Ravioli lasagne met ricotta en mozzarella

Hey leuke mensen! Vandaag duik ik met jullie de keuken in voor een culinair avontuur dat de traditionele lasagne op z’n kop zet. Drumroll please, voor de held van de avond: Ravioli Lasagne! Ja dat lees je goed; dat is dus lasagne gemaakt van ravioli. En ik verklap alvast: dit was een briljant idee. Na de ravioli-soep die ik al een behoorlijk succes vond, is het nu tijd voor een andere vorm van ravioli-comfortfood. In lasagnevorm dus.

Deze smaakexplosie brengt verse ravioli, sappige courgette, een flinke dosis pastasaus, smeltende mozzarella, romige ricotta, en onmisbare Italiaanse kruiden samen. En het beste van alles? Het is super makkelijk zelf klaar te maken.

Dus: schort om, zet je favoriete muziek aan en laten we deze culinaire ontdekkingsreis met als eindbestemming… ravioli lasagne… beginnen! Let’s lasagne!

Ravioli lasagne met ricotta en mozzarella

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: lasagne
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor lasagne gemaakt van ravioli, met ricotta en mozzarella. SUPER lekker en erg simpel. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 ovenschaal

Ingrediënten

  • 500 gr verse ravioli *
  • 400 gr courgette
  • handje spinazie à la crème uit de diepvries
  • 600 gr pastasaus
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 4 el ricotta
  • 1 el Euroma Italiaanse kruiden gedroogd
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl chiliflakes

Instructies

  • * ik gebruikte in mijn recept twee verschillende soorten ravioli: eentje met een vulling van tomaat en mozzarella en een met een vulling van spinazie.
  • Verwarm de oven voor tot 180C.
  • Pers de knoflook uit en snijd de courgette in kleine stukjes. Zet een koekenpan op middelmatig vuur met een beetje olijfolie en voeg de knoflook en courgette eraan toe. Bak dit 5 minuten zodat er een beetje vocht uit de courgette verdampt. Voeg de spinazie à la crème toe en laat smelten.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de pan met courgette en knoflook en bak even mee. Voeg dan ook de tomatensaus toe en laag het 2 minuten pruttelen.
  • Vet een ovenschaal in en begin met een dunne laag saus in de ovenschaal.
  • Leg daarop een laag met rauwe ravioli. Bouw de lasagne op die manier op.
  • Eindig met een laag saus en top af met een laag ricotta en daar overheen strooi je alle Mozzarella.
  • Top af met een beetje chiliflakes en bak de lasagne vervolgens 25-30 minuten in de oven. Tot je een mooi goudbruin korstje hebt.
  • Laat de lasagne zo'n 5-10 minuten afkoelen buiten de oven. Eet smakelijk!

Jaaa mensen, ik vond deze ravioli lasagne echt HEERLIJK. Ik dacht van te voren dat ik misschien een beetje te weinig body in het recept had; alleen courgette met wat kruiden en saus kan wat karig zijn. Maar dat viel echt onwijs mee. Het was super lekker juist. Misschien inderdaad nóg lekkerder als je ook (vega) gehakt ofzo toevoegt (ik zou dat dan bakken met knoflook en italiaanse kruiden en daarna de courgette toevoegen), maar het was al met al al echt lekker. En oh oh oh, wat héérlijk die ricotta en mozzarella on top. En dan die chiliflakes die het nét even een beetje pit geven. Ja mensen, dit was een hit. Dit gaan we vaker maken!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

ravioli lasagne

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Ravioli lasagne met ricotta en mozzarella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept