Welkom leuke foodies, levensgenieters en keukenavonturiers! Vandaag neem ik jullie mee op een smaakvolle reis naar de culinaire hemel van eenvoud: pasta pesto. Want laten we eerlijk zijn, is er iets beters dan een gerecht dat niet alleen heerlijk is, maar ook in een handomdraai op tafel staat? Wat mij betreft niet :D.
Pasta pesto, zo heerlijk en eenvoudig, heeft een speciaal plekje in mijn hart. De topcombi van pasta, verse basilicum, romige Parmezaanse kaas en pittige knoflook zorgt voor een smaakexplosie waar je intens blij van wordt. Zo simpel, zo lekker.
Wat dit gerecht extra magisch maakt, is het feit dat je niet urenlang in de keuken hoeft te staan om een indrukwekkende maaltijd op tafel te toveren. Met minimale inspanning en maximale smaak wordt deze pasta pesto jouw nieuwe go-to op een doordeweekse avond. Dus, trek je schort aan, zet een vrolijk deuntje op en laten we samen genieten van de simpele geneugten van pasta pesto. Let’s pesto!
Pasta pesto met garnalen, boerenkool & chiliflakes
Keukentools
- 1 staafmixer
- pastamachine eventueel
Ingrediënten
- 15 gr basilicum
- 30 gr pijnboompitten
- 50 gr parmezaanse kaas
- 4 el olijfolie
- 1 tl chiliflakes
- een hand fijngesneden boerenkool
- 200 gr garnalen
- 2 tenen knoflook
- 250 gr verse pasta als je het niet zelf maakt
- 1 ei als je de pasta zelf maakt
- 300 gr bloem als je de pasta zelf maakt
Instructies
- Wanneer je zelf je pasta maakt, dan begin je daar mee. Doe de bloem in de pastamachine en zet de machine aan. Breek een ei in een maatbeker en kluts los. Schenk er water bij tot je 120ml water hebt en schenk dit in de pastamachine. Maak pasta!
- Als je verse pasta uit de supermarkt gebruikt, kun je de vorige stap overslaan.
- Om zelf pesto te maken meng je de blaadjes van de basilicum met 1 teen knoflook, 50gr parmezaanse kaas, 30gr pijnboompitten en ongeveer 4 el olijfolie. Zet de staafmixer erop en pureer het tot een pesto. Roer als laatste de chiliflakes er doorheen.
- Bak in een bak de garnalen met een beetje olijfolie op hoof vuur 1 minuut. Zet het vuur op middel-hoog, voeg een beetje extra olie toe en bak de boerenkool samen met een uitgeperste teen knoflook met de garnalen eventjes aan.
- Kook ondertussen de pasta in 2-4 minuten gaar.
- Giet de pasta af en vang 1 kopje kookvocht op.
- Roer de pasta door de pan met boerenkool en garnalen. Voeg de pesto toe en roer alles door elkaar. Serveer in diepe borden en eet smakelijk!
Ik vond het echt een verrukkelijk recept en heb er weer een nieuwe favoriet bij. Jan vroeg ook halverwege zijn bord – met z’n mond vol – of er nog meer was, dus dat vond ik ook een goed teken. Ja mensen, dit is er eentje om toe te voegen aan je standaard weekmenu. Mjam!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Lotte zegt:
Deze ga ik zeker opslaan! Nog nooit boerenkool gegeten, maar ben er wel benieuwd naar.
leonie zegt:
JAaa doen!