Wanneer je zelf je pasta maakt, dan begin je daar mee. Doe de bloem in de pastamachine en zet de machine aan. Breek een ei in een maatbeker en kluts los. Schenk er water bij tot je 120ml water hebt en schenk dit in de pastamachine. Maak pasta!
Als je verse pasta uit de supermarkt gebruikt, kun je de vorige stap overslaan.
Om zelf pesto te maken meng je de blaadjes van de basilicum met 1 teen knoflook, 50gr parmezaanse kaas, 30gr pijnboompitten en ongeveer 4 el olijfolie. Zet de staafmixer erop en pureer het tot een pesto. Roer als laatste de chiliflakes er doorheen.
Bak in een bak de garnalen met een beetje olijfolie op hoof vuur 1 minuut. Zet het vuur op middel-hoog, voeg een beetje extra olie toe en bak de boerenkool samen met een uitgeperste teen knoflook met de garnalen eventjes aan.
Kook ondertussen de pasta in 2-4 minuten gaar.
Giet de pasta af en vang 1 kopje kookvocht op.
Roer de pasta door de pan met boerenkool en garnalen. Voeg de pesto toe en roer alles door elkaar. Serveer in diepe borden en eet smakelijk!