasfondue.
  • Serveer de kaasfondue met wat rauwe groentes, zoals komkommer, wortel en courgette en een stokbroodje of toastjes!
  • Om je kaasfondue warm te houden kun je het in een fondueset schenken, maar je kunt ook zelf een constructie bouwen op tafel. Let op: pas op voor brandgevaar als je dit zelf doet. Mijn constructie is als volgt: ik zet een houten snijplank op tafel en zet daar 4 waxinelichtjes op. Daarboven plaats ik het rooster van mijn oven op 4 omgekeerde schaaltjes. Op het rooster zet ik de pan, boven een kaarsje.