Leo’s leven 198: ziek, maar wel een fotoshoot (en kotsen), naar Napoleon en zijn eerste kerstbal

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 19 december. Afgelopen vrijdag sloeg ik even een dagboekje over, want mennnn wat voelde ik me slecht de afgelopen week. Maar inmiddels ben ik aan de betere hand en ben ik nog even als een Razende Richard allemaal werkdingen aan het afronden, voordat ik twee weken vrij neem. Oooh wat heb ik daar veel zin in.

Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen week én kijken we vooruit naar de komende twee weken. Dit is namelijk mijn laatste dagboek van dit jaar. Sad! Maar volgend jaar ga ik er gewoon mee door, twee keer per week <3. In het vooruitblikken op de komende twee weken ga ik je in ieder geval alvast verklappen wat ik met Kerst van plan ben om te koken tijdens verschillende diners én wat verder m’n plannen zijn. Maar! Eerst nog even terugblikken op de afgelopen week en die was dramatisch.

Ik was ziek, Jan was ziek, we deden een fotoshoot tussen het kotsen door, er was een operatie die goed ging, er waren gecancelde plannen en er was gelukkig heel veel slaap. Verder stond ik dit weekend met Morris in de krant, dronken we warme choco op het strand en hadden we een biosdate met oppas! Lees je mee?

Dinsdag:
Was een prima dag. Ik was lekker aan het werk en hield me bezig met m’n dagboek, een campagne, reacties op mijn blog, een nieuwe maaltijdbox en skipte het maken van kerstrecepten omdat ik er geen puf voor had.

‘s Avonds kwamen vrienden Paul & Kyra bij ons eten en maakte ik een geweldige ravioli met o.a. gekarameliseerde pecannoten – ik doe mijn best om het recept nog voor mijn vakantie uit te schrijven – en toen bleven ze bij ons thuis oppassen op Morris, terwijl Jan en ik naar de film gingen.

We gingen naar Napoleon in Pathé en het was een lekker uitje, maar ook wel een beetje saai. Niet de beste film ooit en we hadden geen tijd om voor of na de film nog ff een drankje te drinken. Bovendien waren we allebei kapot moe, dus het was een hele tamme date. En film trouwens ook.

Woensdag:
Op woensdag zouden mijn schoonouders komen oppassen, maar die waren ook geveld door een virus en dus verdeelde Jan en ik de dag met Morris en werk met z’n tweeën. Ik werkte de ochtend en hield me bezig met wat mails, een vernieuwd financieel document en heel veel statistieken.

Ik werkte voor het eerst sinds tijden weer eens met bril op en dat voelde goed. Ik heb het idee dat m’n oog wat achteruit gaat en dan is deze bril met kleine sterkte nét even lekker. Maar het was wel weer even wennen, dit lookje.

Jan ging ‘s middags aan het werk en toen chillde ik met Snor. We gingen samen in bad – m’n nieuwe favoriete bezigheid met baby -, deden een slaapje samen op de bank en wandelden aan het einde van de dag nog even langs een enorme kerstboom die opeens voor ons huis staat. Love it!

Donderdag:
Donderdag was mijn vrije ochtend met Morris. In de ochtend gingen we even naar de chiropractor en daar ging alles goed. Daarna bracht ik Morris naar de opvang en ben ik zelf naar bed gegaan, want ik voelde me vreselijk.

En zo zie ik er ook uit, hahaha.

De rest van de dag lag ik in bed & op de bank. Wat een ellende. Ondertussen werd een geliefde geopereerd, maar daar ging gelukkig alles goed en nu is een periode van herstel aangebroken. Duimen dat dat goed gaat!!

Vrijdag:
Vrijdag was ook een matige dag. Ik had een vrij slechte nacht gehad, maar voelde me overdag redelijk oké. Ik ging naar yoga en huilde daar heel hard omdat er allemaal spanning in m’n lijf zat (deze yoga is echt een soort therapie, heerlijk), fietste nog even met de bakfiets naar Schalkwijk om te kijken of de HEMA daar een discobal kaarsenhouder op voorraad had (nee, helaas) en omdat het misschien wel ff goed was om een stuk te fietsen, om die ziekte even uit me te zweten.

Maar na deze exercitie was ik kapot en heb ik de rest van de dag gecanceld, haha. Ik zou aan de slag met Kerstrecepten en mijn dagboek, maar had er precies nul puf meer voor. Jan bedacht dat we naar het strand gingen met z’n drie en daar ff warme choco drinken. En daar was ik wel voor in <3.

Zaterdag:
Op vrijdagavond was ik mega vroeg naar bed gegaan, maar ik werd weer niet top wakker op zaterdag. Maar! Er was werk aan de winkel, want we hadden een fotoshoot gepland staan bij ons thuis. En dat zou maar een uurtje duren, dus dat moest lukken. Toch?

Nou, inmiddels was Jan ook gevloerd en moest de levensenergie vandaag ff van míjn kant komen. Wat helemaal gaar was, want ik was natuurlijk ook niet fit. Maar Jan was er nog erger aantoe. Die heeft rondom de fotoshoot – die heel goed ging en maar een halfuurtje duurde – het hele toilet volgekotst hahahah.

We kregen de eerste beelden al te zien van fotograaf Anouk en ik ben er super blij mee <3.

Thank the Universe dat Morris een hele goede middagdut deed van 2 uur, waardoor wij ook weer ff terug in bed konden. Ik viel meteen als een blok in slaap.

Aan het einde van de middag zijn we nog even een stuk gaan wandelen door Haarlem. De buitenlucht deed ons beide goed en zo konden we meteen even langs de AKO op het station om het FD te kopen, waar Morris en ik in stonden met een foto en interview. Vet leuk!

‘s Avonds waren we wederom gevloerd en werd er niets uitgevoerd.

Je meid zit aan de hete whisky met citroensap en honing, om alle zeilen bij te zetten en het hielp matig.

Zondag:
Wordt het al saai? We cancelden alle plannen, haha. Ik heb op de bank gezeten en ik kookboeken gebladerd om alvast de komende kerstmenu’s uit te denken en ‘s middags zijn we even naar de stad gewandeld omdat je er toch ff uit moet op zo’n dag. En dat was allesssss.

In de stad scoorden we wel Morris’ eerste kerstbal, jeeeej! Ik wil jaarlijks een kerstbal voor/met hem uitzoeken en toen we in de Flying Tiger tegen deze snor aanliepen, wisten we meteen: deze is voor Snorrie :D.

Maandag:
En toen was het maandag en voelde ik me eindelijk wat beter. M’n hoest was iets minder, m’n bijholteontsteking zwakte wat af en met neusspray en ibuprofen kon ik eindelijk weer een beetje functioneren. Oooh wat had ik een saaie week gehad en wat heb ik ZIN om me weer beter te voelen. Het is echt zoooo beperkend om geen energie te hebben en op dit soort momenten knijp ik toch weer in m’n handjes dat ik normaal een gezond lijf heb dat functioneert zoals ik wil. Pfoe.

Goed. Maandag dus; tijd om aan de slag te gaan. Morris ging naar de opvang en ik ging aan de slag met mijn mailbox, een campagne, m’n weekplanning, ik dook de keuken in om een Kerst dessert te maken (en verwende m’n buren met de left overs), dook in de statistieken van een grote samenwerking van het afgelopen jaar en schreef een heleboel recepten uit. Ooooh wat een lekkere dag.

God, wat zie ik er slecht uit.

Aan het einde van de middag haalde ik Snorremans weer naar huis en die had echt een top dag gehad op het KDV. Hij had gedanst op de muziek van Mariah Carey en ik dacht twee dingen: that’s my boy en van wie in godsnaam heeft hij die dansskills?!

‘s Avonds kookte Jan voor de verandering een maaltje en kon ik ff chillen op de bank. We keken nog een Top2000 quiz en gingen daarna lekker vroeg naar bed. Oh eindelijk weer een beetje een normale dag. Wat fijn.

Inmiddels is het dinsdag en snotter ik nog ontzettend, maar het komt wel los en ik voel verbetering. YES. Dat komt goed uit, want a.s. vrijdag begint m’n kerstmarathon en ik heb er zo veel zin in dat het balen zou zijn als dingen niet door kunnen gaan doordat ik me ziek voel. Maar! Het lijkt de goede kant op te gaan.

Vrijdag begint de hele kersttoestand en doordat ik die avond kook voor 10 vrienden, neem ik de vrijdag overdag maar meteen als mijn eerste vrije dag van de Kerstvakantie. En dat betekent dat er vrijdag dus geen nieuw dagboek online komt. Maar niet getreurd, ik praat je nu meteen ff bij over m’n kerst-plannen van de komende week. Komt ‘ie!

Vrijdag 22 december vieren we Kerst hier bij ons thuis met mijn beste vriendinnengroep + aanhang. Yoka & Rolf blijven gezellig slapen en de rest woont allemaal in de buurt, dus dit wordt een heerlijke avond. Als voorgerecht eten we iets met vijgen, als hoofd gaat Jan lekker barbecueën en maak ik een vegan biet wellington. Qua bijgerechten is alles vegan en doe ik leuke dingen met pompoen en gepofte knoflook, spruiten en basilicum en ik maak geniale aardappelen uit de oven. ZIN IN!

Op zaterdag vieren we Kerst met z’n drietjes. We gaan simpel eten, samen met Morris om kwart over 5 – zijn avondeettijd – en pakken dan de Kerstcadeautjes uit die onder de boom liggen. VET veel zin in.

Op zondag reizen we af naar Groningen voor kerst met mijn familie. M’n ouders maken een voorgerecht en verzorgen de wijnen, terwijl Yorick en ik (vermoed ik) de keuken in duiken om voor het eerst iets klaar te maken met de Sousvide set die we hem dit jaar cadeau hebben gegeven in juli. Thuis viert Ted Kerst met de poezenoppas. Ik hoop dat ze samen All You Need Is Love kijken :D.

Op maandag zijn we weer terug in Haarlem voor Kerst met vrienden Paul & Kyr. Dit wordt een joggingbroek-kerst met spelletjes en waarschijnlijk oesters, coquilles en misschien wel ceviche. Maar dat menu staat nog niet vast.

Die dag erna vieren we Kerst met Jan z’n familie. Hier gaan we een vet gerechtje maken met bloemkool en ingelegde citroen, uit het kookboek van Tobias Camman. Zin in!

En daarna is het tijd voor chillen, voor vakantie. We vieren oud en nieuw lekker thuis en alle vrienden die langs willen komen zijn welkom. Maar ik heb onwijsssss veel zin om de jaarwisseling te vieren met Teddy- die altijd alleen thuis zit – en Jan en Morris. En natuurlijk gaan we ‘s middags naar het strand om de laatste zonsondergang van het jaar te vieren met een fles champagne en oliebollen <3. Zoals ieder jaar.

Naast een flinke kerstmarathon wordt het dus een hele lekkere chille kerstvakantie en ik heb er onwijs veel zin in.

Ik spreek jou pas in het nieuwe jaar weer en wel op dinsdag 9 januari! Dan praat ik je bij over de kerstvakantie en m’n belevenissen. Ik hoop dat jij ook wat dagen vrij kunt nemen en kan genieten van een paar feestelijke én rustige dagen <3. Dank je wel weer voor het lezen van mijn dagboek en ik spreek je heel snel weer!! Liefs, Leo.

PS: ik ben in de kerstvakantie gewoon actief op Instagram!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

6 reacties op “Leo’s leven 198: ziek, maar wel een fotoshoot (en kotsen), naar Napoleon en zijn eerste kerstbal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *